Az ellenőrök visszatérnek

Visszatérnek a tömegközlekedésbe az ellenőrök.

A BKK jegyellenőrei a kijárási korlátozások alatt is dolgoztak, csak éppen a megváltozott feltételek miatt módosított beosztással. Igyekeztek oda csoportosítani őket, ahol a visszajelzések szerint a legtöbb volt a "bliccelés". 

Ennek dacára az elmúlt hetekben többször fordultak panasszal a Budapesti Közlekedési Központhoz, miszerint még mindig vannak, akik utazásuk során nem tartják be az alapvető egészségügyi előírásokat (pl.: a maszkviselést) és az ideiglenes szabályokat.

És hát sokak számára csábító, hogy nincs első ajtós felszállás, és a metróbejáratoknál sem állt jegyvizsgáló. (Utóbbiak a napokban már visszatértek.)

A BKK közleménye szerint ezentúl több jegyellenőrzésre számíthattok - és az ellenőrök a koronavírus miatti utazási feltételek betartását is figyelni fogják.

Legyetek szívesek, hordjatok maszkot (az orrotokon is, ne csak a szátok előtt, ki lehet bírni.) Ahol csak lehet, tartsátok be a másfél méteres távolságot.

Legyen jegyetek, bérletetek. Az elektronikus jegyvásárlás egész jól működik (bár vonaljegy és ilyen apróságok még nem kaphatók, de bérletet venni és használni a mobiltelefonos applikációban kényelmes).

És legyetek türelmesek az ellenőrökkel. Ők egész nap maszkban nyomják.

Választás

Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.
Nem mindegy, melyik médium közvetíti a kormányfőjelöltek disputáját, mert annak is tétje van, ki hol tudja elérni és mozgósítani híveit.
2021.szeptember 1.