Az az igazán fontos, mit ünnepelhetünk augusztus 20-án – jövőre

Alkotmányozásra kér felhatalmazást az MSZP, mert csak így teljesíthető be Szent István akarata.

https://nepszava.hu/3129820_az-az-igazan-fontos-mit-unnepelhetunk-augusz...

Az idei augusztus 20-a lehetne az új kenyér ünnepe – ha mindenki asztalára minden nap jutna friss kenyér, és nem nyomorognának százezrek; az idei augusztus 20-a lehetne az alkotmány ünnepe is – ha lenne egy tisztelhető alkotmányunk, de csak egy kirekesztő papír van, melyet a a fideszes Szájer József gyártott a fideszeseknek; az idei augusztus 20-a lehetne az államalapításunk és Szent István örökségének ünnepe is – ha a hatalom éppen nem bontaná le Szent István örökségét, a felvilágosult, összetartó és keresztény európai Magyarországot – konstatálta keserűen Tóth Bertalan, hogy kiüresítette a Fidesz augusztus 20-át, nincs mit ünnepelni. Sőt, az MSZP társelnöke szerint a tűzijátékban sem lehet őszinte örömmel gyönyörködni: azt nem vitatja, hogy biztosan szép lesz, ám szerinte a hatalom csak azért csillogja be az eget, hogy a fények kihunyását követő sötétségben nyugodtan dolgozhassanak a tolvajok – aki nem csak az állampolgárok pénzét viszik, de a jogaikat és a jövőjüket is ellopják. Teheti ezt a kormánypárt, figyelmeztetett Tóth Bertalan, mivel a Fidesz az utóbbi 11 évben lassú puccsal felszámolta a magyar jogállamiságot. Hiszen az MSZP társelnöke szerint egy jogállamban a kormány nem figyelhet meg – kémprogramok segítségével – következmények nélkül újságírókat, civileket, politikusokat. Jogállamban nem szüntetnek meg független újságokat, nem veszik el az egyetemek önállóságát, a Munka Törvénykönyve pedig nem szolgáltatja ki a dolgozókat a munkaadók akaratának. És ez nem csak a magyar polgárok problémája – a rezsim antidemokratikus törekvései az európai kontinens biztonságát veszélyeztetik. Ám a szomorú számvetés után Tóth Bertalan arra jut, hogy mégis van mit ünnepelni ezen augusztus 20-án, ugyanis hosszú idő után valós esély van a változásra, és esély a jogállam helyreállítására. Ehhez persze alkotmányozni kell, erre kér felhatalmazást az MSZP társelnöke a választóktól. Az új Alkotmány Tóth Bertalan szerint biztosítja majd a demokratikus alapjogokat, garantálja a közvagyon és a magánvagyon megóvását (ennek érdekében hazánk csatlakozik az Európai Ügyészséghez is), lehetővé teszi egy igazságos választási rendszer kiépítését, és megakadályozza, hogy az erőszakszervezetekre, illetve az gazságszolgáltatásra rátenyereljen a politika.  

Az MSZP hangsúlyozta, Tóth ahhoz kéri az emberek felhatalmazását, hogy eleget tehessen Szent István akaratának, miszerint Magyarország Európa nyugati feléhez tartozzon.

„Mert Magyarország a hazánk és Európa az otthonunk! Szent István országa itt van, valamennyiünk szívében. Ott, ahol az igazságot, a szolidaritást és az egymásért érzett felelősséget is őrizzük”, deklarálta a szocialista politikus. Aki szerint ha az emberek most beleállnak a változásba, akkor a következő augusztus 20-a igazi ünnep lehet minden szabadságszerető, demokrata magyar számára.

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.