Az az igazán fontos, mit ünnepelhetünk augusztus 20-án – jövőre

Alkotmányozásra kér felhatalmazást az MSZP, mert csak így teljesíthető be Szent István akarata.

https://nepszava.hu/3129820_az-az-igazan-fontos-mit-unnepelhetunk-augusz...

Az idei augusztus 20-a lehetne az új kenyér ünnepe – ha mindenki asztalára minden nap jutna friss kenyér, és nem nyomorognának százezrek; az idei augusztus 20-a lehetne az alkotmány ünnepe is – ha lenne egy tisztelhető alkotmányunk, de csak egy kirekesztő papír van, melyet a a fideszes Szájer József gyártott a fideszeseknek; az idei augusztus 20-a lehetne az államalapításunk és Szent István örökségének ünnepe is – ha a hatalom éppen nem bontaná le Szent István örökségét, a felvilágosult, összetartó és keresztény európai Magyarországot – konstatálta keserűen Tóth Bertalan, hogy kiüresítette a Fidesz augusztus 20-át, nincs mit ünnepelni. Sőt, az MSZP társelnöke szerint a tűzijátékban sem lehet őszinte örömmel gyönyörködni: azt nem vitatja, hogy biztosan szép lesz, ám szerinte a hatalom csak azért csillogja be az eget, hogy a fények kihunyását követő sötétségben nyugodtan dolgozhassanak a tolvajok – aki nem csak az állampolgárok pénzét viszik, de a jogaikat és a jövőjüket is ellopják. Teheti ezt a kormánypárt, figyelmeztetett Tóth Bertalan, mivel a Fidesz az utóbbi 11 évben lassú puccsal felszámolta a magyar jogállamiságot. Hiszen az MSZP társelnöke szerint egy jogállamban a kormány nem figyelhet meg – kémprogramok segítségével – következmények nélkül újságírókat, civileket, politikusokat. Jogállamban nem szüntetnek meg független újságokat, nem veszik el az egyetemek önállóságát, a Munka Törvénykönyve pedig nem szolgáltatja ki a dolgozókat a munkaadók akaratának. És ez nem csak a magyar polgárok problémája – a rezsim antidemokratikus törekvései az európai kontinens biztonságát veszélyeztetik. Ám a szomorú számvetés után Tóth Bertalan arra jut, hogy mégis van mit ünnepelni ezen augusztus 20-án, ugyanis hosszú idő után valós esély van a változásra, és esély a jogállam helyreállítására. Ehhez persze alkotmányozni kell, erre kér felhatalmazást az MSZP társelnöke a választóktól. Az új Alkotmány Tóth Bertalan szerint biztosítja majd a demokratikus alapjogokat, garantálja a közvagyon és a magánvagyon megóvását (ennek érdekében hazánk csatlakozik az Európai Ügyészséghez is), lehetővé teszi egy igazságos választási rendszer kiépítését, és megakadályozza, hogy az erőszakszervezetekre, illetve az gazságszolgáltatásra rátenyereljen a politika.  

Az MSZP hangsúlyozta, Tóth ahhoz kéri az emberek felhatalmazását, hogy eleget tehessen Szent István akaratának, miszerint Magyarország Európa nyugati feléhez tartozzon.

„Mert Magyarország a hazánk és Európa az otthonunk! Szent István országa itt van, valamennyiünk szívében. Ott, ahol az igazságot, a szolidaritást és az egymásért érzett felelősséget is őrizzük”, deklarálta a szocialista politikus. Aki szerint ha az emberek most beleállnak a változásba, akkor a következő augusztus 20-a igazi ünnep lehet minden szabadságszerető, demokrata magyar számára.

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.