Az új amerikai kormány is részt vesz a Szíriáról szóló asztanai tanácskozáson

Asztana-Budapest, 2017. január 22. vasárnap (MSZF)

 Az Egyesült Államok új kormánya is képviselteti magát a Szíriáról hétfőn kezdődő kétnapos asztanai konferencián – jelentette a Magyar Békekör vasárnap hivatalos forrásból. 

    A kazahsztáni külügyminisztérium és Staffan de Mistura ENSZ megbízott hivatalos közlése szerint a konferencia fő célja a december 29-én érvénybe lépett és azóta is tiszteletben tartott általános fegyvernyugvási megállapodások megerősítése.

    Az asztal körül a szír kormány és ellenzékének képviselői, továbbá Oroszország, Irán, Törökország, és az USA megbízottja ül majd a házigazda Kazahsztán képviselőjén kívül.

    Asztanában először találkozik majd egymással az új amerikai kormány és Oroszország képviselője.

    Ami a szíriai hadszínteret illeti, a fegyvernyugvás nem terjed ki a terroristákra. Az orosz és a török légierő egyeztetett bevetésekkel támadja állásaikat. Rudszkoj altábornagy szerint igen nagy hatékonysággal.

    A felszabadult Aleppóba eddig több mint tízezren tértek vissza a nagyváros lakosai közül. Megszervezték a lakosság élelemmel való ellátását, és egészségügyi gondozását. Megfigyelők különösen azért tartják fontosnak az asztanai tanácskozást, hogy a már felszabadult területek ellen ne tudjanak támadást indítani azok a terrorista alakulatok, amelyeket az USA vezette koalíció Moszul (Irak) környékéről szorít ki és enged tovább Szíria felé. Ilyen terrorista csoportok támadtak rá a felszabadult Palmyrára is, és pusztították el az ókori római színház egy részét – emlékeztetett rá a Békekör.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.
Több forrásból megerősített információnk szerint Karácsony Gergely azt tervezi, hogy egy esetleges előválasztási, majd választási győzelem esetén ciklust felezne Márki-Zay Péterrel – vagyis két évig Márki-Zay, két évig Karácsony irányítaná a kormányt. Ez lehet visszalépésének (egyik) feltétele, de arról nem tudunk, hogy Márki-Zay Péternek mi az álláspontja az ötletről.
2021.október 8.
A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjét megkérdezte az ATV Híradója az OEVB döntése kapcsán, miszerint nem szerepelhet a szavazólapon az ő és Karácsony Gergely neve egy sorban az előválasztás második fordulójában.
2021.október 6.
Ha nem is mindegyikük, a megkérdezett politikai elemzők jellemzően Karácsony Gergelyt tartják a legesélyesebb jelöltnek. Az előválasztási verseny azonban nincs előre lefutva.
2021.október 4.