Athenaeum-Republikon könyvbemutató holnap / Oleg Navalnij: Három és fél

Kedves Barátunk! Ahogy korábban már jeleztük, a Republikon Intézet és az Athenaeum Kiadó kerekasztal-beszélgetést rendez Oleg Navalnij "Három és fél" című, most megjelent könyve kapcsán.

Navalnij vezetéknévvel élni Oroszországban nem életbiztosítás. Ezzel az ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij öccse is így van, aki egy céges ügylet kapcsán lett vendége az oroszországi büntetőkolóniáknak három és fél évig. Az Emberi Jogok Európai Bírósága az ítéletet ugyan megalapozatlannak találta, Oleg mégis leülte a teljes büntetést – 1278 napot. Fanyar, jellegzetesen orosz szarkazmussal írt könyvében részletesen elemzi börtönlakók és börtönőrök soha ki nem békülő harcát, az orosz munkatáborok körülményeit és a túlélés elképzelhetetlen eszközeit. Hogyan lett Navalnijból elítélt, hogyan élte át a nevetséges tárgyalást, a börtönbe vonulást és a kínzóan unalmas hónapokat a cellában – erről is szól saját grafikáival illusztrált kötete. 

Naval 820X312

A kerekasztal-beszélgetés
• időpontja: november 26., péntek, 17:00 óra,
• helyszíne: a Magvető Café, Budapest,Dohány utca 13.

 A programot az érvényes járványügyi szabályozások figyelembevételével rendezzük meg, a regisztrálóktól azt kérjük, hogy védettségi igazolvánnyal érkezzenek és használjanak maszkot!

 

Résztvevők
• Sz. Bíró Zoltán, történész, Oroszország-szakértő
• Holka László, a kötet fordítója
• Szent-Iványi István, korábbi EP-képviselő és nagykövet
A beszélgetést Veiszer Alinda vezeti.

 Tervezett témák
• az orosz ellenzék belső világa,
• az orosz ellenzék megmaradt lehetőségei,
• az orosz ellenzék kapcsolata Európával,
• magyarországi „áthallások” fél évvel a parlamenti választások előtt.

Technikai információk
• Az esemény magyar nyelven zajlik és nyilvános.
• Regisztráció azoknak, akik a helyszínen szeretnénk követni a beszélgetést: https://forms.office.com/r/Emb9fSJuSH
• Az eseményt a Republikon Facebook-oldalán is közvetítjük.
• Kérdésekre, hozzászólásokra mind a helyszínen, mind a Facebook-on lesz lehetőség.

Várunk minden érdeklődőt! 

Üdvözlettel,
Republikon
http://republikon.hu
https://www.facebook.com/republikon

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.