A 21. Század Társaság Felhívása

Kérünk mindenkit, aki támogatni kívánja kezdeményezésünket, hozzájárulását az alábbi elkülönített bankszámlára szíveskedjen átutalni: Oltalom Karitatív Egyesület 10400140-50526565-74491050

A COVID-19 járványnak világszerte milliók esnek áldozatul.

Hazánk lakosságát példátlan kegyetlenséggel tizedeli a halál. Eddig csaknem harmincezer honfitársunkat pusztította el.

Az elmúlt hónapok szenvedései, rokonaink, szeretteink, barátaink elvesztése, saját életünk, reményeink, szépen fölépítettnek hitt jövőnk váratlan összeomlása örökre fájó sebet ejtett a ma élő nemzedékek emlékezetében.

A tragédiasorozatnak még nincs vége. Ez még nem a számvetés, a gazdasági, társadalmi, ökológiai károk felmérésének ideje. Még nem keressük a mulasztások felelőseit. Még nem látjuk, ki, mikor, mekkorát vétkezett. Még nem látjuk, mi magunk mikor hoztunk rossz döntéseket. De abban már most bizonyosak vagyunk, hogy nem felejthetjük el halottaink emlékét. Nem felejtjük el elveszített biztonságunkat, szertefoszlott álmainkat.

A 21. Század Társaság arra kéri honfitársainkat, hogy közadakozásból, közösen állítsunk méltó emlékművet a koronavírus-járvány áldozatainak. Így emlékezzünk meg azokról, akiket elveszítettünk a járvány ideje alatt. Az emlékmű egyben főhajtás az egészségügyi dolgozók áldozatos és hősies munkája előtt.

Arra készülünk, hogy az emlékmű avatására Budapest egyik ismert közterületén, a COVID–19-járvány magyarországi kezdetének második évfordulóján, 2022 márciusában kerül sor.

Tisztelettel:

Iványi Gábor, lelkész

Kocsis András Sándor, szociológus, a XXI. Század Társaság elnöke

Az Emlékmű Bizottság három társelnöke:

Falus András immunológus, akadémikus, Kocsis András Sándor szociológus, könyvkiadó és Romsics Ignác történész, akadémikus

A bizottság további négy tagját később kérik fel a Felhívást kezdeményezők. A bizottság titkára: Tunyogi László

Szakmai tanácsadó: Zsigmond Attila, a Budapest Galéria volt főigazgatója

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.