2021, május 18 - 08:00 Sajtószemle

Ha akarjuk, ha nem, ez úgyis nekünk fog fájni

https://kolozsvaros.com/2021/05/17/ha-akarjuk-ha-nem-ez-ugyis-nekunk-fog...

Elég egyértelműen kiderült az utóbbi hetekben, hogy a Fudan Egyetemet kizárólag a kormány látná szívesen a fővárosban. Még a saját szavazóik is megosztottak ezen a téren, ami a Fidesznél igen ritka. Mert szinte tegyenek is bármit, azt a nyáj egyöntetűen támogatja. Az egyetem kérdése szempontjából viszont a saját szavazóik 39 százaléka sem ért egyet ebben, hogy az Magyarország hasznát fogja szolgálni. Ez mondjuk érthető is, hiszen elképesztő hitelt vennénk fel azért, hogy az egyetem megépülhessen, aminek előreláthatóan semmilyen haszna nem lenne az egyszerű állampolgár számára. A számlát viszont mi, mindannyian állnánk. Egy ilyen fajsúlyos kérdésben elvárható lenne, hogy népszavazást tartsanak, de Orbán is pontosan tudja, hogy az egy veszett ügy lenne. Az olimpiához hasonlóan ez is megbukna, mivel az emberek ennyire nem hülyék.

(...)

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.