2020, május 9 - 08:23 Sajtószemle

 

Több ezer vizsgálati minta tűnt el a héten a népegészségügyi központ adatai közül. Mit titkolnak?

válaszonline

Közel négyezer vizsgálati minta tűnt el szerdán a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapjáról. Az adat egy cikk szerint azt bizonyította volna, hogy már március közepén tömeges lehetett Magyarországon a koronavírus jelenléte. Az év 11. és 12. hetében az egészségügyi intézmények ezerszámra kezdtek influenza vizsgálati mintákat küldözgetni a népegészségügyi központba – de kiderült, hogy más okozta betegeik tüneteit. Nem tudjuk, hogy mi, csak azt: a nyomokat utólag, a héten eltüntették. Kis életkép a magyar egészségügyből.

https://www.valaszonline.hu/2020/05/08/nnk-honlap-influenza-koronavirus-adatok

Elképesztő adat a koronavírus tavalyi megjelenéséről Európában

A kelet-franciaországi Colmar kórháza szerint az első koronavírusos beteget november közepén kezelték ott, több mint két hónappal az első franciaországi bizonyított fertőzések felismerése és napokkal a kínai Vuhanban hivatalosan elismert első eset előtt.

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/elkepeszto-adat-a-koronavirus-tavalyi-megjeleneserol-europaban.705853.html

Müller Cecília: "Jön a nemzeti oltóanyaggyár”

Müller Cecília a Debreceni Egyetem és az NNK együttműködésével kapcsolatban elmondta, hogy megállapodtak egy nemzeti oltóanyaggyár létesíéséről. Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján megtudtuk továbbá, hogy a Semmelweis Egyetem által készített tesztek során feltárt betegek nem szerepelnek az NNK által közzétett betegszámokban, és azt is hallottuk, hogy már lehet vásárolni FFP1-2-3-as maszkokat a gyógyszertárban.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200508/muller-cecilia-jon-a-nemzeti-oltoanyaggyar-430706

Gigantikus harc indult a példátlan német döntéssel, ami az EU jövőjét is alááshatja

Gigantikus jogi és hatalmi harcot indított el a német alkotmánybíróság keddi határozata, amelynek úgy kell megfelelni, hogy közben se az Európai Központi Bank, se a német Bundesbank függetlensége ne sérüljön és közben például az olasz államadósság is finanszírozható maradjon az alacsonyan tartott kötvényhozamokkal. Ebből a sokfrontos harcból pedig már rögtön érezhetjük, hogy itt valami tényleg extrém dolog történik, ami az Európai Unió és benne az eurórendszer alapjait is megrengetheti.

A keddi német döntés igen nagy vihart kavart jogi, pénzügyi és politikai körökben is, ami nem véletlen, hiszen valójában az alábbiakról van szó dióhéjban:

……

Markus Kerber egyébként azt mondta:

SZERINTE MOST MÁR AZ A TÉT, HOGY AZ EURÓRENDSZER MEGMARAD-E A JELENLEGI FORMÁJÁBAN ÉS Ő ANNAK ÖRÜLNE, HA NEM, AZAZ ÚJRAKEZDENÉK AZ EGÉSZNEK A FELÉPÍTÉSÉT.

Szerinte szét kell bontani az eurózónát, radikálisan le kell csökkenteni a tagjainak számát, és csak annyi országnak kell részt vennie benne, ahánynak tényleg közösek az elképzelései a közös monetáris politikáról, mert bizony most nagyon nem erről van szó.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200508/gigantikus-harc-indult-a-peldatlan-nemet-dontessel-ami-az-eu-jovojet-is-alaashatja-430746

Uniós utalás miatt lett pluszos a büdzsé

Áprilisban többletes lett a költségvetés központi alrendszere, ami a 250 milliárd forintos uniós utalásnak volt köszönhető.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200508/unios-utalas-miatt-lett-pluszos-a-budzse-430758

Karácsony: Furcsa, de az amerikai nagykövet közvetít a főváros és a kormány között

Karácsony Gergely szerint bármennyire "furcsa és szürreális", hogy az amerikai nagykövetnek kell közvetítenie Budapest és a kormány között, de az a helyzet, hogy ez történt. Úgy véli, azért nem akar leülni tárgyalni a kormány az önkormányzati szövetségekkel, mert egyéni támogatásokkal a neki fontos önkormányzatokat akarja kimenteni a bajból, és az ellenzéki vezetésűeket büntetni.

https://www.klubradio.hu/adasok/karacsony-furcsa-de-az-amerikai-nagykovet-kozvetit-a-fovaros-es-a-kormany-kozott-112389

Nekiestek a parlamentben Polt Péternek: 24 helyet zuhantunk a világ korrupciós rangsorában, mióta ő a legfőbb ügyész

Csak úgy sorjáztak a parlamentben szerdán a legfőbb ügyészt érő bírálatok, miután Polt Péter megtartotta a 2018-as évre vonatkozó (igen, jól olvasták, 2020 majdnem derekán a 2018-t - a szerk.) ügyészségi beszámolóját. 

A számadatokkal körbebástyázott ismertetőből kiderült: 

·         7,6 százalék az ügyészségnél a betöltetlen álláshelyek száma,

·         nőtt a regisztrált bűncselekmények száma: a kábítószerrel való visszaélés 25 százalékkal, a korrupciós bűncselekmények a 2016-os 968 esethez képest 2018-ban 2046-ra,

·         a gazdasági bűncselekmények száma megháromszorozódott, a pénzmosásos esetek 90-ről 256-ra nőttek,

·         a befejezett nyomozásokból csaknem 20 százalékkal kevesebb lett,

·         az ügyészség 98,1 százalékos váderedményesség mellett dolgozott.

 

https://168ora.hu/itthon/polt-peter-ugyeszsegi-beszamolo-parlament-185057

 

Kétszer annyi közmunkás lesz Orbán szerint, mint ami eddig volt

Lesz ez még rosszabb is, az áprilisi adatok brutálisak lesznek az iparban

– ezt válaszolta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádióban adott miniszterelnöki interjúban arra a kérdésre, hogy a gazdaság hogyan áll, látva a márciusi nagy visszaesést mutató ipart. A vírus március 10-én kezdett rombolni a gazdaságban is, vagyis durván fél hónap leállás is elég volt ahhoz az iparban, hogy visszaessen a teljesítmény – magyarázta Orbán. Szerinte ugyan a májusi adatok is rosszak lesznek, de már jobbak, mint az áprilisiak, a júniusiak még jobbak.

Most nehéz időszakon megyünk keresztül. Itt az a fontos, hogy megtaláljuk a problémák gyökerét. Úgy vélte, hogy a munkahelyek elvesztése a baj. Ez a problémák gyökere. Az orvosság erre a bajra kerestetik.

Állami munkahelyteremtő programokról beszéltünk a szerdai kormányülésen. Most 100 ezer alatt van a közmunkások száma, a mostani elképzelés az, hogy 200 ezer lesz. De ha elfogy a költségvetési keret, akkor lesz még pénz.

 

https://24.hu/fn/gazdasag/2020/05/08/orban-viktor-munkanelkuli-kozmunka-kozmunkas-koronavirus-magyar-radio/

 

Szakdolgozókat einstandol az országos tiszti főorvos

Müller Cecília nem engedte vissza a koronavírusos betegek kezelésére átvezényelt egészségügyiseket. Azt javasolta, oldják meg az újraindítás problémáját helyettesítéssel vagy szüneteltessék tovább a rendelést.

 

Nem adják vissza a koronavírusos betegek ellátására kirendelt szakdolgozókat a szolgáltatások újraindításához – derül ki abból a Müller Cecília által jegyzett levélből, amit az országos tisztifőorvos a fővárosi és megyei kollégáinak küldött. Az érintettek mintegy fél tucat kérdésre vártak egyértelmű választ, köztük arra, hogy most visszamehetnek-e vagy sem a 65 év felettiek, valamint a krónikus betegségben szenvedő egészségügyi dolgozók a közvetlen betegellátásba. Erre Müller Cecília csak azt írta, hogy hatályban van Kásler Miklós szakminiszter április közepén kiadott utasítása, miszerint ha a működéshez elengedhetetlenül szükség van rájuk, akkor a saját felelősségükre visszatérhetnek dolgozni. Ám semmilyen joghátrány nem érheti azokat, akik erre nem vállalkoznak. Továbbá arra is választ vártak, hogy a szakrendelőkből a koronavírusos betegek ellátására a Korányi Tüdőgyógyintézetbe kirendelt egészségügyi dolgozók az ellátórendszer újraindításával visszatérhetnek-e a munkahelyeikre. Több szakrendelő például úgy nyilatkozott, hogy egyes szolgáltatásaikat nem tudja újraindítani az elvezényelt dolgozóik nélkül.

 

https://nepszava.hu/3077316_szakdolgozokat-einstandol-az-orszagos-tiszti-foorvos

 

833 millióért tervezik meg Mészáros ügyvédjének tornaakadémiáját

Az egyesület 2017-ben kapott  új elnököt Vörös József személyében, aki Mészáros Lőrinc ügyvédje.

Az előkészítési, tervezési fázisra 418,4 millió forintot biztosítottak. A lap szerint a munka ennek majdnem pont a duplája lehet, nettó 833 millió forint, legalábbis a közbeszerzési eljárás összefoglaló dokumentuma szerint. A tervezési feladatokra két cég nyújtott be ajánlatot, az egyik érvénytelen lett, a másikkal azonban semmi gond nem volt, így a S.A.M.O Építésziroda Kft. lett a nyertes a maga nettó 833 millió forintos ajánlatával.

https://24.hu/fn/gazdasag/2020/05/08/tornaakademia-meszaros/

 

Megszületett a döntés: Rogánék privatizálhatják a balatoni ingatlanokat

A döntés hátteréről és előzményeiről korábban többször írtunk mi is. A Népszava nyomán írtuk meg, hogy még a kormánypárti vezetésű tóparti települések sem támogatták a Balatoni Hajózási Zrt. reorganizációs tervét, mely szerint bérbe adnák a cég vitorláskikötőit, s eladnák kempingjeit, szállodáját és több kikötőt. A Népszava ráadásul úgy tudja, hogy a Bahartban részvényes 21 tóparti település egyike sem támogatta a reorganizációs tervet, viszont akadtak, akik tartózkodtak, így például Nagy Bálint, Keszthely Fidesz-KDNP-s polgármestere. Viszont az egységes fellépésnek is csak szimbolikus jelentősége lehetne, hiszen az állam – illetve a nevében eljáró MTÜ – a tavaly augusztusi, 6,6 milliárdos tőkeemeléssel minősített többséget szerzett a részvényes tóparti önkormányzatok rovására, így mindenről egyedül dönthet.

 

https://24.hu/belfold/2020/05/07/bahart-privatizalas-rogan/

 

Kásler miniszter meddig szórakozhat velünk?

Magyar ügyvéd blog

 

Hadilábon áll a jogállamisággal Kásler Miklós miniszter, de az egész stábja is, ha úgy gondolják, hogy az egészségügyben az életviszonyainkat meghatározó kérdésekről elég belső utasításokban, körlevelekben rendelkezni. Ráadásul a tárcavezető mintha a hosszú hétvégékre időzítene fontos bejelentéseket. Húsvét előtt a kórházi ágyak kiürítésének ötletével lepett meg minket, május 1-jére pedig azt találta ki, hogy hétfőtől megint újra indulhat az egészségügyi alapellátások nagy része. Pünkösdre vajon mivel fog előállni?

 

https://magyarugyved.blog.hu/2020/05/03/kasler_miniszter_meddig_szorakozhat_velunk

 

Kórházból szállóra küldtek egy daganatos beteg, hajléktalan nőt

Teszt nélkül küldték el a kórházak a betegeket.

Végstádiumban lévő, daganatos beteget, egy hajléktalan nőt küldtek egy budapesti kórházból a hajléktalanszállóra - közölte Kassai Dániel XVIII. kerületi önkormányzati képviselő Facebook-oldalán.

A bejegyzésből nem derül ki, melyik kórházból küldték el az áldozatot.

Kassai felvette a kapcsolatot a hajléktalanellátó intézménnyel. Azt a tájékoztatást kapta, hogy a szállón nem tudják kezelni a beteget, a kórház ennek ellenére utasította el a bent tartását. Az intézkedés Kásler Miklós miniszter ágykiürítési utasítását követően történt.

https://hvg.hu/itthon/20200502_Korhazkiurites_haldoklo_daganatos_hajlektalant_dobtak_ki

Szombathely kivédte a járvány pusztítását, miután felülkerekedett a pártérdeken

Az hivatalos adatok szerint, a fővárosban és Pest megyében van legtöbb koronavírussal fertőzött beteg, a legkevesebb pedig Vas megyében. A határ melletti, Ausztriához közeli területen mindössze 14 koronavírusos beteg volt, és a szám április óta folyamatosan csökken. Szombathely polgármesterét, Nemény Andrást arról kérdeztük, hogyan sikerült a járvány pusztításától megvédeni a megyét?.

https://hirklikk.hu/kozelet/szombathely-kivedte-a-jarvany-pusztitasat-miutan-felulkerekedett-a-parterdeken/363426?

A miniszterhelyettes beismerte: a kormányszóvivő tévedett a kijárási korlátozások ügyében

A kormányrendelet értelmezéséből adódik az az anomália, ami Szentkirályi Alexandra tájékoztatása között — miszerint a budapestiek nem mehetnek vidékre — és Gulyás Gergely tegnapi szavai — miszerint a vidéken ingatlannal rendelkező budapestiek mehetnek vidékre — között adódott,  ezt mondta az ATV Startban a miniszterelnökség miniszterhelyettese. Orbán Balázs tájékoztatása szerint a kérdéssel a szerdai kormányülésen foglalkoztak, nyilvánvalóvá vált, hogy ebben nem létezik ilyen korlátozás, az van érvényben, amit Gulyás Gergely mondott. 

Mint ismert, komoly hullámokat kavart, hogy Szentkirályi Alexandra azt állította, hogy a budapestiek és a Pest megyeiek nem utazhatnak vidékre és kiváltképp nem aludhatnak ott.

https://24.hu/kozelet/2020/05/08/koronavirus-szentkiralyi-alexandra-kijarasi/

 

Két éve még plakátkampánnyal mentek neki, most támogatásáról biztosította a kormány az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságát

Két évvel ezelőtt még média-és plakátkampánnyal ment neki a migrációt támogató ENSZ-nek a kormány, most támogatásáról biztosította az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának budapesti központjának bővítését, derül ki a Magyar Közlöny csütörtöki számából. A határozat szerint a kormány "

egyetért azzal, hogy Magyarország tárgyalásokat folytasson az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága Budapesten működő Globális Szolgáltató Központjának második ütemű bővítése érdekében.

Sőt, a Pénzügyminisztériumot már most kérték, hogy intézkedjen

"a kiválasztott ingatlan bérletéről, bútorozásáról és folyamatos üzemeltetéséről, valamint a szükséges forrás biztosításáról."

https://444.hu/2020/05/08/ket-eve-meg-plakatkampannyal-mentek-neki-most-tamogatasarol-biztositotta-a-kormany-az-ensz-menekultugyi-fobiztossagat

Merkely: Tankönyvi értelemben már nincs járvány, de a járványveszély megmaradt

A budapestiek közt a legalacsonyabb a részvételi hajlandóság a múlt héten indult országos koronavírus-szűrésen, mondta a hvg.hu-nak a Semmelweis Egyetem rektora. Míg a tesztre kiválasztott vidékiek 70 százaléka, addig a pestiek alig 32, a budaiak 53 százaléka jelent eddig meg a vizsgálaton. Merkely Béla szerint pedig a korlátozó intézkedések fokozatos feloldásához is elengedhetetlen látni a fővárosi eredményeket. Hozzátette: csakis fokozatosan és körültekintően történhet a lazítás. A távolságtartás továbbra is szükséges. 

a maszkviselést kötelezővé tenné. 

Bár az látszik, hogy "a fertőzöttek felét az idősotthonok lakói, illetve az egészségügyi dolgozók teszik ki," a koronavírust bárhol el lehet kapni, figyelmeztetett. 

Nem dübörög a járvány, de a vírustól még nem tudtunk megszabadulni,

mondta. Szerinte tankönyvi értelemben járvány már nincs, de a járványveszély megmaradt.

https://444.hu/2020/05/08/merkely-tankonyvi-ertelemben-mar-nincs-jarvany-de-a-jarvanyveszely-megmaradt

Valakik katonásdit játszanak Mészáros Lőrinc magántavánál

Magunk sem hittünk a fülünknek és a szemünknek, amikor lapunkhoz pár hete olyan információk jutottak el, hogy a tó mellett két harci jármű parkol. Ezért a Magyar Hang megkereste Hadházy Ákost, a korrupciós ügyekre szakosodott független országgyűlési képviselőt, aki az Orbán- és Mészáros-birtokok levegőből történő feltérképezéséből korábban már kivette a részét. Saját technika híján arra kértük a képviselőt, hogy legközelebbi Felcsút környéki repülőgépes felderítése alkalmával vegye fel úti céljai közé a bicskei Erőmű-tavat is, és készítsen fényképeket az ott várakozó harci járművekről. Megkérdezett szakértőnk szerint az egyik egy BDRM–2-es páncélozott harci felderítő jármű.

https://magyarhang.org/belfold/2020/05/08/valakik-katonasdit-jatszanak-meszaros-lorinc-magantavanal/

Orbán Viktor: Budapesten akkor lehet lazítás, ha csökken a halálozások száma

A korlátozások még életben vannak a következő héten, így legkorábban jövő hét végén indulhat újra az élet Budapesten és Pest megyében – erről beszélt Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott interjújában. Ehhez ugyanakkor az kell, hogy csökkenjenek a halálozások száma a központi régióban. A miniszterelnök jelezte azt is, hogy jelenleg 160 ezer ember van, aki elveszítette az állását a válság miatt vagy még azelőtt. Egyúttal üzent az újságíróknak és politikustársainak is: ne akarjanak virológus szakemberek lenni.

https://magyarhang.org/belfold/2020/05/08/eloben-orban-viktor-radiointerjuja-3/

Összecsapott a kormányszóvivő és a főpolgármester

Ugyanarról beszéltek, de teljesen mást mondtak: csütörtök este a főpolgármester az ATV-ben, a kormányszóvivő a HírTV-ben adott interjút. Három gondolatot állítottunk egymás mellé.

https://444.hu/2020/05/08/osszecsapott-a-kormanyszovivo-es-a-fopolgarmester

A belga titkosszolgálat szerint kínai kémek próbáltak hozzáférni biofegyver- és vakcinakutatásokhoz

Kínai kémek éveken át próbáltak beférkőzni a biológiai hadviselés és a vakcinagyártás legismertebb belga szakértőinek életébe és munkájába a belga hírszerzés szerint. A jelentésekben arról is írtak, hogy a kínaiak ezen kívül egy brit gyógyszergyártó óriásvállalat, a GlaxoSmithKline belga kirendeltségét, illetve több belga high-tech vállalatot is megtámadtak. 

Erről az EUobserver írt cikket, miután megismertek több, 2010 és 2016 között készült bizalmas belső jelentést, amelyeket azért állított össze a hírszerzés, hogy a kínai katonai, tudományos és orvosi kémkedés veszélyire figyelmeztessék a belga hatóságokat. 

https://444.hu/2020/05/07/a-belga-titkosszolgalat-szerint-kinai-kemek-probaltak-hozzaferni-biofegyver-es-vakcinakutatasokhoz

A külügyminisztérium nem árulja el, hogy miért kapott diplomataútlevelet Dzsudzsák Balázs

Továbbra sem adott magyarázatot a Külügyminisztérium arra, hogy mióta és miért rendelkezik a magyar válogatott csapatkapitánya diplomata útlevéllel. Kedden derült ki, mikor Dzsudzsák Balázs hazautazott az Egyesült Arab Emírségekből, hogy különleges papírokkal rendelkezik. Akkor az Index kérdésére a Szijjártó Péter vezette tárca ezt annyival magyarázta, hogy

„tekintve, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya”

kapott ilyen okmányt. A diplomata útlevél kiállításához "lényegében csak az kell, hogy a külügy engedélyezze, az illető a hivatalos kritérium szerint diplomáciai küldetést teljesítsen", írja a Blikk. Hogy Dzsudzsáknál mi a küldetés, rejtély. A bulvárlap több világbajnok sportolót is megkeresett, de egyikük sem rendelkezik hasonló papírral.

A külügyminisztériumot hiába kereste a Blikk, nem kapott választ arra, hogy hány magyar hány sportolónak van diplomata útlevele.

 

https://444.hu/2020/05/08/a-kulugyminiszterium-nem-arulja-el-hogy-miert-kapott-diplomatautlevelet-dzsudzsak-balazs

Meghiúsult a Soros-hálózat újabb Magyarország elleni támadása

A MILLIÁRDOS SPEKULÁNS ITTENI ÉS NEMZETKÖZI KITARTOTTJAI IS HETEKEN ÁT TÁMADTÁK HAZÁNKAT

Magyar Nemzet

Soros György zászlóshajója, a New York-i Open Society Foundations március 30-án, a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény megszavazása után néhány perccel adta ki a „parancsot” a magyar kormány nemzetközi lejáratására. A Nézőpont Intézet ettől az időponttól kezdve elemezte a szisztematikusan megszervezett hálózati akciót, annak személyi és intézményi összefüggéseit. Az eredmény hajmeresztő. Íme!

https://magyarnemzet.hu/belfold/meghiusult-a-soros-halozat-ujabb-magyarorszag-elleni-tamadasa-8092667/

Ostrom alá kerültek a fideszes vezetésű kerületek

A HAJLÉKTALANOK SZAVAZATÁRA SZÁMÍTANAK A BALOLDALON

Nagy Orsolya Magyar Nemzet

Karácsony Gergely szégyenletes dolognak nevezte a Csepelre tervezett hajléktalanszálló elutasítását, a helyi polgármestert szívtelen, emberséget nem ismerő személynek nevezve. A csepeli menhely valójában egy jól felépített politikai terv része volt. A Soros által pénzelt szervezetek aktivistái a politikai törekvéseikhez évek óta a kiszolgáltatott hajléktalanokat használták fel. Az októberi önkormányzati választáson Józsefvárosban célt is értek: Iványi Gábor, az Oltalom Karitatív Egyesület alapítója polgármesteri székbe segítette a szintén szélsőbalos civil aktivistát, Pikó Andrást. A csepeli ügy rávilágított: hadjárat indult a jobboldali kerületek ellen.

https://magyarnemzet.hu/belfold/ostrom-ala-kerultek-a-fideszes-vezetesu-keruletek-8092580/

Az ellenzéket a félelem motiválja

Földi László Magyar Nemzet

„Kásler miniszter védelmében, bár a tettei egyáltalán nem szorulnak védelemre.”

Két héttel ezelőtt írt cikkemben a hazaárulásról és a hazaárulókról volt szó. Közben rá kellett jönnöm, hogy szemantikailag helyes az „áruló” kifejezés használata, de a jelzőt birtoklók motivációja mégsem a klasszikus haza elárulása, hanem a félelem. A félelem inspirálja őket vadabbnál vadabb támadásokra, többnyire az igazság vagy a helyzet reális kezelése helyett.

https://magyarnemzet.hu/velemeny/az-ellenzeket-a-felelem-motivalja-8092310/

Sokkolta a románokat Orbán földgömbje

Toót-Holló Tamás Magyar Nemzet

Rendben zajlanak nálunk az érettségi vizsgák, s a kijárási korlátozások korában ez már önmagában is bravúros mutatvány az országtól. Érthető hát, hogy erre a kormányfő is érzékenyen reagál, kiemelten figyel. Ennek történetesen épp a szerdai történelmi érettségit köszöntve is tanújelét adta Orbán Viktor, aki közösségi oldalán egy képet és egy rövid buzdító szöveget adott közre. A buzdításban a miniszterelnök sikeres hajrázást kívánva úgy fogalmazott, hogy „az érettségizők történelmet írnak”. A szöveg illusztrációja pedig a saját dolgozószobájában felállított földgömb, a Perczel László-féle, 1862-ben készült híres földgömbünk rekonstrukciója. Annak is az a része, amely Magyarországot ábrázolja. Úgy, ahogyan egy 1862-ben készült földgömbön annak lennie kellett.

Nos, nem lehet nem észrevenni, hogy ebben a buzdításban így ott volt valami más is, valami többlet is. 

https://magyarnemzet.hu/ahelyzet/sokkolta-a-romanokat-orban-foldgombje-8090819/

Megmutatjuk, kik azok az európai politikusok, akik hazug vádakat terjesztettek Magyarországról

ORIGO

A diktatúrázástól kezdve Magyarország Európai Unióból való kizárásig terjedtek a külföldi politikusok állásfoglalásai a március végén elfogadott magyar koronavírus-törvényről. Nyilatkozataik annak fényében különösen hiteltelenek, hogy Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke azt mondta, hogy Magyarország eddig nem fogadott el olyan jogszabályt, amely ellenkezne az európai uniós jogrenddel. Most összegyűjtöttük, miket is mondtak a brüsszeli politikusok és az európai baloldal az elmúlt hetekben. Egy részük valószínűleg úgy beszélt, hogy el sem olvasta a törvényt, csak elhitte Gyurcsányné és társai hazugságait (ezeket korábbi cikkünkben részleteztük), másik részüket pedig nem zavarta, hogy nem mondanak igazat.

azokat a mondatokat gyűjtöttük össze, amelyek a legjellemzőbbek, a legjobban mutatják, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés közepén hogyan támadták a kormányt azok a nemzetközi politikusok, akik nagy valószínűséggel egyetlenegy sort sem olvastak el a törvényből - vagy, ha igen, akkor nem érdekelte őket, hogy hazudnak. 

https://www.origo.hu/nagyvilag/20200506-vera-jourova-koronavirus-torvany-nemzetkozi-tamadasok.html

Artisjus-elnök: Azok kapnak leginkább támogatást, akik gyarapították az alapítvány kasszáját

Napok óta gyűrűzik a botrány az Artisjustól rendkívüli szociális támogatást kapott zenészek névsora miatt. Kedden mi is megírtuk, hogy az Artisjus 160 ezer forintos egyszeri támogatását mintegy négyszáz zenész kapta meg, köztük igazán ismert, sokat foglalkoztatott, tévében is szerepeltetett előadók is, például Pély BarnaTolvai Reni, Zságer BalázsPajor Tamás vagy Varga Líviusz.

Egy nappal később Majka „gusztustalannak és szánalmasnak” nevezte a rendkívüli szociális támogatást kapott zenészek névsorát. A rapper nyilvános kitörése kisebb lavinát indított el az előadóművészek között. Lovasi András „igazi házmestertempónak” nevezte azt, ahogy „az ország legjobban fizetett celebje mások pénztárcájában kutakodik”, Kállay-Saunders András szerint pedig az ítélkezés előtt észre kéne venni, hogy Magyarországon egy ismert ember nem feltétlenül milliomos.

https://24.hu/kultura/2020/05/08/artisjus-madarasz-ivan-eji-szocialis-tamogatas/

A Rogán-szál és az MSZP korábbi kedvenc őrző-védő cége is felbukkan ebben a kusza ingatlanügyben

Háborús állapotokat idéző, olcsón elprivatizált ház, elérhetetlen cégek, fideszes szavazatok, megnémult önkormányzat, egy Rogán-bizalmas és a híres biztonsági cég. A Belvárosban újra pörög az ingatlaneladás.

https://24.hu/belfold/2020/05/08/rogan-in-kal-belvaros-ingatlan-gerloczy-vitkovics-mutyi/

Meg tudjuk védeni magunkat

Egy ezeréves nemzetet képviselünk, nem a bokszzsák szerepét szánjuk magunknak – mondta Menczer Tamás államtitkár az álhírekre adott magyar válaszokról

Őry Mariann Magyar Hírlap

Rutinosan kezeli az elmúlt években megismert liberális támadás­sorozatot a magyar kormány, és nem hagyja szó nélkül az álhíreket sem – erről is beszélgettünk Menczer Tamással, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkárával. Beszámolt arról is, hogy a védekezés kezdetétől eddig összesen több mint százmillió maszk és ötvenkilencmillió egyéb védőfelszerelés érkezett be az országba.

https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20200508-meg-tudjuk-vedeni-magunkat

Jogsértő Czeglédy szerződése

A kormányhivataltól kapott feszólítást a gyurcsányista Niedermüller

Bán Károly Magyar Hírlap

Budapest Főváros Kormányhivatala törvényességi felügyeleti eljárás keretében az arányosság és szükségesség elve alapján vizsgálta Niedermüller Péter (DK) erzsébetvárosi polgármesternek a Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodával kötött 29 millió forintos szerződését – közölte lapunk megkeresésére a kormányhivatal sajtófőnöke.

https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20200508-jogserto-czegledy-szerzodese

Karácsony, a hajakend

Szendrei József, futballválogatottunk egykori kapusa mesélte nagyjából harminc évvel ezelőtt, amikor hazatért a spanyolországi légióból, miután csapata, a Cádiz kiesett a LaLigából, hogy röpült az edző is a kispadról

Bán Károly Magyar Hírlap

Az újságírók nagyon felháborodtak, mert az együttest korábban az élvonalba juttató tréner a város díszpolgára és büszkesége volt. Ostorozták az elnököt, miért rúgta ki a nagyszerű mestert? „Én!? – felelte a prezident. – Nem én rúgtam ki! Az eredmények!”

Szendrei is kapus volt, hálóőr, (gól)hárító. Nekünk is van most egy nemzetközi szintű hárítónk: maga Karácsony Gergely. Sajnos, hazai légiós. Foglalkozására nézve virtuális főpolgármester, Facebook-rekorder, túl van az ezredik bejegyzésén. Az ATV-ben rövidesen aranymikrofont kaphat, városatya annyi interjút, mint ő, még nem adott. 

https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20200508-karacsony-a-hajakend

Felére csökkentett fizetések, elmaradó fejlesztések és támogatások a megsarcolt önkormányzatoknál

Komáromban több száz önkormányzati dolgozó fizetését csökkentették a felére, Körmenden egy 230 millió forintos közvilágítás-korszerűsítés marad el, míg Makón újszülötteket és nyugdíjasokat érintő támogatásokat vontak vissza. Egyre több település jelent be megszorító intézkedéseket, Józsefvárostól pedig 1,2 milliárd forint támogatást csoportosított át a kormány. A végső vesztes mindenhol a lakosság. 

https://orszagszerte.atlatszo.hu/felere-csokkentett-fizetesek-elmarado-fejlesztesek-es-tamogatasok-a-megsarcolt-onkormanyzatoknal/

Bauer Tamás és Keresztes László Lóránt a Székely Nemzeti Tanács EU-s aláírásgyűjtő akciójáról

Csütörtökön éjfélkor jár le a Székely Nemzeti Tanács európai uniós aláírásgyűjtő kezdeményezése. Az ellenzéki pártok nem képviselnek egységes álláspontot a témában. Kérdéseinkre Keresztes László Lóránt, az LMP-frakcióvezetője, majd Bauer Tamás volt parlamenti képviselő válaszolt.

https://dotoho.atlatszo.hu/2020/05/06/bauer-tamas-es-keresztes-laszlo-lorant-a-szekely-nemzeti-tanacs-eu-s-alairasgyujto-akciojarol/

Révész Sándor: Hány magyar fér el egy tű fokán?

A magyar mint olyan – egyszerűen semmilyen. Csak az egyes magyarok valamilyenek - figyelmeztet a HVG publicistája, aki szerint Kövér László minapi kijelentése arról, hogy ki nem része a magyar nemzetnek, tulajdonképpen a nacionalizmus korának jól ismert narratívája.

Milyen a magyar? Valamilyen, vagy akármilyen? Ha valamilyen, akkor az a magyar, aki olyan. Aki nem olyan, nem magyar. Nem a magyar nemzet része. Akkor sem, ha azt hiszi.

Ebben az esetben senki sem veheti rossz néven, ha valaki az önmagukat magyarnak tudók és vallók egy részéről azt állítja, nem részei a magyar nemzetnek.

Van egy koravén házmester, aki kitagadja fiatalkori önmagát és pártvezérét a nemzetből.

Úgy gondolja, balliberális ellenzéki fiatalokként nem voltak a nemzet részei. Nem voltak akkor, amikor a jövendő pártvezér úgy nyilatkozott, hogy „a hozzám legközelebb állók, Kövér László és Fodor Gábor velem együtt szociálliberális meggyőződésűek”. Rendben van, vélekedjék úgy, hogy ő a nemzeten kívül nőtt fel, hogy ő egy kívülről jött, exmigráns. Én nem utálom az ilyeneket, ő gyűlöli, majd elintézi magával ezt a visszamenőleges öngyűlöletet, vagy igénybe veszi szakember segítségét.

https://hvg.hu/360/20200507_Revesz_Sandor_Hany_magyar_fer_el_egy_tu_fokan

A közbeszerzési hatóság elkaszálta a gyanús kispesti menzatendert

A döntőbizottság arra jutott, a versenykorlátozó döntést meg kell semmisíteni, az önkormányzatnak pedig 100 milliós bírságot kell fizetnie 

- erről a Tizen9 blog számolt be.

Az eljárásra azért volt szükség, mert felmerült a gyanú, hogy a kispesti önkormányzat verseny nélkül szervezte ki a közétkeztetést egy Mészáros Lőrinc birodalmához köthető céghez. 

https://444.hu/2020/05/08/a-kozbeszerzesi-hatosag-elkaszalta-a-gyanus-kispesti-menzatendert

Egy nem, öt tartózkodás: a kormánypárti polgármesterek sem szavazták meg a Bahart-vagyon eladását

A javaslat – melyet a koronavírus-járvány okozta veszteségekkel, illetve portfóliótisztítással indokolt a Bahart – végül 78 százalékos többséggel ment át, ám beszédes, hogy a tartózkodó települések közül csak Szántód és Balatonlelle nem kormánypárti vezetésű, sőt, a nemmel voksolók között is akad Fidesz-KDNP-s.

https://nepszava.hu/3077373_egy-nem-ot-tartozkodas-a-kormanyparti-polgarmesterek-sem-szavaztak-meg-a-bahart-vagyon-eladasat

Szabad szemmel: a régió most éli át a legsúlyosabb válságot a 2008-as pénzügyi összeomlás óta

Nemzetközi sajtószemle, 2020. május 8.

https://nepszava.hu/3077332_szabad-szemmel-a-regio-most-eli-at-a-legsulyosabb-valsagot-a-2008-as-penzugyi-osszeomlas-ota

Megcélozta a kisebb településeket is az ellenzék

El kell juttatni a falvakba a valódi híreket, mert enélkül a Fidesz 2022-ben is többséget szerez a parlamentben - vélik az ellenzék meghatározó személyiségei. Ehhez több tízezer aktivista összehangolt felvilágosító munkájára is szükség lehet.

Megkérdeztünk több ellenzéki politikust, hogy ők mennyire érzik fontosnak a kistelepülések lakóinak meggyőzését. Valamennyien úgy nyilatkoztak, hogy ha a falvak és a kisvárosok lakóihoz nem tudják eljuttatni az ellenzék üzeneteit, akkor a Fidesz hosszú időre bebetonozza hatalmát. Mellár Tamás, a pécsi egyetemen tanító 66 esztendős közgazdász 2018-ban a baloldali pártok támogatásával független jelöltként jutott be a parlamentbe, miután Pécsett megnyerte az egyéni választókörzetét. A politikus korábban a Fideszhez kötődött, az első Orbán-kormány idején a KSH-t vezette, később a Századvég Gazdaságkutatónak volt az igazgatója, s belülről szembesült a párt tevékenységével.

https://nepszava.hu/3077265_megcelozta-a-kisebb-telepuleseket-is-az-ellenzek

Élet és Irodalom

Kovács Zoltán

Virtuózok

Egy hónapja járt az ATV stúdiójában Parragh László, ahol arra a kérdésre, miért nem azokban az ágazatokban avatkozik be a kormány, amelyekben már eddig is sokan vesztették el állásukat, az iparkamarai elnök ezt válaszolta: „Most erre mit mondjak? Annyi ember ment tönkre az elmúlt napokban, és most is megy tönkre, hogy ezzel nem tudunk mit kezdeni.” A kérdés persze nem az volt, hogy ő vagy a testület mit tud tenni, hanem arra irányult, neki mint Orbán egyik kengyelfutójának van-e tudomása arról, miért nem ott segít a kormány, ahol már április első hetében is sok volt a munkanélküli. Hogy a válságkezelés egyik szaktekintélye már az elején sem tudott semmit a válság kezeléséről, az akkoriban meghökkentő volt, de mára annyi ellentmondásos nyilatkozat, slendrián fogalmazású határozat, miniszteri levél született, hogy már senki sem emlékszik rájuk, egymást szorítják ki az emlékezetből.

Pedig Parragh mondata történetesen az utolsó szóig igaz: csakugyan nem tudnak mit kezdeni a válsággal. Még onnét is elbocsátották a munkavállalók jelentős részét, ahol legelőször segített a kormány, és hol van még a vége. Az idegenforgalomnak kampó – mutatott rá a kormányfő, és Palkovics miniszter még azon a héten bejelentette, hogy a turizmus támogatására 600 milliárd forint jut. A munkáltatók általános véleménye szerint a segélyezés rendszere ki sincs dolgozva, és hát ahol korrupció van, ott korrupció van: semmiféle közbizalom nincs arra vonatkozóan, hogy a válságprogram keretében oda jutnak a pénzek, ahova kellenének.

Időközben föltűnt a képernyőkön egy másik virtuóz, Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője. Neki, ha lennének is gondolatai, valószínűleg ő sem hinne bennük, ezért a legbiztosabb, egyben a leglaposabb szöveget mondja. 

https://www.es.hu/cikk/2020-05-08/kovacs-zoltan/virtuozok.html

Százmilliós kamuprojektekre bukkant a kormány Simonka birodalmában

Súlyos szabálytalanságok miatt két, Dél-Békésben folyó, EU által támogatott projektet függesztett fel az Emmi. A tárca 100-100 millió forint visszafizetését írta elő.

Szolgáltatások, workshopok, állásbörzék és képzések lesznek a mezőkovácsházi központban, a projekt 199 millió forint uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósul majd meg – adta büszkén hírül egy 2018-as közlemény, milyen nagy segítséget jelent a Dél-békési Jövőkép Nonprofit Kft. vezetésével megvalósuló pályázat a munkanélküliségtől sújtott térségben.

A „Nők, család, munkavállalás – szemléletformáló program a Dél-Békési térségben” című projekt legfőbb küldetése a nők munkaerő-piaci helyzetének javítása volt a mezőkovácsházi járásban. Legalább 500 embert kívántak bevonni a projektbe.

Megdöbbentő egyezések

Volt egy másik projekt is, aminek szintén ugyanez volt a célja, ugyancsak a nőknek kívánt volna segíteni, de Tótkomlóson. Még a bekerülési összege is ugyanakkora volt, mint a mezőkovácsházinak, sőt, úgy fest, a pályázat írói nem sokat szöszöltek, ugyanazt a szöveget adták be mindkét esetben, hiszen még a helyesírási hibák is ugyanazok voltak.

Ez annyira feltűnő volt, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumánál szabálytalansági gyanú miatt valakik bejelentést tettek, a tárca pedig kénytelen volt utánajárni a dolognak.

https://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/ujabb-vihar-simonka-birodalmaban-szabalytalan-projektek-megvalositasat-fuggesztette-fel-az-emmi-129587

Látványosan csökkent az újépítési fővárosi lakások ára

Főleg a belvárosban és a külső kerületekben csökkentek a négyzetméterárak. Közben vidéken volt olyan hely is, ahol drágultak a lakások.

https://magyarnarancs.hu/gazdasag/latvanyosan-csokkent-az-ujepitesi-fovarosi-lakasok-ara-129598

Szíriában civileket mészárolnak, kihasználva, hogy a világ a koronavírus-járvánnyal van elfoglalva

Március eleje óta 33 robbantásos merénylet történt lakónegyedekben vagy piacokon.

 

A szíriai polgárháborúban harcoló felek kihasználják, hogy a világ a koronavírus-járvánnyal van elfoglalva, és civilek ellen hajtanak végre támadásokat – figyelmeztet pénteken kiadott közleményében Michelle Bachelet, az ENSZ emberi jogi főbiztosa.

Bachelet időzített bombának nevezte a szíriai helyzetet, amelyet a világ nem hagyhat figyelmen kívül.

https://magyarnarancs.hu/kulpol/sziriaban-civileket-meszarolnak-kihasznalva-hogy-a-vilag-a-koronavirus-jarvannyal-van-elfoglalva-129596

Ejtették Trump volt nemzetbiztonsági tanácsadójának büntetőügyét

Az amerikai Igazságügyi Minisztérium csütörtökön megszűntette a büntetőügyet Michael T. Flynn, Trump elnök első nemzetbiztonsági tanácsadója ellen, írja a New York Times. Flynn korábban bűnösnek vallotta magát, mert hazudott az FBI ügynökeinek egy orosz diplomatával folytatott beszélgetéseiről. Később azonban visszavonta bűnösségét beismerő vallomását.

A háromcsillagos nyugalmazott tábornokot a 2016-os amerikai elnökválasztáson történt orosz beavatkozások ügyében hallgatta meg a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI). A nyomozás során a volt nemzetbiztonsági tanácsadó nem mondott igazat orosz tisztségviselőkhöz fűződő kapcsolatairól és találkozóiról Szergej Kiszljakkal, Oroszország volt washingtoni nagykövetével. Flynn később be is ismerte, hogy hazudott erről. A kedden benyújtott dokumentumban ezt a vallomását vonta vissza, arra hivatkozva, hogy az FBI nyomozói

rosszhiszeműen jártak el vele szemben.

A szövetségi ügyészek először olyan büntetést javasoltak, amellyel Flynn elkerülhette volna a börtönt, mivel együttműködött a nyomozó hatóságokkal.

A volt tanácsadó azonban ügyvédeket váltott, akik a kormányzat rosszhiszeműségét vetették fel, azt állítva, hogy a nyomozás során visszatartottak bizonyítékokat, „tőrbe csalták” védencüket, majd megszegték a korábban kötött vádalkut is. Ezt követően az ügyészek változtattak álláspontjukon, és a múlt héten hat hónapig tartó börtönbüntetést kértek a volt nemzetbiztonsági tanácsadóra.

 

https://index.hu/kulfold/2020/05/08/egyesult_allamok_michael_flynn_donald_trump_orosz_kapcsolatok_megszuntettek_az_ugyet/

 

A 2017-es matekérettségi megjósolta a járványt?

A matematikaérettségit összeállító bizottság mintha a jövőbe látott volna, amikor a 2017 májusában megírt egyik emelt szintű feladatsort készítette. A feladatoknak akkor nem volt nagy visszhangja, mert csak az a 74 érettségiző kapta meg, akik idegen nyelven vizsgáztak. Azonban a feladatsor 8. feladata megdöbbentően szorosan kapcsolódik jelenlegi élethelyzetünkhöz, három részből áll, és mindegyik rész egy fiktív járvány egy-egy aktuális kérdéséről szól. (A vizsgaleírás szerint a feladatsor 30-40%-ban „a hétköznapi élethelyzetekhez kapcsolódó” szöveges feladatokat tartalmaz.)

8/a feladat

Járványos időszakban egy nagyváros lakóinak 0,2%-a fertőzött a járványt okozó vírussal. Ebben az időszakban a város lakói közül 80-an ugyanazon az autóbuszon utaznak. Mekkora annak a valószínűsége, hogy az autóbusz 80 utasa között van legalább egy fertőzött?

Válasz: Kb. 15%

 

https://index.hu/techtud/2020/05/08/a_2017-es_matekerettsegi_megjosolta_a_jarvanyt/

 

Putyin népszerűségének is betett a járvány

Öles léptekkel zárkózik fel Oroszország a koronavírussal leginkább fertőzött országokhoz. Csütörtökön már hatodik napja zsinórban ismét 10 ezer feletti esetszámot regisztráltak, ezzel az Egyesült Államok napi 24 ezer esete után a világon itt terjed a leggyorsabban a fertőzés.

Jelenleg 159 ezer aktív esetet tartanak számon, a 143 milliós ország ezzel a harmadik a 998 ezer aktív esetet jegyző (330 millió lakosú) Egyesült Államok és a 175 ezer esetet jegyző (66 milliós) Egyesült Királyság mögött, utóbbiban azonban nem adnak arról frissülő adatokat, mennyien gyógyultak meg, ezért kevesebb aktív eset is lehet.

EKÖZBEN AZONBAN MEGLEPŐEN ALACSONY A HALOTTAK SZÁMA: MINDÖSSZE 1723.

https://index.hu/kulfold/2020/05/08/oroszorszag_koronavirus_terjedese_jarvany_putyin/

NEM NEMZETÁLLAMOK KÖZÖTT LESZNEK AZ ÚJ HATÁROK, HANEM AZ EGÉSZSÉGES ÉS FERTŐZÖTT TERÜLETEK KÖZÖTT?

Két francia közgazdász kifejlesztett egy modellt, amelynek révén idén is lehetne már nyaralni – persze csak akkor, ha egészséges zónában élünk, és egészséges zónába is tartanánk. A nemzetállamok helyét ugyanis a fertőzöttség szerinti zónák válthatnák fel. De lehet-e az ötletből tényleg valami?

 

https://azonnali.hu/cikk/20200507_nem-nemzetallamok-kozott-lesznek-az-uj-hatarok-hanem-az-egeszseges-es-fertozott-teruletek-kozott

 

Már látszik ki nyeri a koronavírusmeccset - nem jó hír a magyaroknak

A koronavírus-pandémia sajnálatos módon nem világ nemzeteinek összefogását hozta a közös bajban, hanem éppen ellenkezőleg: kiélezte a rivalizálást a két legerősebb ország Kína és az USA között. Ebben nem várható fordulat, ám nem minden résztvevő jár egyformán rosszul az izmozással.

A koronavírus-járvány újabb tápot ad a Kína és az Egyesült Államok közti rivalizálásnak, és a történet végén az egyik fél jobban jár majd - kezdi elemzését a CNBC.

 

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/koronavirus-kina-usa-szembenallas-mit-hoz-ez-magyarorszagnak.705821.html

 

Magyarország szerény mentőcsomaggal eshet a legnagyobbat a V4-ek között

A visegrádi négyek között Magyarországon várható a legnagyobb visszaesés. Az Európai Bizottság legfrissebb elemzése alapján megnéztük, mi történik a V4-eknél, hogyan sikerülhet a koronavírus-válságból való kilábalás.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/koronavirus-valsag-v4-magyar-lengyel-cseh-szlovak-gazdasag-visszaeses.705786.html

Az egyetlen kiút: a közös cselekvés

Fennáll annak a veszélye, hogy a mostani válság utáni helyreállás aszimmetrikus formát ölt és felerősödnek az egyenlőtlenségek. Ennek ellensúlyozásában alapvető szerepe lesz az uniós szintű eszközöknek - véli Elisa Ferreira, a kohézióért és a reformokért felelős uniós biztos, aki szerint a gazdaság újraindításához és növekedési pályára állításához szükség van egy Helyreállítási Alapra a jelentős beruházások és a konvergencia előmozdítása érdekében. A biztos felhívja a figyelmet arra is, hogy ha a vészhelyzetben fontos volt a kohéziós politika, a fellendüléshez elengedhetetlen lesz.

https://www.napi.hu/allaspont/ferreira-eu-biztos-kohezio-valsag-gazdasag-talpraallas-fellendules.705691.html

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.