2020, június 5 - 08:33 Sajtószemle

  Igazi pénzgyár Orbán barátjának cégbirodalma

 
100 százalékhoz közeli jövedelmezőség az online kasszáknál, rekord forgalom és profit az építőiparban, és a készpénzszállítás is bejött Garancsi Istvánnak, aki átveszi Andy Vajna helyét a kaszinóbizniszben. Furcsa módon csak a bankja veszteséges.

Dörzsölheti a tenyerét az Orbán Viktor kormányfővel kötélbarátságban levő Garancsi István, aki az elmúlt években nagy ütemben lépdelt előre a leggazdagabb magyarok listáján, és tavaly 66 milliárd forintra taksált vagyonával már a 14. legmódosabb (és a 7. legbefolyásosabb) ember volt az országban. További milliárdokat sikerült ugyanis gyűjtenie – derül ki a napokban beadott, 2019-es céges beszámolókból.

A 2013-ban bevezetett online kasszákon hizlalt cége, a Mobil Adat Kft. eddig is extraprofitot hozott. Az online pénztárgépek összeköttetésben vannak az adóhatósággal, a Mobil Adat ennek a piacnak a főszereplője. Az adatforgalom hatósági díjas, a Pénzügyminisztérium minden évben felülvizsgálja a havi díjat, de egyszer sem csökkentette – ami óriási nyereséghez juttatja a Garancsi-féle vállalkozást. Tavaly bő 2,7 milliárd forint forgalomhoz 950 millió forint adózott nyereség társult – mindkét szám túltesz az eddigi rekordon. Ráadásul ezt

 

 mindössze kilenc alkalmazottal hozta össze a cég.

 

https://24.hu/fn/gazdasag/2020/06/04/garancsi-istvan-profit-online-kassza-market/

 

Zahorán Csaba: Súlyos károkat okoz, ha egy politikai erő kizárólagossá akarja tenni a saját Trianon-képét

Számos Trianon-értelmezés él a magyar társadalomban, és ezek nagyrészt jól megférnek, sokszor nem kizárják, hanem inkább kiegészítik egymást – nyilatkozta a 24.hu-nak Zahorán Csaba történész. Cikksorozatunk újabb részében arról beszélgettünk a MTA BTK Lendület Trianon 100 Kutatócsoport tagjával, miként alakult az elmúlt száz évben a békeszerződés emlékezetpolitikája.

 

https://24.hu/belfold/2020/06/04/trianon100-emlekezetpolitika-lendulet-kutatocsoport-zahoran-csaba-interju/

 

Borkai Zsolt ügyvédje nagyot kaszált a vidéki kaszinókon

Mára az igazán eredményes üzleti évet záró Garancsi István a legnagyobb kaszinótulaj, miután a soproni kaszinója mellé üzlettársával megszerezte a néhai Andy Vajna öt fővárosi játéktermét. Ezzel évi tízmilliárdos nagyságrendű profithoz juthat, és annak sem lesz akadálya, hogy akár még egy kaszinót szerezzen, nemzetgazdasági érdekre hivatkozva így  szabják át az idevágó törvényt.

Garancsi ezzel beelőzte Rákosfalvy Zoltán ügyvédet, aki a győri, a pécsi és a miskolci kaszinó koncessziós jogával rendelkezik, és ezzel második a magyar kaszinókirályok között. Rákosfalvy volt az egyik főszereplője a Borkai Zsolt győri polgármester körül az önkormányzati választás előtt kipattant botránynak, ami az adriai jachtos szextúrától a győri vállalkozásokból szőtt korrupciós háló felfejtéséig durvult, és végül az újraválasztott Borkai lemondásához vezetett.

https://24.hu/fn/gazdasag/2020/06/04/rakosfalvy-zoltan-kaszino-borkai-zsolt/

 

Gulyás Gergely: Június közepén megnyithatnak a mozik, színházak, múzeumok, fürdők

100 évvel ezelőtt kényszerült Magyarország arra, hogy a trianoni békediktátumot aláírja, emiatt minden harmadik magyar a határon túlra került anélkül, hogy elköltözött volna. A magyar nemzet az egyetlen, amely képes volt véghez vinni azt a csodát, hogy egy gyilkossági kísérlet után is életben maradt, kezdte a csütörtöki kormányinfót Gulyás Gergely.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány nevében arról beszélt,

gondolunk azokra, akiket magyarságuk miatt kivégeztek, bebörtönöztek, hazájukért való hűségért kellett életüket áldozni.

Közölte, Orbán Viktor miniszterelnök június 6-án Sátoraljaújhelyen mond beszédet és avat szobrot.

https://24.hu/belfold/2020/06/04/koronavirus-mozik-szinhazak-muzeumok-furdok-nyitasa/

Június 20-án ér véget a különleges jogrend, utána újra lehet látogatni a szociális intézményekben

Nyugvópontra jutott a járvány, mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos.

33 szociális intézményben van jelen a vírus továbbra is, csökken a fertőzöttek száma ott. Ezért június 20. után jelentősebb mértékben változtatni fogják az idősek, zárt közösségek védelme érdekében hozott korlátozásokat: könnyítések lesznek – mondta Müller. Újra lehet majd látogatni a szociális intézményekben (idősotthonokban és más intézményekben is). Csak az intézményben ápolt hozzátartozója, ismerőse, épp őt meglátogató menjen 2 méteren belülre, a többiekből tartson nagyobb távolságot. Ha az időjárás megengedi, akkor az udvaron legyen a látogatás.

Maszk viselése mellett a fodrász, manikűrös, pedikűrös bemenet a szociális intézményekbe.

Élelmiszert, csomagot be lehet vinni az intézményekbe.

Azokat lehet felvenni a szociális intézményekbe, akiknek 4 napnál nem régebbi eredménye van arról, hogy nem koronavírusos.

https://24.hu/fn/gazdasag/2020/06/04/kulonleges-jogrend-junius-20-veget-er-operativ-torzs-vasarlasi-idosav-mozi-szinhaz/

A kormány újabb rabszolgatörvényt készít elő, a szakszervezetek tiltakoznak

Összefogott a teljes hazai szakszervezeti mozgalom: az öt konföderáció közös levélben tiltakozik a 24 hónapos munkaidőkeret bevezetése ellen, és minden parlamenti képviselőt egyenként felkérnek, ne szavazza meg a „veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről” szóló törvénytervezetet. Legalábbis ne a jelenlegi formájában, hiszen abban bújtatta el a kormány a munkavállalók kizsákmányolására alkalmas kitételt, elterjedtebb nevén a rabszolgatörvény 2.0-át – hívta fel a figyelmet a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke, Kordás László.

A teljes hazai érdekvédelmi mozgalmat felölelő öt szakszervezeti konföderáció – MASZSZ, ÉSZT, SZEF, Liga, Munkástanácsok – vezetői és tagjai szerint ezzel a törvénnyel egyértelműen a munkáltatóknak kedvezne a kormány. A munkavállalói oldal különösen felháborítónak és jogszerűtlennek is tartja, hogy a törvénytervezet szerint

 a foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszter engedélyezhetné, hogy a munkáltató új munkahelyteremtő beruházás esetén legfeljebb huszonnégy hónapos munkaidőkeretet vagy elszámolási időszakot alkalmazzon – az Mt. vonatkozó rendelkezéseiben foglaltakra figyelemmel – amennyiben a beruházás megvalósítása nemzetgazdasági érdek.

 

https://24.hu/fn/gazdasag/2020/06/04/rabszolgatorveny-uj-kormany-szakszervezetek-tiltakozas/

Újabb nyakra térdelős videó került elő Amerikában

Belső vizsgálat indult egy floridai rendőrségnél, miután a közösségi médiában megjelent egy videó, ahol egy sarasotai rendőr egy fekete férfi nyakán térdel letartóztatás közben. A közel 90 másodperces felvétel egy járókelő készítette a telefonjával május 18-án, vagyis még egy héttel azelőtt, hogy George Floyd belehalt egy hasonló rendőri intézkedésbe, minek nyomán országszerte tüntetések, majd zavargások törtek ki az Egyesült Államokban.

A felvételen látható, családon belüli erőszak gyanújával őrizetbe vett férfi, Patrick Carroll  azt kiabálja, „miért tartóztatnak le?” Elmondása szerint ezután térdeltek rá a nyakára.

https://24.hu/kulfold/2020/06/04/nyakra-terdeles-video-amerika/

Nem nagyon ment a távolságtartás a Magyar Kupa döntőjében fotó

Az MLSZ szigorú szabályokat szabott a szervezés előtt, a beengedés során, a büféknél, és a lelátókon is, de ezeket nem igazán sikerült betartani, illetve betartatni. A maszk ajánlott volt, de nem kötelező, a beléptetésnél ügyeltek arra, hogy szellősen érkezzenek, és több kapun bejuthassanak a szurkolók, de a lelátón már nem nagyon sikerült érvényt szerezni az elvárásoknak.

https://foci.444.hu/2020/06/03/nem-nagyon-sikerult-a-tavolsagtartas-a-magyar-kupa-dontojeben

9,3 milliárdért ad tanácsokat Palkovicséknak a Századvég

Ömlik a közpénz a kormányközeli agytröszthöz: ezúttal az Innovációs és Technológiai Minisztérium fizet elemzéseikért.

https://24.hu/fn/gazdasag/2020/06/04/itm-szazadveg-tanacsadas/

Gumibotot és bilincset is használhat az iskolarendőr

Megjelent az „iskolai erőszak megszüntetése és megelőzése érdekében” javasolt törvénymódosítási tervezet, melyből többek között az is kiderül, hogy mikor vonhatják majd meg a családi pótlékot.

Horváth László miniszterelnöki megbízott az M1 péntek esti műsorában már beszélt arról, hogy javaslatuk szerint, amelyik gyereket elítélik iskolai erőszak miatt, annak családjától vonják meg a családi pótlékot egy évre. A törvényjavaslat most úgy fogalmaz, hogy abban az esetben vonják meg a családi pótlékot, ha „a gyermeket a bíróság bűncselekmény elkövetése miatt jogerősen bűnösnek mondta ki”.

A törvényjavaslat arra is kitér, hogy

az iskolaőr kényszerítő eszközök közül kizárólag testi kényszer, vegyi eszköz, rendőrbot és bilincs használatára jogosult, ezen kívüli egyéb kényszerítő eszköz alkalmazása tilos.

https://24.hu/belfold/2020/06/03/iskolarendor-torvenymodositas/

Kövér László: Nem az államhatárok megváltoztatásával kezelhetők a megoldatlan nemzeti kérdések

A trianoni évforduló alkalmából csütörtökön emlékülést tartott az Országgyűlés. Ezen végül elhalasztották A nemzeti önazonosság védelméről szóló politikai nyilatkozat vitáját, amin az eredeti tervek szerint az ellenzék nem kapott volna szót. De Kövér László, a nyilatkozat benyújtójaként azért megtartotta nyitóbeszédét, amiben három okot sorolt fel a javaslat elfogadására.

https://444.hu/2020/06/04/kover-laszlo-nem-az-allamhatarok-megvaltoztatasaval-kezelhetok-a-megoldatlan-nemzeti-kerdesek

Orbán nagyra értékeli a Karácsony által kezdeményezett trianoni megemlékezést

Az MTI azt írja, Orbán Viktor a csütörtöki parlamenti ülés után egy kérdésre azt mondta:

„Nagyra értékelem a főpolgármester döntését a fővárosi trianoni megemlékezés kezdeményezéséről"

Karácsony Gergely korábban arra kérte a budapestieket, hogy csütörtökön délután fél 5-kor egy percre álljon le az élet a trianoni döntés századik évfordulója alkalmából. 

https://444.hu/2020/06/04/orban-nagyra-ertekeli-a-karacsony-altal-kezdemenyezett-trianoni-megemlekezest

Karácsony Gergely: Trianon nem a jobboldalé, hanem mindannyiunké, magyaroké

Trianon velünk él, kitörölhetetlenül. Velem is. Trianon nekem elsősorban édesanyám története, aki a második bécsi döntéssel visszacsatolt területen született, nem sokkal azelőtt, hogy az újra Romániához került. Az anyaországba menekülő szülei úgy érezték, nagyobb biztonságban lesz, ha nem viszik magukkal, hanem egy időre a nagyszüleire bízzák. Nem sejthették, hogy a nagyszülőket hamarosan kényszermunkára viszik, és hosszú évekbe telik mire a kislányuk, az édesanyám, a régi-új határon átkelve visszatérhet a szüleihez. Életekbe sűrűsödik mifelénk a XX. század megannyi nyomora.

a magyar baloldal hibát követ el, ha azt gondolja, hogy neki csak a jövővel van dolga. Mert az érzelmi köteléket, ezáltal erős közösséget a múlt feldolgozása teremt. Így a magyar baloldalnak dolga van azzal, hogy ismét belakja a nemzet tereit. Hogy gátlások és zavarodottság nélkül beszélhessen Kassáról vagy Kolozsvárról, kárpátaljai vagy vajdasági magyarokról. Csíksomlyói búcsúról, székely autonómiáról, ukrán nyelvtörvényről, vagy akár a dunaszerdahelyi focimeccsről.

A baloldal tévedése és a Fidesz gátlástalansága vezetett ahhoz, hogy a határon túli magyar közösségek egy részét a kormánypárt túszként viszi magával a belpolitikai harcmezőkre. 

https://merce.hu/2020/06/04/karacsony-gergely-ami-faj-es-ami-nincs/

Fidesz: A hazai és a brüsszeli baloldal bábkormányt szeretne Magyarországra, amely befejezi a trianoni küldetést

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából a Fidesz is közleményt adott ki, ami arról szól, hogy bár annak idején meg akarták ásni a nemzet sírját, 

 

„az elmúlt tíz év következetes nemzeti kormányzásának és a nemzeti összefogásnak köszönhetően mi magyarok itt, a Kárpát-medencében száz éve nem voltunk olyan erősek, mint most”

.„A magyarság ereje és összetartása minden válságon átsegít bennünket. Magyarország gazdaságilag, pénzügyileg, kulturálisan is erősödik” - írják. Ám a közlemény alapján sajnos mégsincs minden rendben. 

„Ők nem egy erős, szuverén és nemzeti identitását védő Magyarországot akarnak, hanem egy gyenge, identitását veszített Magyarországot, amelyet gazdaságilag kifoszthatnak, politikailag is rángathatnak és ahová betelepíthetik a bevándorlókat. Ezért a nemzeti kormány helyébe egy bábkormányt akarnak ismét ültetni, amely befejezi a trianoni küldetést.”

Hiszen „a hazai és a brüsszeli baloldal épp ezért”, mármint az erősödés miatt „rendszeresen támadja Magyarországot”.

 

A szövegben feltűnik még Gyurcsány Ferenc, a Momentum és az SZDSZ is. 

https://444.hu/2020/06/04/fidesz-a-hazai-es-a-brusszeli-baloldal-babkormanyt-szeretne-magyarorszagra-amely-befejezi-a-trianoni-kuldetest

Bayer Zsolt Gulyás Mártonnak: Nonszensz száz éve népi-urbánus ellentétben élni videó

„88-ban nagy, őszinte, tiszta szemekkel megalapítottuk a Fideszt, és azt gondoltuk, hogy mi mindent meg fogunk haladni, 1992-re már látszott, hogy ebből semmi nem lesz.”

Ezt Bayer Zsolt mondta Gulyás Mártonnak 2017-ben, amikor másfél órán át beszélgettek Gulyás Trianon-videósorozatához készített interjúban. A videóba akkor csak részletek kerültek ebből az interjúból, a Trianon-évfordulóra viszont a Partizán most publikálta a teljes beszélgetést. Az interjúban Bayer Zsolt más arcát mutatta, mint a kormányzati tévéstúdiókban, cikkeiben és blogján szokta: sistergő gyűlölködés helyett időnként saját kudarcairól és nemzedéke politikai harcainak parttalanságáról is beszélt.

Két évvel később, 2019-ben a Párbeszéd képviselője, Kocsis-Cake Olivio azt vetette fel a parlamentben, hogy olyan emléknap kellene a századik évfordulón, amiben a szomszád országokat is bevonják. Bayer Zsolt és társai a Sajtóklubban egymásra licitiválva gyalázták ezért. A Partizán a most közölt videó alá azt írta: „Azért döntöttünk a teljes interjú publikálása mellett az emléknap alkalmából, mert a videóban látható párbeszédtől a kormányoldal szisztematikusan elzárkózik: miközben a jelen felvétel annak a bizonyítéka, hogy a diskurzus létre tud jönni, ha van rá szándék, és ha létrejön, azzal fontos ismereteket és tudásokat szerezhetünk egymással kapcsolatban.” 

https://444.hu/2020/06/04/bayer-zsolt-gulyas-martonnak-nonszensz-szaz-eve-nepi-urbanus-ellentetben-elni

Ungváry Krisztián: "A házelnök kijelentése szörnyű, megengedhetetlen, botrányos és hihetetlenül aljas"

A történész Kövér László azon kijelentését minősítette, miszerint az ellenzék nem a nemzet része.

 

Trianon kapcsán készített interjút Ungváry Krisztiánnal a Népszava, melyben a történészt Kövér László fideszes házelnök nemrégiben tett kijelentéséről is kérdezték - Kövér egy interjúban arról beszélt, hogy nem tekinti a nemzet részének az ellenzéket.

"A házelnök kijelentése szörnyű, megengedhetetlen, botrányos és hihetetlenül aljas. Kövér László kizárólag „barát-ellenség” rendszerben képes gondolkodni, az ellenzéknek csak annyi a szerepe, hogy a „gonosz gyűjtőhelyeként” indokolja a Fidesz létezését. De ez egészen más ügy, mint Trianon. A magyar nemzet kulturális fogalom: aki magyarul beszél, akinek magyar az anyanyelve és magyarnak vallja magát, ehhez a nemzethez tartozik. A kormánynak egyébként elég sok olyan döntése volt, ami nem feltétlenül mutatja a következetességet. Ha megnézzük a Fidesz viszonyulását a pártállami múlt feltárásához való, akkor hasonló bakugrásokat láthatunk" - mondta Ungváry.

 

https://magyarnarancs.hu/belpol/ungvary-krisztian-a-hazelnok-kijelentese-szornyu-megengedhetetlen-botranyos-es-hihetetlenul-aljas-130415

 

A NER lényegét mutatja meg az a paródia, ahogy kivezetik a veszélyhelyzetet

A kormány megkéri a parlamentet, hogy hívja fel a kormányt, szüntesse meg a veszélyhelyzetet.

 

A kormány ígérete szerint június 20-án megszűnik a veszélyhelyzet Magyarországon, ám egyelőre nem térünk vissza a koronavírus megjelenése előtti állapothoz. Hogy pontosan mi változik, és mi marad velünk, annak jártunk utána a Magyar Narancs e heti nyomtatott lapszámában. Néhány részlet a cikkből:

 

https://magyarnarancs.hu/belpol/ahogy-kivezetik-a-veszelyhelyzetet-az-a-rendszer-lenyeget-mutatja-meg-130385

 

Falus Ferenc: ha augusztus 20-án tömegrendezvényt tartanak, újabb fertőzéshullám jöhet

Attól tart, lokális járványgócok fognak kialakulni. Szerinte jó lenne, ha őszre minél többen beoltatnák magukat influenza ellen.

 

Falus Ferenc korábbi országos tisztifőorvos az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendégeként arról beszélt szerdán este, hogy "miután nem tudjuk, hogy ki fertőz pillanatnyilag, és a vírus itt van közöttünk, és tulajdonképpen lényegesen több fertőzésforrás van a körünkben, mint amennyi március elején volt, az óvatosságunk abszolút indokolt".

 

https://magyarnarancs.hu/katasztrofa/falus-ferenc-szerint-ha-augusztus-20-an-tomegrendezvenyt-tartanak-ujabb-fertozeshullam-johet-130417

 

A hó vége kimaradt a frontvonalban küzdő ápolókról szóló főorvosi meséből

amit az Operatív Törzs napi sajtótájékoztatójának szokás nevezni, azt lenne hivatott szolgálni, hogy a veszélyhelyzetben az erre hivatott hatóság a szükséges információkkal  ellássa a lakosságot minél tényszerűbb, minél pontosabb közlés útján, utána pedig kutya kötelessége lenne válaszolni az újságírói kérdésekre. Mármint ténylegesen, érdemi kérdésekre reagálni, nem pedig azt elbábozni, hogy a Buci Maci Magazin érdeklődésének kielégítésével a népi gyógymódok témájában ki is van pipálva ez a feladat.

De ezt már rég elfelejtettük: hozzászoktunk ahhoz, hogy az aznapra beosztott államtikár vagy miniszter a saját területéről hozott propagandát adja elő – ha elég sokáig tartana a vészhelyzet, talán a kormányzat mind a közel kétszáz tagjának juthatna egy-egy szereplési lehetőség -, Müller Cecília háztartási tippjeit és maratoni óvodapedagógiai szemináriumait egy ország fújja már kívülről oda-vissza.

Hozzászoktunk ahhoz, hogy azt a fórumot, amit a járvány alatti élet húsbavágó kérdőjeleinek kiegyenesítésére hoztak létre, egyik napról a másikra átrendezték a legarcátlanabb propaganda színpadává.

https://merce.hu/2020/06/01/a-ho-vege-kimaradt-a-frontvonalban-kuzdo-apolokrol-szolo-foorvosi-mesebol/

 

Újra kötelető lesz misére járnia annak, aki feloldozást szeretne

Közleményt adott ki a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia.

Mivel a kijárási korlátozások megszűntek, és újra az egész országban lehet nyilvános liturgiát tartani, az MKPK visszavonja korábbi rendelkezését, amely felmentette a híveket a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól, és lehetővé tette az általános feloldozást.

 

Hozzátették: az illetékes megyés püspök rendelkezhet másként. Kitértek arra: a nyilvános liturgia végzésének, illetve a szentségek kiszolgáltatásának módjáról az egyes megyés püspökök továbbra is a helyi körülmények és lehetőségek, valamint az egészségügyi előírások figyelembevételével döntenek.

A püspökök testülete azt kéri, hogy oktatási, szociális és egészségügyi intézményeikben továbbra is mindenben kövessék az állami előírásokat.

 

https://hvg.hu/itthon/20200603_Puspoki_konferencia_junius_14tol_ujra_kotelezo_a_vasarnapi_miselatogatas_a_hiveknek

 

Boross Péter: Többször kellett bravúr a megmaradásunkhoz

„MINDIG VANNAK FANTASZTÁK, AKIK ARRÓL ÁBRÁNDOZNAK, HOGY A RÉGI HATÁROK VISSZAÁLLÍTHATÓK”

Megyeri Dávid Magyar Nemzet

Fájdalmas, hogy Trianon után száz évvel változatlanul nagy magyar tömegek élnek idegen fennhatóság alatt. A magyar kormány ebben a helyzetben azt teszi következetesen, ami egyedül lehetséges: megerősíti a magyarság pozícióit a térségben – nyilatkozta lapunknak Boross Péter. A volt miniszterelnök kifejtette: a mostani ellenzék a Rákosi-korszak vezetőire emlékeztet, akik a magyarság iránt mérhetetlen ellenszenvvel viseltettek. Ez azonban nemzetbiztonsági kérdés is. El kell érni, hogy a Nyugatról pénzelt politikai aktivista szervezetek ne mehessenek el bármeddig nemzetrongálásban.

https://magyarnemzet.hu/belfold/boross-peter-tobbszor-kellett-bravur-a-megmaradasunkhoz-8196977/

 

Udvarhelytől Fiuméig

Bayer Zsolt Magyar Nemzet

„Jöhet idő, hogy emlékezni / bátrabb dolog lesz, mint tervezni – / bátrabb új hont a mult időkben / fürkészni, mint a jövendőben –?”

Ez az idő eljött már régen – mégsem élhetünk eszerint. Mert egykoron felülhettünk a vonatra Udvarhelyen, s elutazhattunk Fiuméig, hogy a „Corpus Separatum” sós levegőjében gyógyítgassuk a morbus hungaricust. S egyszer sem kellett elővenni az úti passzust. Vagy Podolinból zötyöghettünk Szabadkáig ugyanígy.

Ma már nincs erre mód.

És mégis van. Mert lám, indul az emlékezés vonata. Beszállás!

 

https://magyarnemzet.hu/ahelyzet/udvarhelytol-fiumeig-8197160/

 

Meddig hihetjük, hogy még nincs minden veszve?

Novák Miklós Magyar Nemzet

„Lélekben, érzésben tizenötmillió magyar miniszterelnöke kívánok lenni!” 1990. június 3-án hangzottak el Antall József sokszor – és általában pontatlanul – idézett szavai

még mindig élnek magyarok a Kárpát-medence legelrejtettebb zugaiban is, jól átgondolt és kivitelezett civil, valamint állami programok segítik a külhoni magyarok boldogulását, új közösségi háló szövődött a különböző országokba kényszerített magyarok között, himnikus erővel ható dal született az ötmillió magyarról, akit nem hall a nagyvilág. Most – most még – nincs minden veszve.

Aggodalommal túlcsorduló szívvel kérdezhetjük: vajon meddig…? Meddig mondhatjuk el még a Kárpát-medencéről, hogy ha nem is tizenöt millió, de létszámában, nemzettudatában, tettvágyában sok-sok egymásért felelős, életerős magyar közös hazája.

 

https://magyarnemzet.hu/velemeny/meddig-hihetjuk-hogy-meg-nincs-minden-veszve-8198222/

 

Halálkampány

Sitkei Levente Magyar Nemzet

George Floyd pedig egy nap alatt vált ürüggyé. Hiszen igazából nem volt ő fontos ember, nem volt sikeres vagy népszerű, egy átlagember volt, akit elkapott egy rendőr, és belehalt a szokatlanul brutális eljárásba. Az Egyesült Államokban évente több ezer ilyen eset történik, de nem mindegyik vált ki ekkora visszhangot.

Most George Floyd az új Rodney King. Elődjét 1991-ben verték meg a rendőrök, az esetről videófelvétel készült, a fellángoló tiltakozássorozatban 63 ember halt meg, a rendet a Nemzeti Gárda, a hadsereg és a tengerészgyalogság közösen tudta csak helyreállítani. 

 

George Floyd nevével az ajkán töri fel a boltot az atlantai vandál, a megölt férfi a fejekben tisztára mossa az elkövetett bűnöket, sőt az egyenlőtlen amerikai társadalom és a brutális rendőrök léte feljogosítja a csőcseléket a pusztításra. Ahogy ez történt az összes hasonló esetben. Ez pedig rendszerszintű problémát jelent, rávilágít a borzasztóan vékonyka civilizációs és erkölcsi mázra, amit néhány óra alatt lemos egy tragédia. A gát átszakad, az elégedetlen és frusztrált tömeg pedig televíziót lop a boltokból, hiteltelenné téve az egész mozgalmat.

Már ha ez a mozgalom egyáltalán létezik, és nem csak amolyan trendi dolog, amely jól hozza a kattintásokat a világhálón, és sunyiban el lehet adni a feketék jogainak pártolásával, George Floyd nevének említésével tömérdek egyéb terméket, zenét, pólót, filmet. Aki pedig nem tesz hitet a fekete életek fontossága, George Floyd emlékezete mellett, az bizony megnézheti magát.

Mivel választási év van, és folyik a kampány.

 

https://magyarnemzet.hu/ahelyzet/halalkampany-8192885/

 

Orbán Viktor az összetartozás dalát osztotta meg - videó

ORIGO

Az Összetartozás dalát osztotta meg Facebook-oldalán Orbán Viktor miniszterelnök. 

A Hazám, hazám című dal és a videóklipje a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulójára készült.

https://www.origo.hu/itthon/20200603-orban-viktor-facebook-osszetartozas-dala.html

 

Schmidt Mária: A Trianon óta eltelt évszázadban is megmaradtunk, és sikeresek lettünk

origo

Kipécéztek minket a bűnbak szerepére, és megalázták a magyar nemzetet, ez sokkal mélyebb sebeket ejtett, és sokkal nehezebb – talán lehetetlen is - túllépni rajta, mint bármilyen gazdasági káron - mondta Schmidt Mária az Origónak a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján. A Terror Háza Múzeum főigazgatója kijelentette, ha azt mondjuk, hogy székely autonómia, akkor sokan húzzák a szájukat, miközben Dél-Tirolban érvényesül az autonómia. Ez teljesen érthetetlen: talán a székelyek alacsonyabb rendűek, mint a dél-tiroliak? Amíg ez így marad, addig nekünk ebben a kérdésben is a jogegyenlőségért kell harcolnunk - mondta a történész. 

A trianoni diktátum századik évfordulóján olyan vélemények is elhangzanak, hogy Magyarország igazából jól járt, mivel úgyis csak a gazdaságilag fejletlen területeket vették el tőlünk, és ez könnyebbség volt a számunkra a későbbi fejlődés szempontjából.

 

https://www.origo.hu/itthon/20200603-schmidt-maria-interju-trianon-100.html

 

Sok daganatos beteg kezelése késlekedik: a járvány alatt nem jutottak diagnózishoz

Több mint felére esett vissza az orvos-betegtalálkozások száma az onkológiai páciensek esetében – derült ki egy csütörtökön azon a zártkörű online sajtóbeszélgetésén, ahol a szakemberek a mell-rákszűrésre hívták fel a figyelmet.

 

https://nepszava.hu/3080445_sok-daganatos-beteg-kezelese-keslekedik-a-jarvany-alatt-nem-jutottak-diagnozishoz

 

Tornyosulnak az ügyek a német EU-elnökség asztalán

A jogállam érvényesüléséről szóló párbeszéd elindítását és az európai uniós támogatási alapok, valamint a jogállam összekapcsolását előíró jogszabály elfogadását tartaná legnagyobb személyes sikerének Michael Roth EU-ügyi államtitkár a júliustól decemberig tartó német soros uniós elnökség végén.

 

https://nepszava.hu/3080367_tornyosulnak-az-ugyek-a-nemet-eu-elnokseg-asztalan

 

Szokásjogot rúgott fel a kormánypárt

Hiller István szerint a trianoni béke minden magyar számára sorstragédia, ezért is lett volna megfelelő alkalom arra, hogy a képviselők együtt emlékezzenek és beszéljenek a magyarság jövőjéről is. A Demokratikus Koalíció a KMKF munkájában sem vesz részt és a parlamenti megemlékezésre sem megy el. A Párbeszéd részvétele is kérdéses.

 

https://nepszava.hu/3080391_szokasjogot-rugott-fel-a-kormanypart

 

Bernau Péter Távolságtartás

Csúfos bukással járt a futballstadionok kinyitása a koronavírus elleni védekezés szempontjából, mivel mindenhol megszegték a járványügyi előírásokat a nézők, ahol rendeztek mérkőzéseket. Csak reménykedni lehet abban, hogy az egy kupacban szurkolók közül senki sem volt fertőzött. Ilyen tapasztalatok után nem marad más választási lehetőség, mint a stadionok ismételt bezárása és annak beismerése, hogy ez az út nem járható. 

A futballstadion nem alkalmas a távolságtartásra vonatkozó kormányrendelet (minden negyedik széken ülhettek volna a nézők, ami az oldallelátókon nagyjából megvalósult, a szurkolótáborokban viszont egyáltalán nem) betartására. A klubok nem tettek semmit, azon kívül, hogy a műsorközlő megkérte a drukkereket a távolságtartásra, de nem volt semmilyen következménye annak, hogy ez elmaradt. A labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága eltiltotta a hétvégi fordulóban kiállított labdarúgókat, de nem foglalkozott a távolságtartási szabályok megszegésével. Reméljük, hogy ez nem marad így. 

 

https://nepszava.hu/3080274_tavolsagtartas

 

Sok-sok fekete közé került a börtönben a George Floyd meggyilkolásával gyanúsított volt rendőr

Saját biztonsága érdekében „öngyilkosságra hajlamosokhoz” hasonló biztonsági rutin szerint őrzik a férfit, akinek tettét sokan a rasszizmussal magyarázzák.

Folyamatos megfigyelés alatt tartják a 44 éves Derek Chauvint, a George Floyd meggyilkolásával gyanúsított, immár elbocsátott rendőrt

 

A különösen veszélyes fogvatartottaknak fenntartott, maximális biztonsági fokozatú büntetés-végrehajtási intézetben, a minnesotai Oak Park Heights börtönbe néhány napja szállították át Chauvint. Az öngyilkosságra hajlamos rabokhoz hasonlóan felügyelt volt rendőrt feltehetően saját biztonsága érdekében tartják így fogva. 

 

https://nepszava.hu/3080435_sok-sok-fekete-koze-kerult-a-bortonben-a-george-floyd-meggyilkolasaval-gyanusitott-volt-rendor

 

Szabad szemmel: Orbán titkos fegyvert csinált - az év legsötétebb napján

Trianon századik évfordulójáról ír a nyugati sajtó.

 

https://nepszava.hu/3080411_szabad-szemmel-orban-titkos-fegyvert-csinalt-az-ev-legsotetebb-napjan

Karácsonynak csak kampányfogás a Trianonról való megemlékezés

Hazug szavak, üres tettek

Magyar Hírlap

 

„Karácsony Gergely a szép szavaknak és az üres tetteknek az embere” – kommentálta Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkár a főpolgármester azon javaslatát, miszerint a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján 16:30-kor álljon meg a forgalom Budapesten.

 

https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20200604-karacsonynak-csak-kampanyfogas-a-trianonrol-valo-megemlekezes

 

Évtized, évszázad, évezred (3.)

ĀA 2010-es győzelem másnapján Orbán Viktor sajtótájékoztatón tette világossá, hogy ami történt, az nem egyszerűen kormányváltás, hanem társadalmi forradalom

Bogár László Magyar Hírlap

 

Márpedig erre csak akkor szokott sor kerülni egy emberi közösségben, ha a megoldatlan feszültségek olyan szintre érnek, és úgy torlódnak össze, hogy csak gyökeres fordulat hozhat megoldást.

De vajon mi volt az oka annak, hogy a magyar társadalom ilyen radikális változásokra kényszerült 2010-ben? Nos, a fő ok, ahogy már említettem, viszonylag egyszerű: a magyar társadalom igen jelentős többsége okkal érezte úgy, hogy anyagi, fizikai, lelki, erkölcsi és szellemi értelemben egyaránt vesztese annak a „valaminek”, amit jobb híján a „rendszerváltozás rendszerének” nevezhetnénk.

 

https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20200604-evtized-evszazad-evezred-3

Vesztésre áll a valóság az információs háborúban

Rövidesen olyan világban élünk majd, ahol a szemünk rendszeresen becsap minket. Vagy máshogy fogalmazva, nem állunk olyan messze a valóság összeomlásától.

 

Javarészt pornóvideókra használják a videomanipulálás legújabb és legijesztőbb technológiáját. Az áldozatok szinte kivétel nélkül nők. Eljöhet vajon a politikusok nagyipari lejáratásának ideje is?

Franklin Foer újságíró akkor mondta ezt, amikor Jordan Peele színész-rendező rengeteg emberrel hitette el, hogy egy videóban Obama kicsit keményebb szavakkal illeti Donald Trumpot, mint hogy alkalmatlan. A videó nem volt valódi, hanem egy jól sikerült manipuláció, egy klasszikus deepfake volt, aminek sokan bedőltek. 

DE VILÁGOSSÁ TETTE, HOGY A „HISZEM, HA LÁTOM” ELV A TECHNOLÓGIA FEJLŐDÉSÉVEL TELJESEN MEGDŐLT.

Az említett videóban két éve azt mondta a kamu Obama, hogy oda kell figyelni, ébernek kell maradni, mert ettől függ, hogy túlélünk, vagy az egész életünk disztópikus lesz. A koronavírus-járványban pedig hamar kiderült, hogy határozottan nem készült még fel a társadalom erre a harcra: jelenleg 

TELJES ERŐVEL HALADUNK EGYFAJTA DISZTÓPIA FELÉ, AHOL A TÁRSADALOM JÓ RÉSZE NEM TUDJA MEGKÜLÖNBÖZTETNI A VALÓSÁGOT ÉS A KITALÁCIÓT, ÉS NEM AD HITELT AZ EGYÉBKÉNT MEGBÍZHATÓ HÍRFORRÁSOKNAK.

 

https://index.hu/techtud/2020/06/03/alihir_konteo_konspiracios_elmelet_koronavirus

 

Brutális veszteség érheti Dzsudzsák Balázst, 760 millióról 380 millióra csökkenthetik a fizetését

kora.ae című honlap szerint az Egyesült Arab Emírségek futballklubjainál, így a játékost foglalkoztató al-Ainnál is megszorítások várhatók, az egyesületek 50 százalékos fizetéscsökkentést terveznek bevezetni.

Az éves szinten 2,2 millió eurót (760 millió forintot) kereső focistának tehát 1,1 millió euróra (380 millió Ft-ra) csökkenhet a járandósága.

https://168ora.hu/itthon/dzsudzsak-balazs-penz-veszteseg-fizetescsokkentes-egyesult-arab-emirsegek-futball-18612

 

Megszólalt a rendőr által megölt Floyd barátja: Megmaradt bennem a látvány, ahogy egy felnőtt férfi könyörgött, majd meghalt

Egész életemben emlékezni fogok a félelemre Floyd arcán. Megmaradt bennem a látvány, ahogy egy felnőtt férfi könyörgött, majd meghalt.

Ezt nyilatkozta a New York Timesnak a 42 éves Maurice Lester Hall, aki ott volt az autóban, amikor a rendőrök elfogták George Floydot.

Azt mesélte, a barátja az elejétől fogva próbálta mutatni, hogy nem áll ellen a rendőri intézkedéseknek. Hall még most is hallja barátja könyörgését – mint fogalmazott, soha nem fogja elfelejteni, amit aznap látott.

A tragédia előtt nem sokkal még együtt töltötték a Memorial Day nevű amerikai ünnepet, Maurice Lester Hall a mentorának, barátjának nevezte az interjúban Floydot.

Csütörtökön több megemlékezéssel is tisztelegnek Floyd előtt, a férfi családja és barátai a minneapolisi North Central Universitynél gyűlnek össze, ahol Al Sharpton emberjogi aktivista is beszédet mond majd. 

 

https://index.hu/kulfold/2020/06/04/usa_george_floyd_maurice_lester_hall_gyilkossag_vegignezte_soha_nem_felejti_el/

 

Mirkóczki: A kilépésem markáns üzenet az egri politikának

Tavaly január óta nem foglalkozik pártpolitikával, de Mirkóczki Ádám csak most jelentette be, hogy kilép a Jobbikból. Kilenc évig volt országgyűlési képviselő, tavaly Eger polgármesterének választották. Azt mondja, döntésének nincs köze a párt körüli konfliktusokhoz, a kilépéssel az egri képviselőtársainak akart üzenni. Tavaly majdnem abbahagyta a politikát, az egriek azonban másként döntöttek. Interjú Mirkóczki Ádámmal, Eger ex-jobbikos, immár független polgármesterével.

 

https://index.hu/belfold/2020/06/04/mirkoczki_adam_eger_jobbik_kilepes_alpolgarmester_valtas_partpolitika/

 

Össztűz alatt a vasúti járatritkítás, a bírálók szerint baromság, kártékony, nevetséges

Szakmai szervezetek és fórumok össztűz alá vették a MÁV és az illetékes minisztérium által kitalált vasúti járványmenetrendet. A szombaton életbe lépő ritkított menetrend és járatmegszüntetés számos furcsaságot tartalmaz, és sokan attól tartanak, hogy pont a Fidesz által korábban megmentett mellékvonalak felszámolását jelenti.

 

https://index.hu/belfold/2020/06/04/mav_vonat_jaratritkitas_jarvany/

 

Mészárosné, az aranytojást tojó tyúk

Föld S. Péter | 2020. június 4. 14:15

Mészáros Lőrincről köztudott, hogy még álmában is termeli a pénzt, ébren sem kell lennie, mert cégei maguktól is előállítják a profitot. Mostanra kiderült, hogy a gázszerelőből lett milliárdos feleségének is aranykeze van, amihez nyúl, az rögvest nemesfémmé alakul. A Mészárosné Kelemen Beatrix által tavaly alapított tévétársaság ugyanis működésének első kilenc hónapja alatt 120 millió forintos nyereséget termelt, ami – ismerve a média világának lassú megtérülésről tanúskodó számait – több mint kiváló teljesítmény.

https://hirklikk.hu/kozelet/meszarosne-az-aranytojast-tojo-tyuk/364638

CSÚSZTATÁSOK, SZEKUS TOPOSZOK, ABLONCZY-INTERJÚ: ÍGY TÁLALJA A ROMÁN MÉDIA A TRIANON-ÉVFORDULÓT

A szocdemek tévéje frontálisan nekitámadt az államelnöknek, mert nem írta alá időben a Trianon-törvényt, az online sajtó viszonylag higgadtan interjúzza végig a releváns szakértőket, a szokásos konteósok pedig most is remekelnek!

https://azonnali.hu/cikk/20200604_csusztatasok-tgm-forditas-ablonczy-interju-igy-talalja-a-roman-media-a-trianon-evfordulot

A profik most készülnek a földindulásra

A legnagyobb hedge-fundok kezelői úgy érzik, hogy a tőzsdék száguldását egyáltalán nem indokolják a globális gazdaság pocsék számai és ezért készülnek az újabb hatalmas tőzsdei lejtmenetre. A baj csak az, ha ennyien készülnek valamire, az sokszor nem következik be.

https://www.napi.hu/tozsdek-piacok/hedge-fund-tozsde-valsag-lufi-krizis-emelkedes.707469.html

Újabb lépést tett a kormány a Városligeti fasor beépítésére

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Budapest VII. kerület, Városligeti fasor 9–13. szám alatti ingatlanon megvalósuló Magyar Építészeti Múzeumot és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központot.

A beruházással összefüggésben így nem kell településképi véleményezési eljárást lefolytatni, valamint ilyen bejelentési eljárásnak sincs helye.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/startegiailag-kiemelt-lett-a-magyar-epiteszeti-muzeum.707481.html

Tóta W: Mindörökké Trianon

Ugyan már, Trianon. Elég ide kétmillió jobbágy, a többit elcsatolhatja Soros.

Jubileumi sírva vigadás napja van. Száz éve már, hogy volt ez az ambuláns műtét, le kellett nyesni az üszkösödő végtagokat. Nem Magyarországról, csak hogy rögtön belerondítsak a tárogatós siratóénekbe: a Monarchiáról.

Nem sikerült tökéletesen az operáció, és nem is gyógyító szándékú volt; nincs mit mentegetni rajta. A velünk élő népeknek maguknak is kedvük szottyant a nacionalizmusra – lényegében ezt ünnepeljük minden trianonozással –, és a nemzetközi közösségnek semmi oka nem volt ezt alább becsülni, mint a miénket. Pláne hogy épp elvesztettünk egy világháborút. Sem a szlovákok, sem a románok, sem rajtunk kívül senki nem tette magáévá a Szent Korona-tant. Nem tettünk semmit azért, hogy velünk egy fedél alatt akarjanak maradni.

Hárommillió magyar rekedt kívül az országhatáron. Felbecsülhetetlen veszteség. Annál meglepőbb, hogy milyen vehemenciával folytatjuk az öncsonkítást.

Száz éve már, hogy mással se foglalkozunk, csak öncsonkítással.

Csekély manikűr, pár ezer fő csupán, de friss: épp most taszítottuk ki a transznemű embereket. De nem sokkal előtte metszett le a közjogi méltóság, laza mozdulattal, másik hárommilliót. Azzal a szikár megállapítással, hogy az ellenzék nem tartozik a nemzethez.

Ja kérem, így tényleg fogy a magyar. S végül nem marad belőle, csak egy kupac gőzölgő, bajszos szar.

https://hvg.hu/360/20200604_Mindorokke_Trianon

Államtitkár: A Deák téren erőszakmentes kegyeleti megemlékezés zajlott

“A BRFK szerint a Deák téren a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó esemény nem történt” - jelentette ki Kontrát Károly, hozzátéve: ott kegyeleti megemlékezés zajlott, egy közösség tagjai gyászolták tragikusan elhunyt társukat. Korábban is volt példa kegyeleti megemlékezésre egy tragikus esemény évfordulóján, a rendőrség akkor sem avatkozott be - mondta Kontrát Károly. Erőszakmentesen zajlott az esemény a Deák téren, gyertyagyújtással. Egy rosszullét miatt történt csak rendőri intézkedés - tette hozzá.

“Ez a válasz sokkal cizelláltabb volt, mint amit a rendőrség közölt korábban, de hamis”

- reagált Arató Gergely. Azok a felvételek amikről beszélt, a Deák téren készültek, a résztvevők egy része politikai tüntetésre használta fel az eseményt - állította. A BRFK szerdán még azt közölte, hogy a gyülekezési törvény hatálya alá esik a Deák téri esemény, csütörtökön már mást mondott a tendőrség - emlékeztetett Arató Gergely, aki szerint politikai utasítást kapott a rendőrség, azért nem lépett fel a Deák téren. Miért adtak politikai utasítást a rendőrségbek? - kérdezte Arató Gergely a belügyi államtitkárt.

Kontrát Károly visszautasította, azt a kijelentést, hogy a rendőrség politikai utasításra cselekedett, “ez a mi kormányzásunk idején nem volt szokás” - jelentette ki. Emlékeztetett a 2006 október 23-ra eseményekre, “amikor a politikai haralmuk megvédése érdekében békés tüntetőkre támadt a rendőrség az önök parancsára” - mondta a DK-s politikusnak. A belügyi államtitkár szerint nincs kettős mérce. “Hagyják békét a rendőrséget! 2002 és 2010 között sokat ártottak a rendőrségnek, most ezt ne tegyék!” - szólította fel Arató Gergelyt.

http://www.thehungariantimes.hu/hirmegtekintese.php

Matolcsy: Válság nincs, de átmenetileg megszűnik néhány százezer munkahely

Matolcsy György jegybankelnök megint megosztotta véleményét a Növekedés.hu-n, ahol rendszeresen publikál az MNB által támogatott rovatban. Ezúttal a következő megállapításokat tette:

„Baljós belegondolni, hogy a mai kihívásokra milyen válaszokat adhatnánk, ha nem nyertük volna meg a 2010-2019 közötti évtizedet.”
„De megnyertük, ezért jó eséllyel vágunk bele a jelenlegi összetett /vírus, félelem, zárás, visszaeső ágazatok, munkahelyvesztés/ kihívás kezelésébe is.”
„Mai nehézségeink nem állnak össze rendszerszerű válsággá. Nem válságot, hanem egymástól elkülöníthető bajokat kell kezelni. Ma nem a rendszer válságával vagy válságok rendszerével van dolgunk, hanem célzott eszközökkel megoldható nehézségekkel.”
„Beárazva a kormány és az MNB célzott eszközeit, már 2020-ra is egy szerényen bővülő magyar gazdaságot várhatunk.”
„Semmilyen körülmények között sem szabad újabb nemzetközi, ezen belül uniós hitelfelvétel

http://www.thehungariantimes.hu/hirmegtekintese.php?id=10053

30 éve olvassák a Fidesz fejére, hogy kivonult a trianoni megemlékezésről, csak a sztori másik felét nem említi senki

Trianon évfordulója körül rendszeresen felbukkan a sajtóban, az ellenzéki politikusok szónoklataiban és az ellenzéki tematikájú Facebook-posztokban, hogy a Fidesz 1990-ben bezzeg még kivonult a parlamentből az évfordulós megemlékezésről. Ez valóban így is van, a június 4-i ülésnap azzal indult, hogy Szabad György MDF-es levezető elnök az üléskezdési formalitások után azt mondta:

több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselőtársaimat, álljunk fel!

A jegyzőkönyv ezután úgy folytatódik, hogy

(EGYPERCES NÉMA FELÁLLÁS, A FIDESZ KÉPVISELŐI KIVONULNAK.)

Eddig szokták idézni általában a történetet, pedig nem sokkal később az akkor még fideszes Fodor Gábor napirend előtti felszólalási lehetőséget kért, és azt mondta, a frakció megbízásából el akarja magyarázni, miért vonultak ki, vagy ahogy ő fogalmazott, miért "volt kénytelen" kivonulni a Fidesz.

https://index.hu/belfold/2020/06/04/fidesz_kivonul_trianon_1990_parlament_fodor_gabor/

A rendőrségnek és a honvédségnek fogalma sincs, miért voltak harci járművek Mészáros Lőrinc bicskei tavánál

Nem adtak el olyan gépeket, amik Mészárosnál álltak az udvaron.

Két harci jármű is parkolt a bicskei tónál május elején – írtuk korábban a Magyar Hang alapján. A nyilvántartásban 4217. helyrajzi számon szereplő tó 2014-ben került Mészáros Lőrinc egyik cégének, a Búzakalász 66 Kft.-nek tulajdonába. Ezután az egykori halastavat körülkerítették, oda sem a horgászokat, sem a kirándulókat nem engedik be. A hetilap ezért megkérte Hadházy Ákost, hogy készítsen légi felvételeket a tónál lévő katonai járművekről. A lap szerint a képek alapján ezek egyike egy BRDM–2-es páncélozott harci felderítő jármű.

Később a HVG hetilap egyik ezzel foglalkozó cikkében megszólalt egy katonai szakértő, aki azt mondta, „bizonyára nem arról van szó, hogy Mészáros úr így védené meg magát az esetleges ellenséges behatolóktól, hanem inkább saját tóparti élményparkot rendez be. Egy ilyen nehéz járművel remekül lehet csapatni a terepen, s közben igazi katonai élményt átélni a szűk ablakok mögött rázkódva.” De kiderült az is, hogy Mészáros üzlettársa milliárdos üzletet visz a honvédséggel.

https://hvg.hu/itthon/20200604_rendorsegnek_honvedseg_harci_jarmu_Meszaros_Lorinc_bicske

Újabb NER-siker: a WHB építi a Paks II. Erőmű Beruházási Központját 2,6 milliárdért

A West Hungária Bau Kft. (WHB) nyerte a Paks II. Atomerőmű Zrt. tárgyalásos eljárását, így nettó 2,6 milliárd forintért építheti fel az Erőmű Beruházási Központját. A WHB tulajdonosa az a Paár Attila, aki korábban megvásárolta Tiborcz István tulajdonrészét a közvilágítás-botrányról elhíresült Eliosban, és akit jelenleg a 45. leggazdagabb magyarként tartanak számon.

https://blog.atlatszo.hu/2020/06/ujabb-ner-siker-a-whb-epiti-a-paks-ii-eromu-beruhazasi-kozpontjat-26-milliardert/

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.