2020, június 29 - 08:19 Sajtószemle

https://index.hu/gazdasag/2020/06/28/lex_csiki_avagy_indul_a_sorforradalom_kik_nyerhetnek_az_uj_torvennyel/

Egy kormánypárti törvénymódosítási javaslat jobb helyzetbe szeretné hozni a kisüzemi sörgyártókat. A cél az, hogy a nagy sörgyárak ne köthessenek a vendéglátóhelyekkel kvázi kizárólagos szerződéseket, mindenhol legyen választék, még a csapolt sörök között is legyen kisüzemi sör is a kocsmákban. De vajon mit szólnak ehhez a nagyok, és ki lesz képes a kisebbek közül meghódítani az eladási helyeket, komoly költséggel sörcsapot, korsókat, napernyőket kiszállítani?

Napokon belül dönthet a parlament arról a törvénymódosítási javaslatról, amely lehetőséget szeretne teremteni a hazai kisüzemi sörgyártóknak. A törvénytervezet elsősorban a vendéglátóhelyekre, fesztiválokra ró kötelezettséget, akiknek, ha átmegy a javaslat,

  • alternatívákat kell biztosítaniuk a sörkínálatukban,
  • még a csapolt sörök között is kell kisüzemi terméket tartaniuk,
  • vagy el kell érniük a sörforgalmukban a 20 százalékos kisüzemi arányt, vagy bizonyítaniuk kell, hogy bár a vendégeiket nem tudták megerőszakolni, de ők kedvezőbb feltételeket biztosítottak a kis, hazai gyártóknak (árréssel, marketingmegjelenéssel).

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.