2020, július 6 - 14:36 Sajtószemle

 

A legolcsóbb aquaparkba is majd 3000 forint a belépő
A 21 az idén nyitva tartó magyarországi aquapark közül a balatonfüredi Annagora Aquaparkba és a harkányi strandra a
legolcsóbb a felnőtt jegy: 2900 forintot kell fizetni a belépőért
https://24.hu/belfold/2020/07/05/aquapark-belepo-ar/

 

Lélegeztetőgépek: cikkünk nyomán menesztik az OTT-ONE felügyelőbizottsági tagját
Kiderült, hogy a vezető egyben tulajdonosa a berendezések üzembehelyezésével megbízott cégnek.
https://hvg.hu/kkv/20200705_ott_one_martonicz_lelegeztetogep_kulugyminiszterium
 

Mindennapok gyerekorvosok nélkül

A járvány idején a házi gyermekorvosok közel fele nem praktizálhatott, mivel elmúlt 65 éves, és így a veszélyeztetett kategóriába tartozott.

A pár hónapos kiesés néhány év múlva már nem extra helyzet, hanem a mindennapok napi valósága lehet, ugyanis jelenleg négyszáznál is

több tartósan betöltetlen alapellátó körzet van az országban. A helyzet pedig egyre romlik. Lapunknak szülők is meséltek arról, milyen

orvosi jelenlét és vizsgálatok nélkül, „egyedül” kezelni egy beteg gyereket.

https://nepszava.hu/3083782_mindennapok-gyerekorvosok-nelkul

 

Debreceni kutatók sem támogatják a Természettudományi Múzeum Debrecenbe költözését
Huszonnégy tudós írta alá a nyílt levelet. Ebben a kérdésben elsősorban kutatók vagyunk és csak másodsorban debreceniek
https://24.hu/belfold/2020/07/05/termeszettudomanyi-muzeum-koltozes-debrecen-2/

 

Pénteken elfogadta a Parlament a lex PMFC-t, máris felbukkant a lehetősségel élni kívánó üzletember, hogy megvegye a pécsi fociklubot

https://foci.444.hu/2020/07/05/pentek-elfogadta-a-parlament-a-lex-pmfc-t-maris-felbukkant-a-lehetossegel-elni-kivano-uzletember-hogy-megvegye-a-pecsi-fociklubot

 

Mi csalogatjuk magunkhoz az egyik legveszélyesebb szúnyogot

Az agresszív tigrisszúnyognak évek óta több tucatnyi példánya tűnik fel Magyarországon is. Még nem tudni, hogy képes-e áttelelni itt.

https://infostart.hu/eletmod/2020/07/05/mi-csalogatjuk-magunkhoz-az-egyik-legveszelyesebb-szunyogot

 
Ebben a boltban durva üzenettel hívják fel a figyelmet a kötelező maszkviselésre
https://24.hu/kulfold/2020/07/04/kotelezo-maszkviseles-bolt-uzenet/

 

 

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.