2020, július 3 - 08:23 Sajtószemle

Baranyit gúnyoló rajzzal ült be Bácskai a közgyűlésbe

A IX. kerületi önkormányzat csütörtöki ülésére Bácskai János, fideszes képviselő (korábban polgármester) úgy ült be, hogy kilógatott maga elé egy Baranyi Krisztinát, a kerület jelenlegi polgármesterét ábrázoló karikatúrát. A rajz Mátyás Ferenc, helyi momentumos politikus oldalán jelent meg, azt írta hozzá: "még el sem kezdődött a testületi ülés, de Bácskai János már bebizonyította, hogy primitív, szexista és mérhetetlenül bunkó. Szégyenteljes viselkedés". 

A rajzról megkérdeztük Bácskait, aki azt mondta az Indexnek, hogy ő tette ki a karikatúrát, az pedig mindaddig maradni fog, amíg Baranyi nem kér bocsánatot. A korábbi polgármester szerint a szövegbuborékban olvasható szöveg ("megértem, hogy a bugyimba is be akarnak nézni") egy idézet, méghozzá Baranyitól, aki egy testületi ülésen mondta a helyi Fidesz frakcióvezetőjének, hogy ha kíváncsi, nézzen bele a bugyijába most. 

Bácskai hozzátette, a polgármester két üléssel később lehülyézte a fideszes frakcióvezetőt, ezért várnak bocsánatkérést. Az ügy háttere szerinte, hogy semmit sem tudnak Baranyi 2014 előtti tevékenységéről, a polgármester pedig nem válaszol a kérdéseikre. Arra a kérdésre, hogy ez a rajz szexista lehet, Bácskai azt mondta, hogy szó sincs ilyesmiről, "a felajánlkozást rajzolták le, de akár le is fotózhatták volna".  

Az RTL esti riportjában kiderült, hogy az ülés alatt a Momentum képviselői elvették a rajzot. Bácskai János később elmondta, hogy feljelentést fog tenni a rajz elvétele miatt, bár egészen pontosan nem tudta megmondani, hogy milyen címen. Azt mondta, hogy majd a bíróság eldönti. A Momentumos Mátyás Ferenc azt mondta, hogy az ülés után visszakapja Bácskai a karikatúrát, ahogy a tanárnő is vissza szokta adni a gyereknek, amit elvesz az órán. 

https://index.hu/belfold/2020/07/02/baranyi_krisztina_bacskai_janos_xi._kerulet_ferencvaros/

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.