2020, július 3 - 08:23 Sajtószemle

Baranyit gúnyoló rajzzal ült be Bácskai a közgyűlésbe

A IX. kerületi önkormányzat csütörtöki ülésére Bácskai János, fideszes képviselő (korábban polgármester) úgy ült be, hogy kilógatott maga elé egy Baranyi Krisztinát, a kerület jelenlegi polgármesterét ábrázoló karikatúrát. A rajz Mátyás Ferenc, helyi momentumos politikus oldalán jelent meg, azt írta hozzá: "még el sem kezdődött a testületi ülés, de Bácskai János már bebizonyította, hogy primitív, szexista és mérhetetlenül bunkó. Szégyenteljes viselkedés". 

A rajzról megkérdeztük Bácskait, aki azt mondta az Indexnek, hogy ő tette ki a karikatúrát, az pedig mindaddig maradni fog, amíg Baranyi nem kér bocsánatot. A korábbi polgármester szerint a szövegbuborékban olvasható szöveg ("megértem, hogy a bugyimba is be akarnak nézni") egy idézet, méghozzá Baranyitól, aki egy testületi ülésen mondta a helyi Fidesz frakcióvezetőjének, hogy ha kíváncsi, nézzen bele a bugyijába most. 

Bácskai hozzátette, a polgármester két üléssel később lehülyézte a fideszes frakcióvezetőt, ezért várnak bocsánatkérést. Az ügy háttere szerinte, hogy semmit sem tudnak Baranyi 2014 előtti tevékenységéről, a polgármester pedig nem válaszol a kérdéseikre. Arra a kérdésre, hogy ez a rajz szexista lehet, Bácskai azt mondta, hogy szó sincs ilyesmiről, "a felajánlkozást rajzolták le, de akár le is fotózhatták volna".  

Az RTL esti riportjában kiderült, hogy az ülés alatt a Momentum képviselői elvették a rajzot. Bácskai János később elmondta, hogy feljelentést fog tenni a rajz elvétele miatt, bár egészen pontosan nem tudta megmondani, hogy milyen címen. Azt mondta, hogy majd a bíróság eldönti. A Momentumos Mátyás Ferenc azt mondta, hogy az ülés után visszakapja Bácskai a karikatúrát, ahogy a tanárnő is vissza szokta adni a gyereknek, amit elvesz az órán. 

https://index.hu/belfold/2020/07/02/baranyi_krisztina_bacskai_janos_xi._kerulet_ferencvaros/

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.