2020, február 7 - 18:48 Sajtószemle

Most szombaton (mint minden évben), tucatnyi kisebb-nagyobb rendezvénnyel emlékeznek országszerte a Budapest második világháborús ostromának legvégén a budai várban többszörös szovjet ostromgyűrűbe zárt német és magyar katonai csapattöredékek, valamint a hozzájuk csatlakozó félkatonai nyilas osztagok és civilek teljes katasztrófával végződött kitörési kísérletére. Az Átlátszó kutatása szerint kötésig gázol a magyar állam pénzében, médiájában és kapcsolati tőkéjében a becsületnapi Kitörés-emléktúra szervezői-szellemi háttércsapata.

Vagyis miközben a városban a minden évben feltűnő antifasiszta ellentüntetők, rendőrök és újságírók kergetőznek a törvénytisztelő módon talpig feketébe öltözött újnyilasokkal, alig pár kilométerrel odébb, a budai hegyekben a Waffen-SS-egyenruhák fölött vígan lobog a Harmadik Birodalom horogkeresztes zászlaja. Az Index a túrának tavaly nekiinduló riportere legalábbis – fotóval kísérve – pontosan erről számolt be. De horogkeresztes birodalmi zászlót, miegyebet a korábbi túrák fényképgalériáit átnézegetve bárki marékkal találhat.

https://atlatszo.hu/2020/02/06/allami-hatszellel-epul-a-becsuletnap-ujnyilas-mitoszat-csaladbaratta-szinezo-kitores-emlektura/

Toldozott-foldozott, nevetséges rendőrnyelven megírt szöveget akarnak eladni nemzeti alaptantervként

Nem Wass Albert a fő probléma itt. Ez maga a posztkádári hivatalnokstílusba erőszakolt agyhalál. Olvasónaplóban mutatjuk be az elképesztő minőségben megírt NAT-ot.

Az igazi probléma az, hogy a kormány olyan színvonalú szövegre bólintott rá, ami politikai vonzalmaktól függetlenül minden igényesebb embert pirulásra késztet. Ehhez képest tényleg másodlagos, hogy melyik listára ki került fel. 

A szöveget átfutva először az szúr szemet, hogy az stilisztikailag nem egységes. A pedagógiai szaknyelven írott részek közé rendőr-, házfelügyelő- és kádáristapárttitkár-stílusú bekezdések keverednek. Utána pedig az, hogy az szerkezetileg sem egységes, ami viszont már tartalmi furcsaságokhoz vezet. Több pontján azt tapasztalni ugyanis, hogy ugyanarról a témáról egy bekezdés határozottan állít valamit, hogy az utána következő három paragrafus ahhoz képest valami egészen mást mondjon. Elég néhány oldalt végigolvasni belőle ahhoz, hogy világos legyen: ez a szöveg olyan, mintha vagy több, egymástól függetlenül dolgozó egyén vagy csoport írott anyagait mozaikszerűen egymás mellé helyezték volna vagy még inkább mintha egy elkészült, nagyjából egységes szövegbe utólag beleírt volna valaki.

Az anyag többszöri átrágása után én személy szerint arra tippelek, hogy a szövegnek három alapvető forrása is van. …………

A három ősforrás mellett a szerzők között lehetett pluszban egy sámán is, ő írta az olyan részeket, mint az, hogy

„A nevelés a teljes emberre irányul, aki test-szellem és lélek egysége, tehát a köznevelés célja nem választható el az élet céljától.”

A törvénytervezetet olvasva itt teljesen egyértelmű, hogy a pontokba rendezett felsorolás lehetett a szakmai törzsanyag, ami elé utólag toldottak be egy ideologikus szöveget, ami azonban alapvető tartalmi ellentmondásban van az azt követő szövegrésszel. 

https://444.hu/2020/02/07/toldozott-foldozott-nevetseges-rendornyelven-megirt-szoveget-akarnak-eladni-nemzeti-alaptantervkent

A miniszteri biztos szerint a kerettantervekben már szerepelni fog Kertész Imre

Az Egyenes Beszéd vendége volt csütörtök este Hajnal Gabriella, a Nemzeti Alaptanterv (NAT) megújításáért felelős miniszteri biztos, hogy reagáljon az új alaptantervet ért kritikákra.

Azt mondta, nem igaz az, hogy a NAT, illetve a magyar és történelem tantárgyak Takaró Mihály irodalomtörténész kézi vezérlésével, 2-3 hét alatt, sebtében készültek volna. Ahogy az sem mondható, hogy ne előzte volna meg társadalmi egyeztetés az eddig érvényes alaptanterv átdolgozását.

Hisz a Csépe Valéria nevével fémjelzett, 2018-ban megjelent munkaanyagára 800-1000 vélemény érkezett, amit még abba az anyagba igyekeztek beépíteni Csépéék.

Hajnal szerint pedig a végül elfogadott új NAT nagyban erre a munkaanyagra épül.

https://444.hu/2020/02/07/hajnal-gabriella-a-kerettantervekben-mar-szerepelni-fog-kertesz-imre

Egy pécsi gimnáziumból jött az első tantestületi tiltakozás az új NAT ellen

Úgy gondoljuk, nem lehetünk kiszolgálói annak a NAT-nak, mely egyeztetés, érdemi vita nélkül, tartalmát és szerzőit a szakma előtt titokban tartva született. Ebben az országban a mi felelősségünk sem kisebb, mint a politikusoké. Nem kívánunk végrehajtói lenni a politika és az ideológia által vezérelt oktatáspolitikának, amely még tovább ront a közoktatás helyzetén”

– áll a munkaközösség szerdán, a Facebookon közzétett nyílt levelében. Majd leírják azt is, milyen konkrét problémáik vannak a NAT-tal. Többek között, hogy

https://444.hu/2020/02/07/egy-pecsi-gimnaziumbol-jott-az-elso-tantestuleti-tiltakozas-az-uj-nat-ellen

A szerb hatóságok minden tiltakozót elszállítottak a magyar határról

Péntekre virradó éjjel kettő körül a szerb hatóságok buszokkal elszállították a magyar-szerb határ mellől azt a pár száz bevándorlót, akik csütörtök délután kezdtek demonstrálni a határ megnyitásáért Tompán - írja az Index. A tüntetők főleg Afganisztánból és Szíriából érkeztek, az Indexnek sokan azt mondták, jó ideje Szerbiában vannak.

https://444.hu/2020/02/07/a-szerb-hatosagok-minden-migranst-elszallitottak-a-hatarrol

Addig elemezte a kormány munkáját, amíg Rogán Antal miniszteri biztost nem csinált belőle

Egy csütörtökön megjelent miniszteri utasítás szerint Rogán Antal a 2020. február 5. napjától 2022. február 4. napjáig terjedő időtartamra új  kormányzati tájékoztatásért felelős miniszteri biztost nevezett ki. Így Farkas Örs, aki eddig az Oeconomus Alapítvány elemzőjeként ismételgette a kormány üzeneteit, mostantól miniszteri biztosként nyomhatja ugyanazt.

https://444.hu/2020/02/06/addig-elemezte-a-kormany-munkajat-amig-rogan-antal-miniszteri-biztost-nem-csinalt-belole

Tóta W.: A kőszívű ország fiai

A HVG publicistája szerint lehet tiltakozni az új Nemzeti alaptanterv ellen, de fontosabb lenne, hogy készüljenek olyan segédanyagok a diákoknak, amelyekkel túlélhetik azokat az éveket, amíg ez a rendszer van hatalmon.

Lesz időnk részletezni, hányféleképpen hibás, gyáva és káros az újnak nevezett Nemzeti alaptanterv. Tüntethetünk is miatta. Mielőtt ránk és főleg gyerekeinkre borul. Mert diktátum ez is, már csak megszokásból sem kérdeztek róla tanárokat, szülőket, ne adj' isten, gyerekeket.

Ez lesz, elkerülhetetlenül, és ha kritika éri, akkor meghosszabbítják Bicskéig.

Örülhetünk, hogy már csak kisebb Jókai-mócsingokat kell megrágni.

Ennek ellenére nem megúszható feladat, hogy az ellenzék pártjai kialakítsák az alternatívákat, azokat nyilvános vitákban összemérjék, akár szavazásra bocsássák amolyan előválasztásként. Hogy két év múlva a legjobb változatot képviselve mutathassák meg, mi lesz helyette, ha nyernek. FYI: akkor a most tizenhat évesek is szavazni fognak, és lehet, hogy marad bennük némi hasznos düh Jókai Mór miatt.

Bennem még mindig lángol.

Rengeteget olvastam addig meg azóta, igazán nem ellenségem a betű, de A kőszívű ember istenverte fiai pokoli kínt okoztak már harminc éve is.

Erről szól még a cikk:

·         Mi lett volna a szerzőből, ha az iskolában neki is Nyirőt és Wasst kellett volna olvasnia?

·         Mire használható a kormány által diktált irodalmi kánon? 

·         Mit kellene tennie a NAT ellen az ellenzéknek, a szabad sajtónak és a pedagógusoknak?

https://hvg.hu/360/202006_a_koszivu_orszag_fiai

Művészeti iskolával dolgozik együtt L. Simon alapítványa

Az egykori államtitkár vidéken már szervez színházat, most egy nagy múltú fővárosi intézménnyel fogott össze Budapesten.

https://hvg.hu/360/202006_hart_protect_l_simon_es_amuveszeti_iskolasok

Ezzel az adattal aligha fog büszkélkedni a magyar kormány

Egy új felmérés alapján még Romániában is jobb nyugdíjasnak lenni, mint nálunk.

https://hvg.hu/gazdasag/20200207_oregseg_nyugdij_magyarorszag

Az oltásellenes propaganda a jelenlegi legveszélyesebb fertőzés a világon

Ha az antivakcinációs mozgalom tovább terjed, a magyar lakosság elveszíti a magas átoltottságot, és szörnyű  járványok térnek vissza, amikről már azt gondoltuk, hogy megszabadultunk tőlük. Mészner Zsófia infektológus, védőoltás-specialista szerint a jelenlegi hazai influenzajárvány még a kínai koronavírusnál is veszélyesebb, mégsem fordítunk elég gondot a megelőzésre.

https://24.hu/belfold/2020/02/07/oltasellenesek-kronavirus-jarvany-influenza-infektologus/

Koronavírus: újabb 41 fertőzöttet találtak a karanténba helyezett óceánjárón

A Japánban, Jokohama partjainál karantén alá helyezett óceánjáró hajó további 41 utasáról állapították meg, hogy megfertőződtek az újfajta koronavírussal - jelentette pénteken a japán egészségügyi minisztérium. A közléssel 61-re emelkedett a hajón a tüdőgyulladást okozó vírus fertőzöttjeinek száma.

https://24.hu/kulfold/2020/02/07/oceanjaro-koronavirus/

Veszélyes terrorista, de muszáj elengednünk

ott állt a bíróság előtt Ammam 2018 novemberében, bűnösnek vallotta magát, és mosolygott, amikor három év négy hónapra ítélték. Aztán idén január 23-án automatikusan szabadult feltételessel, a rá szabott idő felét letöltve. Pedig, mint kiderült, még a börtönből is az Iszlám Államról, terroristatámadásokról írogatott a barátnőjének. Egy hatósági rehabilitációs központban, úgynevezett bail hostelben lakott, GPS-es jeladót viselt, az útlevelét le kellett adni, városon belül sem mehetett bizonyos helyekre, és korlátozták az internethasználatát. Ez volt a feltételes szabadláb lényege.

A SZABADULÁSA UTÁN TÍZ NAPPAL, VASÁRNAP EGY KAMU ROBBANÓMELLÉNYBEN BEROHANT EGY LONDONI BOLTBA, ELLOPOTT EGY KÉST, KISZALADT AZ UTCÁRA, ÉS OTT HELYBEN KÉT EMBERT KÉSELT MEG, MIELŐTT AZ ŐT MEGFIGYELŐ TISZTEK PILLANATOK ALATT AGYONLŐTTÉK.

Az eset kísértetiesen emlékeztetett egy tragikusan végződő másikra, 2019 novemberéből: a börtönből egy évvel azelőtt szabadult, terrorizmus miatt leültetett Usman Khan késsel támadt öt emberre, kettőt halálosan megsebesítve. Khant eredetileg 16 évre ítélték, amiért terrorista kiképzőközpontokat akart létrehozni Pakisztánban, és meg akarta támadni a londoni tőzsdét. Ő nyolc év után jöhetett ki.

DE MIÉRT JÖHETTEK KI EZEK AZ EMBEREK A BÖRTÖNBŐL?

Ehhez kicsit muszáj ismerni a bonyolult brit jog- és büntetés-végrehajtási rendszert.

https://index.hu/kulfold/2020/02/07/brit_terrorista_iszlam_allam_szabadlab_felteteles_botrany_szigoritas/

Bayer Zsolt úgy védte meg Wass Albertet, hogy lenácizta Kosztolányi Dezsőt

Egy nemtelen, mocskolódásig süllyedő, vitának nem is mondható veszekedésben jól bevált eszköz egyenlőségjelet tenni jó és rossz közé, vagy legalábbis megkísérelni azt. A kormánykommunikációt szélsőjobbról erősítő Bayer Zsolt most ékes példáját mutatta ennek, amin persze kár meglepődni, hiszen a nemtelen, mocskolódásig süllyedő közbeszédnek tényleg lovagkeresztet érdemlő élharcosa.

A Nobel-díjas Kertész Imrét kihagyó, Wass Albertet és Nyirő Józsefet tananyaggá emelő Nemzeti alaptanterv ellen „nem tanítok fasiszta írót” szlogennel tiltakozó pedagógusokat („pájdágógosz nénit”) azzal támadja be a Magyar Nemzetben, hogy Kosztolányi Dezsőt rántja le Wass és Nyirő szintjére. Emlékeztet ugyanis arra, hogy Kosztolányinak voltak antiszemita írásai (amit ő idővel el is ismert), és idéz is belőlük. „Mi tudjuk, mi az a gajdesz, ők nem”, idézi, meg azt is, hogy Kosztolányi a Nyugatot emlegette „zsidó pártszövetkezetként”.

https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/02/07/bayer_zsolt_ugy_vedte_wass_albertet_hogy_lenacizta_kosztolanyi_dezsot

„Nem tanítok fasiszta írót!”

Bayer Zsolt Magyar Nemzet

„Nem tanítok fasiszta írót!” – tartja maga elé büszkén táblácskáját a „pájdágógosz néni”. Nem is kell, te szerencsétlen! Neked diákokat kell tanítanod. Amúgy vékony jégen jársz. Nézzük: „Most az a mániája annak a bizonyos Nyugatnak, hogy mi csupa aszkétákat, ártatlan vegetáriánusokat és szandálban járó teozófusokat akasztunk a Margit körúti fogház udvarán.

Kosztolányi a Nyugatot több alkalommal is „zsidó pártszövetkezetnek” minősítette. Mussolinit csodálta. Herczeg Ferenc pedig egyike volt legközelebbi barátainak. Ezzel persze nem volt egyedül, de kijelenthetjük, hogy a „pájdágógosz nénik” ezek után nem taníthatnak Kosztolányit a tudni vágyó ifjaknak. Ezra Pound esetében sincs min töprengeni, ő náci volt és pont.

Amúgy csak egy kérdés: olvasott a „pájdágógosz néni” valaha egyetlen sort a „fasiszta” íróktól, Nyírőtől, Wasstól, Herczegtől? Vagy csak felböfögni tetszik a libsi kánont?

https://magyarnemzet.hu/ahelyzet/nem-tanitok-fasiszta-irot-7751270/

Szijjártó Péter: Az elmúlt időszakban számtalanszor lebuktak ENSZ-szervezetek

MTI Magyar Nemzet

·         Magyarország és Brazília szorosan együttműködik az ENSZ-ben

·         Közös megelőzési mechanizmus jön létre

·         Véglegesítés alatt áll az első közös közel-keleti beruházás

Magyarország és Brazília szorosan együttműködik az ENSZ-ben annak érdekében, hogy a magyar kormány által korábban elutasított Globális Migrációs Csomagot a világszervezet ne tudja részenként a nemzetközi jog hivatkozási alapjává tennie – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-vel Washingtonból csütörtökön, miután tárgyalt Ernesto Araújo brazil külügyminiszterrel.

A miniszter kiemelte:

az elmúlt időszakban számtalanszor buktak le ENSZ-szervezetek azzal, hogy a Globális Migrációs Csomag részeit különböző határozatokban próbálták meg elfogadtatni.

https://magyarnemzet.hu/kulfold/szijjarto-az-elmult-idoszakban-szamtalanszor-lebuktak-ensz-szervezetek-7751060/

Hollik István: A pénzbeli kárpótlás igazságtalan és további feszültséget teremt

MTI Magyar Nemzet

Igazságtalannak nevezte a gyöngyöspatai iskolaügyben érintettek pénzbeli kárpótlását a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteken, hozzátéve, hogy az további feszültséget teremtene.

Hollik István a Facebook-oldalára feltett videóban három pontba szedve foglalta össze a párt álláspontját az ügyről, mert – mint fogalmazott – „egyre szaporodnak a baloldali hazugságok Gyöngyöspata kapcsán”.

https://magyarnemzet.hu/belfold/fidesz-a-penzbeli-karpotlas-igazsagtalan-es-tovabbi-feszultseget-teremt-7755011/

Karácsony hallgat

A KORMÁNYPÁRTOK JÁVOR BENEDEK FELMENTÉSÉT KÉRIK

Csekő Imre Magyar Nemzet

A Fidesz felszólította Karácsony Gergelyt, hogy mentse fel pozíció­jából a főváros brüsszeli irodavezetőjét, Jávor Benedeket, a Novák Katalinra nézve sértő, szexista Twitter-bejegyzése miatt. A főpolgármester továbbra sem reagált az ügyben. A lapunknak nyilatkozó szakértő szerint nem hoznak népszerűséget a sértő megjegyzések az ellenzéki politikusoknak, hiszen a választók többsége a békét szereti.

Továbbra sem reagált Karácsony Gergely főpolgármester az általa Budapest brüsszeli képviseletének élére kinevezett párbeszédes párttársa, Jávor Benedek szerdai ízléstelen Twitter-bejegyzésére.

https://magyarnemzet.hu/belfold/karacsony-hallgat-7752284/

A Niedermüller-ügy megosztja az ellenzéket

Bácskai Balázs Magyar Nemzet

Kovács László, az MSZP korábbi elnöke értetlenül áll Niedermüller Péter keresztényeket gyalázó kijelentése előtt, és személyesen kérdezné meg, pontosan hogyan értette a szavait. A keresztény hitét közismerten vállaló egykori liberális politikus, alkotmányjogász Hack Péter szerint ez a kijelentés azért hangozhatott el, mert a DK mindenben próbál szembehelyezkedni a kormánypártokkal.

https://magyarnemzet.hu/belfold/a-niedermuller-ugy-megosztja-az-ellenzeket-7752032/

Újra Orbant bízta meg kormányalakítással a román elnök

Iohannis  leszögezte, hogy az év végi parlamenti választások előrehozását szeretné ezzel előidézni, mivel arra számít, hogy a parlament 60 napon belül két egymást követő miniszterelnök-jelöltjét is elutasítja, és így lehetőség nyílik a törvényhozás feloszlatására.

https://444.hu/2020/02/06/ujra-orbant-bizta-meg-kormanyalakitassal-a-roman-elnok

Közpénzből utazott egy nem létező konferenciára a szombathelyi önkormányzat médiacégének vezetője

„Informális konferenciára” utazott, amiről senki nem hallott, az ideje alatt pedig egy wellnesshotelben szállt meg közpénzből a szombathelyi önkormányzat médiacégének baloldal által kinevezett vezetője - írja pénteken a Magyar Nemzet.

Hozzáteszik: Halmágyi Miklós, a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője korábban saját anyja temetésének költségeit is céges kártyáról egyenlítette ki, igaz, ezt az összeget később visszafizette.

Szombathelyen 2019 elején a Fidesz-KDNP elvesztette a többségét, a baloldal pedig Halmágyi Miklóst szavazta meg a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. vezetőjének. Az őszi önkormányzati választásokon a Fidesz–KDNP nem tudta visszaszerezni többségét, az ellenzék jelöltje, Nemény András lett a polgármester. Az új önkormányzati testületben Horváth Gábor, a Szombathelyi Médiaközpont Kft. fideszes felügyelőbizottsági tagja a cég ellenőrzését kezdeményezte.

https://444.hu/2020/02/07/kozpenzbol-utazott-egy-nem-letezo-konferenciara-a-szombathelyi-onkormanyzat-mediacegenek-vezetoje

Felrobbanhat a német nagykoalíció – már kinézték Merkel utódját

privátbankár

A dolog pikantériája, hogy 1930-ban éppen az erfurti parlamentben vállalt a náci NSDAP először kormányzati felelősséget. Friedrich Merz a német- és az amerikai nagytőke aktív támogatásával jó eséllyel lehet a következő kancellár. Káncz Csaba jegyzete.

https://privatbankar.hu/makro/felrobbanhat-a-nemet-nagykoalicio-mar-kineztek-merkel-utodjat-330834

Kerékkötője akadt a magyar külkereskedelemnek

Privátbankár.hu

Tavaly decemberben az export euróban számított értéke 0,8 százalékkal csökkent, az importé 2,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A termék-külkereskedelmi egyenleg 247 millió euróval romlott.

2019. decemberben a kivitel értéke 7 milliárd 580 millió eurót (2512 milliárd forintot), a behozatalé 7 milliárd 446 millió eurót (2468 milliárd forintot) tett ki. A termék-külkereskedelmi többlet 134 millió euró (44 milliárd forint) volt.

A kivitel 77, a behozatal 74 százalékát az Európai Unió tagállamaival bonyolítottuk le. 2019. decemberben az egy évvel korábbihoz képest az export euróban számított értéke 0,8 százalékkal csökkent, az importé 2,6 százalékkal nőtt.

https://privatbankar.hu/makro/kerekkotoje-akadt-a-magyar-kulkereskedelemnek-330836

A kormány célja, hogy lebontsa az üldözött keresztényeket körülvevő hallgatás falát

origo

Magyarország célja, hogy lebontsa az üldözött keresztényeket körülvevő hallgatás falát - jelentette ki Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps (Magyarország Segít) című program megvalósításáért felelős államtitkárság vezetője Washingtonban csütörtökön, miután részt vett az évente megrendezett nemzetközi imareggelin.

A washingtoni imareggeli jelentős politikai esemény: az idén isa világ több mint 140 országából érkeztek meghívottak az amerikai fővárosba.

 

https://www.origo.hu/itthon/20200207-a-kormany-celja-hogy-lebontsa-az-uldozott-keresztenyeket-korulvevo-hallgatas-falat-mondta-azbej.html

Szijjártó Péter: Rendezni akarjuk a kapcsolatainkat Ukrajnával

ORIGO

Landoltunk Kijevben, javaslatokat hoztunk az ukrán vezetés számára - címmel töltött fel videót pénteken induló közösségi oldalára Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Kijevben tárgyal Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hogy rendezze a magyar-ukrán viszonyt - mindez abból a videóból derült ki, amit a politikus pénteken induló közösségi oldalára töltött fel.

https://www.origo.hu/itthon/20200207-szijjarto-peterrendezni-akarjuk-a-kapcsolatainkat-ukrajnaval.html

Lapszemlénk a világból – Reuters: Szerbiában jelenleg hatezer menekült tartózkodik

https://168ora.hu/kulfold/lapszemle-kelebia-migransok-nemet-szelsojobb-181451

339,3: újabb történelmi mélyponton a forint

Azzal, hogy ma 339-ig esett a forint az euróval szemben, meggyőzően áttörte az árfolyam a 11 éves trendvonalat és így jelentős tér nyílt ki felfelé az EURHUF előtt. Technikai elemzési alapon könnyen elképzelhető 1-2 hetes távon a 350 körüli euró - írja a portfolio.

Az eurót 10 óra után 339,06 forintos árfolyamon adták, innen sikerült még tovább gyengülnie a forintnak.

https://hu.euronews.com/2020/02/07/339-3-ujabb-tortenelmi-melyponton-a-forint?

Szuperkedd, caucus, konvenció - úgy magyarázzuk el az amerikai előválasztást, hogy biztosan megértse

Írta: Euronews

https://hu.euronews.com/2020/02/06/szuperkedd-caucus-konvencio-ugy-magyarazzuk-el-az-amerikai-elovalasztast-hogy-biztosan-meg

Kunhalmi, a tárgyi tudás nélküli oktatáspolitikus

A Soros-alapítvány által támogatott Történelemtanárok Egyletének érveit hangoztatja kritikai vizsgálat nélkül a szocialista képviselő – Az MSZP honlapja is Nyírő Gyulát nácizta le

Magyar Hírlap

Kommentcunamit okozott Kunhalmi Ágnes Facebook-oldalán a poszt, amelyben lenácizta Nyírő Gyulát.

Az MSZP oktatáspolitikusa a módosított Nemzeti alaptantervvel kapcsolatban kedden adott interjút az ATV-nek, és azt mondta: „Ez egy, a rendszerváltás óta nem látott szinten ókonzervatív Nemzeti alaptanterv. /.../ Az irodalomban megjelent a náci Wass Albert és Nyírő Gyula. A történelem egy száz évvel ezelőtti szintre taszítja vissza a diákot. Azt a konzervatív kánont viszi, ahol a magyarok mindig áldozatok vagy hősök voltak. A Történelemtanárok Egylete felhívja a figyelmet, hogy például a náci deportálásokat is elhallgatja.”

Kunhalmi érvelésével több probléma van, nem igaz például, hogy a náci deportálás kimarad a tantervből, természetesen a holokauszt témakörén belül tanulnak majd róla a diákok. A bírálókat az bántja, hogy a Gulágnál címben is szerepel a deportálás kifejezés. 

https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20200207-kunhalmi-a-targyi-tudas-nelkuli-oktataspolitikus

Kizökkent az idő…

Csak egyelőre titok, ki született helyrehozni, avagy „helyre tolni” azt. Shakespeare-t parafrazeálva s az ő művein elgondolkodva, bizton kijelenthetjük, roppant érdekes helyen élünk, s ezt a helyet úgy hívják, Föld

Kondor Katalin Magyar Hírlap

Lehet Gyöngyöspata-ügyeket kreálni, lehet börtönbizniszben részt venni, jogi érvekkel okoskodni az iskolai fegyelem megbomlását illetően, olyan ostobaságot beszélni, mint az egyik „jogvédő” NGO tagja, aki a börtönbüntetések enyhítésében látná a bűnözés visszaszorítását. Szóval, azt hiszem, a jogállamiság ügyében tényleg nem állunk valami jól. Csak éppen ellenkező okokból, mint amit az Európai Unió okosai és a hazai, a rend fenntartásában nem érdekelt még okosabbjai állítanak. 

https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20200206-kizokkent-az-ido

HÜLYE NÉP, MIÉRT A ROSSZAKRA SZAVAZOL?

Nem az a rossz egy demokráciának, ha szélsőjobbos szavazatokkal választanak tartományi miniszterelnököt, hanem az, ha már mindez önmagában elég ahhoz, hogy új választásokat írjanak ki.

https://azonnali.hu/cikk/20200207_hulye-nep-mar-megint-rosszul-szavaztal

AZ AFD BÜDÖS TÜRINGIÁBAN, DE A JOBBIK FELVÁLLALHATÓ MAGYARORSZÁGON? MOMENTUMOSOK VÁLASZOLNAK

Nem vállalta be végül az FDP-s Thomas Kemmerich, hogy az AfD szavazataival legyen miniszterelnök. De mit szól ehhez a Momentum, a liberális FDP testvérpártja?

https://azonnali.hu/cikk/20200207_az-afd-budos-turingiaban-de-a-jobbik-felvallalhato-magyarorszagon-momentumosok-valaszolnak

Újabb nagy rendszer omolhatott össze Magyarországon - megy a titkolózás

Úgy tűnik, összeomlott a magyarországi állat-egészségügyi rendszer, miután a hozzá nem értő apparátcsikokkal feltöltött kormányhivatalok irányítása alá rendelték.

Gyakorlatilag összeomlott az állat-egészségügyi hatósági rendszer Magyarországon - idézte a Népszava Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő megállapítását. Szerinte a járások nagy részében már nincs főállatorvos és az állatorvosok száma is drámaian lecsökkent. A közigazgatás átalakítása során az állategészségügyet alárendelték - ahogy fogalmazott: az "arrogáns pártkatonák" által irányított - kormányhivataloknak.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/allatorvos-magyarorszag-hiany-allategeszsegugy-osszeomlott-hadhazy.699877.html

Velodromot mindenkinek! - Olyan ajándékot kap Nagykanizsa a kormánytól, hogy győzze kiheverni

Aggódik a nagykanizsai közgyűlésben többségbe került ellenzék, hogy nagyon sokba kerülhet városnak a kormány „ajándék” kerékpárpályája.

Értékes „ajándék” a kormánytól vagy a város költségvetését fölöslegesen megterhelő propagandaberuházás? – ez a kérdés okoz heves vitákat Nagykanizsán, ahol az őszi választáson újra fideszes polgármestert választottak, ám a testületben változtak az erőviszonyok, és többséget szerzett az ellenzéki pártokat tömörítő Éljen VárosuNk! Egyesület (ÉVE). A tét nem kicsi: nyolcmilliárdos kerékpáros csarnokot kapna a város, ám az ellenzék szerint nagy a kockázat, kétséges, hogy lenne-e egyáltalán, aki használná, bérelné, vagyis bevételt teremtene a tetemes fenntartási költségekhez.

https://nepszava.hu/3066271_velodromot-mindenkinek-olyan-ajandekot-kap-nagykanizsa-a-kormanytol-hogy-gyozze-kiheverni

Zughotelek tucatjai virágzanak a főváros szívében, most Józsefvárosban bukott le egy újabb

A hatóságoknak sokszor évek óta nem tűntek fel azok az illegális szállodák, amiket újságíróknak elképesztően egyszerű módszerrel sikerült lelepleznie.

Mind az V., mind a VI., mind a VIII. kerületben tucat számra tálalhatók illegálisan működő szállások

- derítették ki egy egészen egyszerű módszerrel. Két nyilvános adatbázist vetettek össze: az egyik a kerületek bejelentett szálláshelyeinek online nyilvántartása, a másik pedig az egyik legnépszerűbb szálláskereső oldal, a booking.com, ahol címeket is közölnek. Az online adatbázisból kiszűrt címeket el is küldték az illetékes önkormányzatokhoz, ahonnan meg is erősítették: ők sem tudnak ezekről a szállásokról.

A zughotel kifejezés ezeknek a szálláshelyeknek az esetében egyáltalán nem sötét, penészes, krimibe illő bűntanyákat takar, sőt. Mutatja ezt, hogy például egészen takaros "Design Hotellel" bukott le a fideszes parlamenti képviselő, Becsó Zsolt is, a 24.hu-nak hála. Mostani bejelentésük nyomán pedig az október óta Pikó András vezette

VIII. kerületi önkormányzat helyszíni ellenőrzése is egy impresszív, vagy hét szintes, 20 lakásos, napfényes és mélygarázsos illegális szállodát fedezett fel a Szentkirályi utcában.

https://nepszava.hu/3066304_zughotelek-tucatjai-viragzanak-a-fovaros-sziveben-most-jozsefvarosban-bukott-le-egy-ujabb

Horváth Gábor Egy igaz ember

Csak négy szenátor volt rá kíváncsi, mit mond a Trump elnök elleni impeachmentről Mitt Romney. Utána ketten könnyezve jöttek ki a teremből. Bent ugyanis olyasmi történt, ami ritka, mint a fehér holló: egy politikus a saját politikai érdeke helyett az elveit választotta. A republikánus szenátor ezt rövid, de az amerikai politikai retorika legszebb hagyományait idéző beszédben indokolta meg. Felidézte, hogy az eljárás előtt mindenkinek Isten előtt kellett pártatlanságot fogadnia, márpedig ő mélyen vallásos, ez életének meghatározó eleme. Tisztában van vele, minek teszi ki magát, hogy pártjában és odahaza, Utahban bírálni, sőt vehemensen támadni fogják, hogy nem kíméli majd az elnök és környezete, de nem cselekedhet másként. Ugyanis szerinte Trump igenis elkövette az alkotmányban a „főbenjáró bűnök és vétségek” kifejezéssel körülírt, azonnali hivatalvesztést követelő tényállást: visszaélt az amerikai nép bizalmával. Vállalja a következményeket, de legalább gyermekeinek és unokáinak majd elmondhatja, hogy élete legnehezebb döntésénél, amikor az volt a kérdés, hogy szembeforduljon-e saját pártjával, amelynek az elnök a vezetője, a lelkiismeretére hallgatott.

https://nepszava.hu/3066285_egy-igaz-ember

Meglepetés év végére: visszaesett a hazai ipar és nem egyszeri botlásnak tűnik

A koronavírus gazdasági hatások tovább rontanak a helyzeten.

Egyszeri botlás, vagy trendszerű gyengülés előjele – ezt találgatták tegnap az elemzők a meghökkentően gyenge ipari termelési adatok alapján. Decemberben éves szinten 1,2 százalékkal csökkent a termelés, a munkanapokkal korrigált mutató pedig 3,7 százalékos hanyatlásról tanúskodik a KSH előzetes adati alapján. Így már három egymást követő hónapban mérséklődött az ipari termelés havi alapon, legutóbb 2015 végén volt ilyen rossz sorozatot. Az ágazat összességében pedig 5,4 százalékos emelkedéssel zárta 2019-es évet, ami viszont kifejezetten kedvező az elmúlt évek teljesítményének fényében.    A legnagyobb súlyú járműgyártásban jelentős volt a visszaesés, míg a számítógép, elektronikai- és optikai termék gyártásában lassult a növekedés üteme. Az élelmiszer, ital és dohánytermék előállítás továbbra is nőtt.

https://nepszava.hu/3066272_meglepetes-ev-vegere-visszaesett-a-hazai-ipar-es-nem-egyszeri-botlasnak-tunik

Felpörgetnék a 7. cikkelyes eljárást, mert régóta nem történik semmi érdemi

A soros horvát elnökség igyekezetét elnézve nem is nagyon fog.

Erőteljesen kritizálták európai parlamenti képviselők, szakértők és civil szervezetek küldöttei a 7. cikkelyes eljárást folytató uniós kormányközi testületet, amiért a Magyarországgal és Lengyelországgal szemben elindított folyamat gyakorlatilag egyhelyben topog. A jogállami normák megsértésének veszélye miatt elkezdett eljárásról csütörtökön az európai képviselő-testület zöldpárti frakciója szervezett tanácskozást Brüsszelben. Az EU soros horvát elnöksége nevében szót kapott Suzana Dresaj jogi tanácsadó közölte, hogy a 7. cikkelyes eljárás továbbviteléről egyelőre egyeztetnek az érdekeltekkel, amiből az következik, hogy egyhamar valószínűleg nem tűzik napirendre a magyar és a lengyel jogállamiságról szóló vitát az EU Tanácsában. Utoljára tavaly decemberben, a finn soros elnökség idején tartottak meghallgatást a magyarországi média- és akadémiai szabadságról, valamint az igazságszolgáltatás függetlenségéről.

https://nepszava.hu/3066246_felporgetnek-a-7-cikkelyes-eljarast-mert-regota-nem-tortenik-semmi-erdemi

Magyar segítséggel blokkolták az Izraelnek szánt uniós figyelmeztetést

Magyarország Ausztriával együtt blokkolta az Izrael elleni uniós fellépést a héten - derült ki a Jerusalem Post cikkéből.

Az izraeli lap azt írja, az uniós főképviselő, Josep Borrell szerette volna elérni, hogy mind a 27 tagállam írja alá az amerikai közel-keleti béketerv elítélését.

Magyarország és Ausztria nem támogatta a nyilatkozatot, mert semmilyen formában nem kívánták fenyegetni Izraelt.

Az unió külpolitikai döntéseinél mind a 27 tagállam támogatására szükség van. Ezért az uniós főképviselő végül kedden csak a saját nevében adott ki nyilatkozatot az ügyben.

Ebben aggodalmának adott hangot amiatt, hogy az amerikaiak béketerve "eltávolodik a nemzetközileg elfogadott mértéktől. "

https://hu.euronews.com/2020/02/07/magyar-segitseggel-blokkoltak-az-izraelnek-szant-unios-figyelmeztetest

Tömeges útátadást rendeztek Üllőn - videó

Átadták az M4-es autóút Üllő és Albertirsa közötti 30 kilométeres szakaszát pénteken.

A kétszer kétsávos út nettó 52 milliárd forintból készült el – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára Üllőn.

Mosóczi László közölte, hogy a 2024-ig tervezett közútfejlesztési projekteket keretbe foglaló Útprogram teljes költségvetése 3200 milliárd forint, amelynek nagyobbik részét – a gazdaság jobb teljesítményének köszönhetően – a magyar büdzsé fedezi.

https://hirklikk.hu/kozelet/tomeges-utatadast-rendeztek-ulln-video/

Keresztapa-stílusra váltott a kormány, de ezzel a magyar cégeket vérezteti ki

g7

Képzeljük el, hogy valaki, miután sokadik felszólításra sem fizette be adóhátralékát, besétál a NAV-hoz, felteszi a lábát az ügyintéző asztalára, és közli, hogy ha eltekintenek a késedelmi kamattól, a bírságtól, na meg az eredeti hátralék 20 százalékától, akkor a maradékot hajlandó kifizetni. Majd hozzátenné, hogy átnézte az utóbbi pár év költségvetését, és úgy látja, hogy a magyar állam számára nem okoz gondot ez a kis engedmény.

Ez nyilván nem egy életszerű szituáció, mégis hasonló helyzetbe került sok egészségügyi beszállító, de persze nem úgy, hogy ők tartoznak az államnak, hanem fordítva.

A cégek régóta kénytelenek voltak hozzászokni, hogy akár egy évig is várniuk kell, mire megkapják a kórházaknak szállított áruik ellenértékét, de azért az év végi adósságrendezés keretében ez eddig mindig megtörtént. Decemberben azonban a kormány úgy döntött, hogy csak részleges konszolidációt hajt végre, a számlákat tételesen átnézik, és az adósság rendezéséről központosítottan tárgyalnak.

Azok a cégek kaptak meghívót, amelyeknek több mint 100 millió forinttal tartoznak az egészségügyi intézmények. A tárgyalások felvezetése és az ott elhangzottak eléggé nyomasztók. A Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely múlt heti szokásos tájékoztatóján úgy fogalmazott*, hogy a beszállítókkal a Pénzügyminisztérium egyesével tárgyal,

https://g7.hu/kozelet/20200206/keresztapa-stilusra-valtott-a-kormany-de-ezzel-a-magyar-cegeket-verezteti-ki/

Újabb munkálatok a Budai Várban 4,6 milliárd forintért

A Vár déli oldalán induló építkezést a Confector Mérnök Iroda Kft. kivitelezi – derült ki az uniós közbeszerzési értesítőből. Ötemeletes, csaknem 1200 négyzetméteres épületszárnyat építenek büfével, ajándékbolttal és felvonóval. Az új épület tervezett helyén jelenleg a Budapesti Helytörténeti Múzeum található.

Az új épület tervezett helyén jelenleg a Budapesti Helytörténeti Múzeum található.

A tervekről és a közbeszerzésről júniusban az RTL Klub híradója készített riportot. Ebben elhangzott, hogy a nyáron megjelent ajánlattételi felhívásból nem derült ki, mennyit szánnak az új épületszárny kialakítására. Az RTL Híradó megkeresésére a miniszterelnöség azt válaszolta, hogy az összeg titokban tartására azért van szükség, hogy ne befolyásolhassa az ajánlattevőket. Ugyanebben az adásban a DK politikusa, Arató Gergely kifejtette aggodalmait, miszerint szigorúan határozták meg a pályázók körét, és Arató azt mondta, hogy „egyáltalán nem csodálkozna, ha már meglenne a nyertese is a közbeszerzésnek.”

https://blog.atlatszo.hu/2020/02/ujabb-munkalatok-a-budai-varban-46-milliard-forintert/

Ferenc pápa válaszolt az üldözött magyar keresztényeknek

 2020. február 05. - Rita Perintfalvi teológus

Elfogtuk Ferenc pápa levelét és azonnal közzétesszük Olvasóinknak! A levél természetesen fikció, senkit ne tévesszen meg! Nem véletlenül utalok Kern András szavaira. Mégis Ferenc pápa gondolkodását, lelkiségét jól ismerve eljátszottam a gondolattal, hogy vajon mit válaszolna a CÖF-CÖKA felháborodott levelére, amiben egy 2/3-os többséggel bíró ún. keresztény demokráciában arról panaszkodnak a pápának, hogy rasszista keresztényüldözés áldozatai lettek. És bár soha eddig a magyar katolikus egyház vezetői nem szólaltak fel, amikor kis hazánkban lábbal tiporták az emberi jogokat, most mégis sorra felemelik szavukat. Az összképet tekintve ezt annyira abszurdnak tartom, hogy most a humor eszközéhez nyúlok. No lássuk, drága Ferenc pápa, mit üzennél üldözött, fehér, magyar, keresztény, heteró gyermekeidnek! --- Perintfalvi Rita írása.

„Drága Fivéreim és Nővéreim!

Megkaptam leveletek, amit köszönök Nektek! Kicsit azért bevallom rosszul érint, hogy mikor az emberi személy védelméről és egy igazságosabb társadalomról írtok nekem, csak elődöm II. János Pál szavai jutnak eszetekbe, és tőlem nem idéztek semmit. Na, nem hiúságból mondom, de úgy érzem, hogy amióta pápává választottak másról sem beszélek. Úgy hallom, a ti kis hazátokban pont ezért gyűlölnek engem sokan. Persze Isten őrizzen, hogy elvitassam elődöm érdemeit. De gyerekek, jaj, ha már őt emlegetitek, akkor azt illik ám odaírni, hogy Szent II. János Pál, ha már egyszer szentté avattam. Főleg egy pápának címzett levélben. Ez a hiányosság egy kissé azért kellemetlen bevallom, na, de ne akadjunk fenn apróságokon!

Azt írjátok, hogy felháborít titeket, hogy országotokban 2020-ban „hitük és vallási hovatartozásuk miatt bélyegeznek meg keresztény embereket”. De ha jól értem, akkor ez a csúnya politikus nem minden keresztényt bélyegzett meg, csak a „fehér, heteroszexuális férfiakat és nőket”. Vagyis nem ócsárolta pl. a roma keresztényeket, a kínai vagy az afrikai keresztényeket, 

https://felszabter.blog.hu/2020/02/05/elfogtuk_ferenc_papa_valaszlevelet

Unga és Bunga

Föld S. Péter | 2020. február 7. 06:24

Jávor Benedek visszahívását követeli a Fidesz, mert Budapest Brüsszelbe delegált embere nagyon megbántotta Novák Katalint. A Fidesz alelnöke, jelenleg családügyi államtitkár, ezt megelőzően az ungabunga partikban való részvételért, valamint hivatali visszaélés miatt hétévnyi börtönre ítélt Silvio Berlusconival bazsalygott egy közös fotón. Az verte ki a biztosítékot a Fidesznél, hogy Jávor azt írta: azért imádkozik, nehogy Novák államtitkár családügyi konferencia helyett egy ungabunga partin találja magát.

Ezen lovagol most a Fidesz, és ezért okád tüzet mindenki, akinek a Londonból hazahonosított Habony Árpád ebben a kánonban lapot osztott. Azért azt még tegyük hozzá, hogy Novák Katalin egy magát nagyon kereszténynek – nem mellesleg fehérnek és heterónak – nevező kormány családügyi államtitkára, míg a fotó másik főszereplője kiskorú prostituáltakkal múlatta az időt. Utóbbi tevékenység nemcsak törvénytelen, de a keresztényi erkölccsel sem igazán kompatibilis.  

https://hirklikk.hu/kozelet/unga-es-bunga/359819

Bayer Zsolt: akár félmillió emberrel felvonulunk a déli határ mentén

Bayer Zsolt tévés műsorában hétvégén még megelégedett azzal, hogy a magyar vadásztársadalom nevében ígérte meg, hogy ha kell ott lesznek a vártán, mára tovább ment, 500.000 békemenetest helyezett kilátásba.

https://varosikurir.hu/bayer-zsolt-akar-felmillio-emberrel-felvonulunk-a-deli-hatar-menten/

Bayer blogja KEZDŐDIK!

KEZDŐDIK!

Lássák a migránsok, hogy sokan vagyunk, és nem akarjuk beengedni őket. Csak ha hivatalos papírokkal, a kijelölt helyen jelentkeznek, és alávetik magukat a hivatalos eljárásoknak. S ha majd bebizonyosodott, hogy valóban jogosultak a menekült státuszra, akkor bejöhetnek. Másképpen nem. Soha sem.

Nem olyan bonyolult ez.

Tudta ezt például 1956-ban minden magyar menekült. Persze, ők tényleg menekültek voltak. És hálás szívvel várták ki a sorukat, vajon melyik ország hajlandó befogadni őket. S aztán, ahol befogadást nyertek, nem ingyen élni, erőszakoskodni, bűnözni, terrorcselekményeket elkövetni, kisfiúkat és kislányokat megerőszakolni akartak, hanem beilleszkedni és dolgozni. Jobban, mint a helyiek, jobban, mint bárki más. Hogy bebizonyítsák, méltóak voltak a bizalomra.

Ebben is nagy a deficit a migránsok körében.

De ettől függetlenül az esélyt megkaphatják, még mindig, ha papírokkal, hivatalosan jelentkeznek.

Addig viszont semmi esélyük. Akárhány síró gyereket fognak emelgetni a kamerák kedvéért. És akárhány aljas, velejéig rothadt NGO fogja követelni mindazt, amit ilyenkor követelni szokott.

https://badog.blogstar.hu/2020/02/06/kezdodik-/90064/

TGM: Sajtónyilatkozat

Niedermüller nem érdemel kommentárt, ahogy a Magyar Nemzet még butább mondatai sem.

Magyar Nemzet újabb cikket közölt a Niedermüller-ügyről, amelyben a következő passzus olvasható:

„Az ügy kapcsán eddig nem hallatta véleményét Tamás Gáspár Miklós filozófus, aki az utóbbi években aktívan kommentálja a közélet történéseit. – Sokat gondolkoztam, hogy kell-e nekem egy ilyen jelentéktelen marhasággal foglalkoznom, de közben maguk csináltak ebből egy akkora ügyet, hogy ez bizonyos értelemben már valóban jelentőséggel bír – mondta a Magyar Nemzetnek Tamás Gáspár Miklós, aki bővebben azért nem szeretett volna nyilatkozni, mert ő maga is cikket szentelne a Niedermüller-ügynek.”

Valóban fölhívott telefonon Bácskai Balázs, a Magyar Nemzet (azaz a kormányzati propagandaapparátus) munkatársa, akivel közöltem, hogy nem nyilatkozom. A „nem nyilatkozom” magyarázatául mondtam pár szót, bár azt nem, hogy cikket „szentelnék” az ügynek (én nem használom ezt a bürokratikus bükkfanyelvet), legföljebb pár sort valahol, de a „nem nyilatkozom” azt jelenti, hogy nem lehet idézni a kísérő magánbeszélgetésből.

Erre persze nincsen jogszabály, de a sajtóillem azt követelné meg, hogy ilyenkor a nevem se szerepeljen a cikkben. Ezt csak a legsötétebb bulvársajtó szokta megszegni.

áadásul nem szeretem, ha ilyen módon óhajt rám nyomást gyakorolni az Orbán-kormány propagandaapparátusa avégett, hogy megírjak valamit, amit ez a gépezet hasznosnak vél.

Ezért hát a Niedermüller Péter VII. kerületi polgármester nem kifejezetten világtörténelmi jelentőségű, amúgy abszurd és ellenszenves mondatairól szóló véleményem részletesebb kifejtéséről lemondok. Annál is inkább, mert a Magyar Nemzet mostani számában még a polgármesteréinél is sokkal ellenszenvesebb, botrányosabb és butább mondatokat találtam igen nagy számban, és még velük se szeretnék foglalkozni, kímélendő a nyájas olvasók idegeit meg az időmet.

 

https://hvg.hu/itthon/20200207_TGM_Sajtonyilatkozat

Pokorni: „Egy nyilas is tud jó regényt írni”

A XII. kerület polgármestere nem biztos abban, hogy Nyírő Józsefnek helye van az alaptantervben, de a regény szerinte alkalmas arra, hogy értékütközést mutasson be és elgondolkozzon rajta egy kamasz.

Pokorni jelezte, hogy tantervi kérdésekben nem érzi magát otthon, de úgy fogalmazott:

egy nyilas is tud jó regényt írni”.

„Heideggerrel szemben is felvetődtek ezek a vádak okkal és joggal, de kinek jutna eszébe a filozófiai nagyságát megkérdőjelezni” – tette fel a kérdést Pokorni.

https://hvg.hu/itthon/20200207_pokorni_zoltan_nyiro_jozsef_nemzeti_alaptanterv_kotelezo_olvasmany_nyilasok

Százmilliókat kapott a falu, ahol mindent a futballra tettek fel

Az ukrán határ közelében fekvő Tarpa nemrég 395 millió forintot kapott a kormánytól, hogy futballpályát és sportcsarnokot építsen. Az ott működő focisuli ötletét Szécsi Szabolcs, a falu fideszes polgármestere találta ki, hogy megállítsa a helyi általános iskola gyereklétszámának csökkenését. Az indulás óta több mint 90 utánpótláskorú játékost neveltek ki nagyobb kluboknak, akadémiáknak. A Tarpán focizó gyerekek nagy része Kárpátaljáról érkezik, van, hogy az egész család áttelepül Magyarországra a jobb élet reményében. A helyszínen jártunk.

https://index.hu/sport/futball/2020/02/07/tarpa_sc_utanpotlas_karpatalja_szecsi_szabolcs_tao_debreceni_labdarugo_akademia/

Hatmilliárdos veszteséggel búcsúznak Mészárosék a Mátrai Erőműtől

Hétfőn formálisan is átveszi az állam Mészáros Lőrincéktől a Mátrai Erőművet. Az MVM tulajdonába került cégnél idén nem lesz osztalékfizetés, sőt az új tulajdonos azonnali hiteltámogatást nyújt a bajban lévő visontai vállalatnak.

https://24.hu/belfold/2020/02/07/hatmilliardos-veszteseg-meszaros-matrai-eromu-mvm-hitelkeret/

Online petíciót indítanak Jávor Benedek leváltásáért

Online petíciót indít Jávor Benedek leváltásáért a Mindennapok Női Szemmel Egyesület az ellenzéki politikus Novák Katalinra, a Fidesz alelnökére tett "elfogadhatatlan kijelentése" miatt - jelentette be az egyesület elnöke pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

http://www.atv.hu/belfold/20200207-online-peticiot-inditanak-javor-benedek-levaltasaert

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.