2020, február 17 - 21:29 Sajtószemle

Kövér László kitiltotta Hadházy Ákost az ülésről.

Stop propaganda – állt a táblán.

https://hvg.hu/itthon/20200217_Stop_propaganda__megint_tablat_logatott_be_Hadhazy

Kivonult az ellenzék az Országgyűlésből

Az interpellációk idejére minden ellenzéki frakció kivonult az Országgyűlésből, így csak a kormánypárti képviselők kérdezhették saját minisztereiket. Az ok, mint közös sajtótájékoztatójukon bejelentették, az úgynevezett „szájzártörvény” volt. Hétfőn léptek hatályba a parlamenti ülésezésre vonatkozó új szabályok, ezek drasztikus szigorításokat tartalmaznak, az ülést levezető elnök saját határozatával akár 60 napra is kitilthatja, vagy akár hathavi illetményének megvonásával büntetheti azt a képviselőt, aki szerinte súlyosan megzavarta az ülés menetét. Kövér László rögtön alkalmazta is az új szabályt, miután Hadházy Ákos független képviselő előbb egy „Stop Propaganda”, majd egy „A miniszterelnöknek a majorságát” feliratú táblát lógatott be az elnöki pulpitus fölé.

https://nepszava.hu/3067433_kivonult-az-ellenzek-az-orszaggyulesbol

Orbán a koronavírus miatt nem szólalt fel a Parlamentben

A miniszterelnök hagyományosan felszólal az ülésszakok parlamenti nyitányán. Most ez elmaradt, Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke elárulta, mi történt.

a kormány most a koronavírus elleni küzdelemről szóló tájékoztatást ítélte a legfontosabbnak és a legsürgősebbnek, arról pedig Kásler Miklós miniszter tud hiteles és alapos tájékoztatást adni.

Kásler Miklós tényleg felszólalt, azt mondta, a kormány a súlyának megfelelően kezeli a koronavírus-helyzet kihívásaira, de újdonságot nem tudtunk meg tőle.

Szabó Tímea (Párbeszéd) ugyanakkor úgy vélte felszólalásában, hogy Orbán a dunaújvárosi ellenzéki győzelem miatt nem szólalt fel. Hadházy Ákos pedig újfent táblákkal várta volna Orbánt, de neki nem tudta felmutatni.

https://hvg.hu/itthon/20200217_Orban_a_koronavirus_miatt_nem_szolalt_fel_a_Parlamentben

Kormánypárti városok is lázadnak az iparűzési adó átalakítása ellen

Privátbankár.hu

A Nemzeti Versenyképességi Tanács legutóbbi ülésén előkerült javaslat sokban megnehezíthetné a magyar önkormányzatok gazdálkodását, függetlenül attól, hogy ellenzéki vagy kormánypárti a város vezetése. Több kormánypárti polgármester konkrétan kiakadt a javaslatra.

arga Mihály pénzügyminiszter nemrég jelentette be a Nemzeti Versenyképességi Tanács javaslatát, miszerint az értékcsökkenési leírást, valamint a kutatás-fejlesztési költségek nagyobb arányú levonását tennék lehetővé az iparűzési adó kiszámításakor, a feltöltési kötelezettséget pedig decemberéről a következő év májusára csúsztatnák át.

Utóbbi átmeneti likviditási nehézséget okoz az önkormányzatoknak, az első két tétel viszont tényleges bevételkiesést jelentene. Ennek mértékét a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke 10-15 százalékra becsülte. Schmidt Jenő szerint az iparűzési adó alapjának megváltoztatása háromezernél valamivel több magyarországi település tizedét, mintegy 300 önkormányzatot érintene érzékenyen – írta laptársunk, az Mfor.hu. A cikk arra is felhívta a figyelmet, hogy egyformán kárvallottjai lesznek az intézkedésnek a kormánypárti és ellenzéki vezetésű városok.

 

https://privatbankar.hu/makro/megszenvednek-a-videki-nagyvarosok-az-iparuzesi-ado-atalakitasat-330957

 

Óriásit kaszálhatnak egyes cégek az iparűzési adó módosításával

Ritkán szólnak akkorát a versenyképességi tanács javaslatai, mint legutóbb, amikor a helyi iparűzési adó változtatását vetette fel. Eddig leginkább az önkormányzatok vesztesége volt a figyelem középpontjában, de érdemes azt is alaposan megvizsgálni, hogy a könnyítés mit is okoz a vállalkozások oldalán. Papadimitropulosz Alex, a Via Credit ügyvezető igazgatója kiszámolta a Portfolio-nak, hogy kik lennének a legnagyobb nyertesek, amennyiben megvalósulnának a Varga Mihály által bejelentett tervek.

 

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200217/oriasit-kaszalhatnak-egyes-cegek-az-iparuzesi-ado-modositasaval-416019

 

Trump telefonon beszélgetett Orbánnal

Orbán Viktor hétfőn telefonon beszélt Donald Trumppal, árulta el az MTI-nek Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár hétfőn.

 

Beszélgetésük során aktuális külpolitikai kérdéseket érintettek, melyek közül kiemelték az illegális migráció elleni küzdelem és a határvédelem fontosságát. De szóba került a Közel-Kelet helyzete is. Havasi Bertalan szerint Donald Trump arra kérte Orbán Viktort, hogy tolmácsolja „nagyrabecsülését a sikeres és nagyszerű magyar népnek”.

 

https://444.hu/2020/02/17/trump-telefonon-beszelgetett-orbannal

 

Több száz pszichológus tiltakozik a nemzeti konzultáció ellen

Az aláírók szerint súlyos társadalmi károkat fog okozni, ha a nemzeti konzultáció kérdőívein valóban megjelenik a gyöngyöspatai roma diákok szegregációjával kapcsolatos kártalanítás témája.

 

Cikkünk megjelenésekor már 213 pszichológus írta alá a következő nemzeti konzultáció elleni tiltakozó nyilatkozatot. Ez az a konzultációs kérdőív, amely egyebek mellett nevesíteni kívánja a gyöngyöspatai roma diákok szegregációjával kapcsolatos kártalanítás kérdését.

Pszichológusként szakmai meggyőződésünk, hogy amennyiben ez a kérdés valóban megjelenik a nemzeti konzultációban, az súlyos társadalmi károkat fog okozni, hiszen alkalmas arra, hogy konfliktusokat generáljon, meglévő feszültségeket felszínre hozzon, amelyek akár erőszakos formát is ölthetnek, gyűlölet-bűncselekményekhez vezethetnek, és legitimálják az intézményes megkülönböztetés gyakorlatát.

https://hvg.hu/itthon/20200217_gyongyospata_szegregacio_nemzeti_konzultacio_tiltakozas_pszichologusok

 

Az ellenzéki Kálló Gergelyé a dunaújvárosi parlamenti mandátum

– Látszik, hogy az ellenzék akarja a sikert, és meg is dolgozik érte. Fegyelmezettek voltak az ellenzéki szavazók, tudták, hogy mi a tét, és el is mentek szavazni. 2022-re ez, az összefogás az útja a kormányváltásnak – ezt mondta a Magyar Hangnak Kálló Gergely, miután biztossá vált, hogy ő szerezte meg a dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson a parlamenti mandátumot.

 

https://magyarhang.org/belfold/2020/02/16/az-ellenzekiek-orulhetnek-a-dunaujvarosi-idokozi-valasztas-elso-adatai-miatt/

 

Egy rasszista bűnözőt idézett Orbán az évértékelőjében – Videóval

Balogh Gábor szerint ugyanis a Orbán Viktor lopta az idézetet, mégpedig a Hunter S. Thompsontól, a gonzó újságírás megteremtőjétől, akinek a regénye alapján készült a 2011-es Rumnapló című film, Johnny Deppel a főszerepben.

A film egyik karaktere, a hétpróbás gazember Mr. Zimburger mondja az alkotás egy pontján, hogy „a liberális az egy diplomás komcsi”. Még „szerencse”, hogy nem mondta végig a miniszterelnök, a filmben ugyanis itt nem ér véget az idézet. A teljes szöveg tudniillik az, hogy „There’s no such thing as a liberal. A liberal is a commie with a college education thinking negro thoughts.”, azaz „Nincs olyan, hogy liberális. A liberális az egy diplomás komcsi, aki nigger gondolatokat gondol.”

A vicceskedőnek szánt szöveg vélhetőleg Orbán Viktor egykori szövegírójától, a Corvinus Egyetem rektorától, Lánczi Andrástól származhat, aki már két éve idézte azt egy blogbejegyzésében (a rasszista rész elegáns kihagyásával).

https://magyarhang.org/belfold/2020/02/16/egy-rasszista-bunozot-idezett-orban-az-evertekelojeben/

 

821 néző látta élőben a Puskás Akadémia győzelmét

A Puskás Akadémia házigazdaként 3-1-re legyőzte a Kisvárda csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 21. fordulójában. Felcsúton mindössze 821 néző volt.

 

http://propeller.hu/sport/3503888-821-nezo-latta-eloben-puskas-akademia-gyozelmet?

 

Mi az a furcsa kékes-lilás folt Orbán Viktor tenyerén?

Nem akartam találgatni, milyen baleset érhette a miniszterelnököt, vagy milyen betegség, esetleg orvosi beavatkozás okozhatta a furcsa foltokat, ezért Havasi Bertalanhoz, a miniszterelnök sajtófőnökéhez fordultam.

Kérdésemre, hogy mik azok a kék foltok a miniszterelnök tenyerén, hamar jött is a válasz:

Tisztelt Szerkesztő Úr!

Tinta. A miniszterelnök még az előadás előtti percekben is javítgatott a beszédén a töltőtollával, ami sajnos kicsit kifolyt és elkenődött.

Üdvözlettel: Havasi Bertalan,

a miniszterelnök sajtófőnöke

https://index.hu/belfold/2020/02/16/mi_volt_az_a_kekes-lilas_folt_orban_viktor_mindket_tenyeren/

 

Nem tintás volt Orbán keze, hanem enyves

Föld S. Péter  

Ez hát a hivatalos magyarázat, a tinta. Csak az nem világos, hogy ezt a két sötét foltot Orbán tenyerén, miért nem akarja elhinni senki. Sokak szerint, ugyanis a tinta nem így kenődik el. Nem ennyire szimmetrikusan. Így, ahogyan Orbán kezén láttuk, leginkább bevérzés mutatkozik. Mondjuk, ha valaki eltaknyol az utcán, lépcsőn, és hogy megelőzze a még nagyobb bajt, letenyerel.

Zúzódás van a miniszterelnök kezén, mondják az emberek. Persze, bizonyítani nem tudjuk, nem voltunk ott. Havasi Bertalan ott lehetett, ha valaki, ő tudhatja, hogy tinta miatt lettek a foltok, vagy sem.

Ha nem tinta volt, azt is tudhatja. De ezt nem fogja nekünk elmondani, mert nem ez a lényeg. A lényeg, amiről a szónok beszélt. Hogy olyan, mint liberális, nincs, mert a liberális valójában a diplomás kommunista. Ezt a diplomás komcsi szöveget a Rumnapló című filmből emelte át (lopta) Orbán. Vagy a szövegírója. Igaz, ott a mondat még folytatódik. „A liberális nem más, mint egy diplomás kommunista, akinek nigger gondolatai vannak.”

Valamikor Orbán is diplomás kommunista volt, a Liberális Internacionálé alelnöke. Hogy a gondolatai niggerek voltak, vagy már akkor is fehérek, keresztények és heterók, nem tudjuk. Akkor még a legtöbben azt sem tudtuk, hogy enyves – pardon: tintás – a keze.

https://hirklikk.hu/kozelet/nem-tintas-volt-orban-keze-hanem-enyves/360173

Szakértőstábunk felderítette Orbán Viktor tintás kezének titkát

videó

MEGPRÓBÁLTUK OTTHONI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT REPRODUKÁLNI A DOLGOT.

A következő dolgok állapíthatóak meg biztosan:

·         Orbán nem ajándékboltban vásárolt olcsó tintát használ.

·         Feltehetően tapsolás közben kente össze a másik kezét.

·         A miniszterelnöknek izzadt a tenyere.

·         A miniszterelnök NEM írta fel a tenyerére, hogy "MIGRÁNSOK".

De lássuk a részletesebb investigatioját a fentebb említett kérdésnek. Kezdetben megpróbáltam azt, hogy a papírra felírt szavakba mintegy véletlen belenyúlok, majd azt a kezemen elkenem.

https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/02/16/szakertostabunk_felderitette_orban_viktor_tintas_kezenek_titkat/

Orbán törvényszegésre kényszerítette a főtiszteket, valakit a kihízott egyenruha mentett meg

 „A kormányfő azt hitte, hogy a díszegyenruhák társaságában hitelesebbnek tűnik a mondanivalója. Ezért vezényelhették ki Orbán Viktor évértékelésére a honvédség mai vezérkarát, illetve a korábbi főtiszteket is” – nyilatkozta egykori honvédelmi miniszter, Juhász Ferenc. A szocialista politikus úgy látja, hogy még az alkotmány is tiltja, hogy a katonai vezetők politikai rendezvény résztvevői legyenek. Orbán évértékelőjétől csak néhány főtiszt maradt távol. A legharcedzettebbek a kihízott egyenruhájukra hivatkozva, nem vettek részt a Fidesz által szervezett politikai rendezvényen. Juhász Ferencet a honvédségen belüli szabályokról kérdeztük.

https://hirklikk.hu/kozelet/orban-torvenyszegesre-kenyszeritette-a-ftiszteket-valakit-a-kihizott-egyenruha-mentett-meg/360179

Miskolc. Kiséret nélkül a polgármester, kilenc éve nem láttak ilyet a miskolciak fotók

Északhírnök

https://www.eszakhirnok.com/miskolc/93583-2020-02-15-14-26-58.html

Hiába ültetünk fát, ha közben kivágjuk az erdőt – interjú a WWF Magyarország erdővédelmi szakértőjével

Tiszaugnál árvízvédelmi intézkedésekre hivatkozva januárban tarvágást végzett az Országos Vízügyi Főigazgatóság. A területről a napokban hozott nyilvánosságra apokaliptikus fotókat a WWF Magyarország. A természetvédelmi szervezet szerint az irtás illegálisan történt, a főigazgatóság szerint volt engedélyük. Dr. Gálhidy Lászlóval a WWF Magyarország erdő programjának vezetőjével beszélgettünk a hazai erdők helyzetéről, a törvényi szabályozások anomáliáiról, illetve arról, hogy valóban szükséges-e az árvízvédelem miatt a Tisza menti területek drasztikus átalakítása.  

https://orszagszerte.atlatszo.hu/hiaba-ultetunk-fat-ha-kozben-kivagjuk-az-erdot-interju-a-wwf-magyarorszag-erdovedelmi-szakertojevel/

"Ide is nézhetne a miniszterelnökünk. Pici probléma ez, de nagy lesz belőle"

Egy sályi cigánycsalád otthonában néztük végig Orbán Viktor évértékelő beszédét éppen aznap, amikor Toroczkai László egy gyilkosság nyomán erőfitogtató felvonulást szervezett a Miskolc melletti faluba. Az is kiderült, mit szólnak a romák ahhoz, ahogyan a miniszterelnökünk újabban a cigányokról beszél.

https://hvg.hu/itthon/20200217_Ide_is_nezhetne_a_miniszterelnokunk_Pici_problema_ez_de_nagy_lesz_belole

Tóta W.: Orbánértékelés, 2020

A miniszterelnök csúcsformában van. Kirakja a Rubik-kockát annak, aki nem bánja, hogy csal.

Minden évben eljön ez a rituálé, amikor megtekintjük miniszterelnökünket, és értékeljük állapotát, ki-ki magának. Nemcsak a hagyománytisztelet, hanem a tudományos érdeklődés és a közéleti érzékenység is hajtja ilyenkor a polgárt. Hiszen ahogy magából a beszédből tudjuk, Európában nemigen van ilyen szerzet, mint a mi államberendezkedésünk. Ahol minden egyetlen emberen múlik.

Jó hír, hogy az alany üzemszerűen működik, képességeit megőrizte, összeomlásra, radikális változásra utaló tünetek nem észlelhetők. Jó kezekben a franchise. Az általa létrehozott, és hatalmát biztosító nagy közös mesét megbízhatóan üzemelteti tovább. Menetrend szerint elkészül a Még drágább a szuverenitásod, jövőre jön A szuverenitás mindig drága, és készül a családi komédia is, a Drágám, add a szuverenitásod.

Újításra már nem kell számítanunk. Ez a csávó ezen a sínpáron fog eldöcögni az örökkévalóságba vagy a bukásba. Benne már nincs másik történet, ebben viszont rengeteg melója van, nem fogja elengedni. Aki le akarja győzni, annak stratégiai meglepetésre nem kell számítania. Taktikája pedig szintén megkövesedett. Kiismerhető a gyengeségeivel együtt.

Erről szól még a cikk:

Hazugságokról

NER-vállalkozókról

Schmitt Pálokról

Csüngőhasú malacokról

Egyszínű Rubik-kockáról

https://hvg.hu/360/20200217_Orbanertekeles_2020

Hinni önmagunkban

Kis Ferenc Magyar Nemzet

Hosszú beszédre készültünk, maga a szónok is erre figyelmeztetett, de a végén úgy állhattunk fel, hogy akár egy újabb ötvenperces értékelést is meghallgatnánk. Orbán Viktor huszonkettedik alkalommal is képes volt érdekfeszítően elemezni az ország helyzetét, őszintén feltárta a kihívásokat, és egyben konkrét kormányzati intézkedéseket jelentett be. A beszéd fontos része volt a százéves történeti visszatekintés, valamint az elmúlt tíz év kormányzati teljesítményének értékelése. A tria­noni békediktátum traumája máig él a szívünkben, sőt a Kárpát-medencében, az államhatárainkon túl élő magyarok hétköznapjait jelenleg is befolyásolja, de közel sem ugyanolyan a helyzet, mint száz vagy akár húsz-harminc évvel ezelőtt volt. A miniszterelnök megtalálta azt a szűk mezsgyét, amit a magyar lélek jogos érzelmei, a nemzeti érdek, illetve a geopolitikai realitás határol be. Úgy kell emlékezni a száz éve történt gyalázatra, hogy e három tényező egyike se sérüljön, mert a legfontosabb a nemzeti érdek érvényesítése most és a jövőben is, amihez határozott, bátor és higgadt politizálás kell.

Ma kifejezetten magyar érdek a közép-európai országok együttműködése, stratégiai szövetsége, de a legcsekélyebb önfeladás nélkül, egyenrangú felekként. Ez óriási eredmény az elmúlt évtizedek néplelket pusztító, önbecsülésünket csírájában elfojtó magyarellenes politikája után, amit a kommunista, liberális elit folytatott. Lassan hozzá kell szoknunk a sikerekhez, el kell hinnünk a valóságot önmagunkról, és erre kell biztatnunk azokat is, akik még a régi sztereotípiák fogságában élnek.

A görnyedt hátak kiegyenesedtek, a fejek felemelkedtek, ezzel az egészséges testtartással kell nekivágnunk a következő éveknek. Mert mi hiszünk egy hazában.

https://magyarnemzet.hu/ahelyzet/hinni-onmagunkban-7785962/

Mráz Ágoston Sámuel: Orbán Viktor beszéde a kormány egy évtizede képviselt értékrendjét tükrözte

MTI Magyar Nemzet

Orbán Viktor évértékelője a magyar kormány egy évtizede képviselt értékrendjét tükrözte, ami társadalmi támogatottságának alapja – mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

Kiemelte: Orbán Viktor hosszú beszédet mondott, szinte tíz percen keresztül beszélt benne Trianon százéves évfordulójáról. Orbán Viktor nem engedett sem az olcsó nemzeti radikalizmusnak, sem a nemzetközi jófiúságnak, hanem arról beszélt, hogy a magyar nemzeti érdekek védelmére szólít fel az évforduló, és a magyar nemzeti érdek az, hogy Közép-Európa összefogjon.

https://magyarnemzet.hu/belfold/mraz-agoston-samuel-orban-viktor-beszede-a-kormany-egy-evtizede-kepviselt-ertekrendjet-tukrozte-7785290/

Bayer-show: Ez az első tanárok, pedagógusok által összeállított NAT

HÍR TV

A műsor első felében Bayer Zsolt néhány bejátszást elemzett, melyekben a konzervatív értékek és az identitás elvesztése volt a közös. Beszélt továbbá az álmok és a célok napjainkban egyre inkább előforduló redukálódásáról is.

https://magyarnemzet.hu/belfold/bayer-show-ez-az-elso-tanarok-pedagogusok-altal-osszeallitott-nat-7786826/

„Utolsó jussomat, a Szót”

Pilhál György Magyar Nemzet

Igazságtalan volt Wass Alberttel a sors. Miközben szűkebb hazája, Erdély egész munkásságában nyomot hagyott, életének nagyobbik felét kényszerűségből idegenben töltötte. Csupán saját reménysorai vigasztalhatták: „És lészen csillagfordulás megint / és miként hirdeti a Biblia: / megméretik az embernek fia”. Elbitorolt szülőföldjének hivatalossága ma is háborús bűnösként tekint a távollétében koncepciós perben halálra ítélt íróra. A rendszerváltásig a csonka haza is alig tudhatott róla valamit. Műveit a szocialista kultúrpolitika elrejtette előlünk, rettegett tőle. Oka volt rá. Szellemének gyújtóereje a szívekhez szól. Úgy ír a havasok világáról, elmúlásról és megújulásról, saját fájdalmáról, hogy abban egyszerre van ott a történelem és a históriát átélő ember. Maga Babits Mihály méltatta Baumgarten-díjjal 1934-ben, ám könyvei idehaza csak a rendszerváltás után jelenhettek meg. Másfél évtizeddel itthoni „amnesztiája” után már a legkedveltebb magyar írók közé tartozott.

Élete alkonyán haza kívánt térni, állampolgársági bizonyítványt kért, ám Kuncze Gábor belügyminisztériuma csak egy megalázó ideiglenes papírt ajánlott fel neki.

https://magyarnemzet.hu/tollhegyen/utolso-jussomat-a-szot-7785206/

Postabank-ügy, titkos szerződés: milliárdok üthetik a szemfülesek markát

Még mindig súlyos kötelezettségei lehetnek az államnak a bő 200 milliárd forint közpénzt felemésztő Postabank-sztori miatt – derül ki egy évtizedes ügy legújabb fordulatából.

https://hvg.hu/360/202007__postabank__milliardos_orokseg__kijatszott_hitelezok__penzre_megy

Az MTA irodalomtudományi osztálya visszavonatná a Nemzeti Alaptantervet

A tanterv nemhogy nem segíti, egyenesen gátolja az irodalomtanítás szakmai megújulását és az irodalmi kultúra fenntartását - írta az MTA Nyelv- és Irodalomtudományok Osztálya.

https://hvg.hu/itthon/20200217_Az_MTA_irodalomtudomanyi_osztalya_visszavonatna_a_Nemzeti_Alaptantervet

Sokkoló: 637 százalékkal nőtt a képviselők vagyona

 Székely Sarolta

Egy 2010 óta a parlamentben ülő képviselő átlagos pénzügyi vagyona 3,1 millió forintról 23 millióra nőtt az elmúlt 9 évben. Míg egyeseknél elképesztő mértékű gyarapodásról árulkodnak a számok, másoknak csak az eladósodottsága nőtt. 

https://mfor.hu/cikkek/szemelyes_penzugyek/sokkolo-637-szazalekkal-nott-a-kepviselok-vagyona.html

Gyurcsány Ferenc milliókat adott a barátainak a DK-frakció pénzéből

origo

Gyurcsány Ferenc egykori kommunikációs tanácsadója és minisztere a legnagyobb nyertese azon szerződéseknek, amelyeket az elmúlt 20 hónapban kötött a Demokratikus Koalíció parlamenti frakciója. A szerződések alapján Dessewffy Tibor és Ficsor Ádám cégei több mint 100 millió forinthoz jutottak. Mindezek mellett Kálmán Olga, Czeglédy Csaba és a Pa-dö-dö együttes sem járt rosszul. 

https://www.origo.hu/itthon/20200217-gyurcsany-ferenc-baratok-dk-frakcio-kifizetesek-szerzodesek.html

Videón Orbán Viktor évértékelőjének legfőbb gondolatai

ORIGO

Évértékelő 2020 – címen osztott meg videót a közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök. 

https://www.origo.hu/itthon/20200217-itt-vannak-orban-evertekelojenek-legfobb-gondolatai.html

A MAI MAGYARORSZÁGON FASISZTÁNAK ÉS ANTIFASISZTÁNAK LENNI NAGYON NEM UGYANAZT JELENTI

Antifasisztákat bohócnak titulálni bátor cselekedet. Ezt gondolja ma a politikai centrumtól a szélsőjobbig mindenki. A többséggel bégetni pedig – mint azt a kormány punkjaitól tudjuk – bátor cselekedet. Válasz Varsányi Bencének, az antifasiszták védelmében.

https://azonnali.hu/cikk/20200217_a-mai-magyarorszagon-fasisztanak-es-antifasisztanak-lenni-nagyon-nem-ugyanazt-jelenti

ORBÁN-ÉVÉRTÉKELŐ: A FIDESZ SZERETNÉ MEGSZEREZNI A DOMINANCIÁT A KÖRNYEZETPOLITIKÁBAN

Böcskei Balázs azonnali.hu

Egy olyan időszak kezdődik el a magyar politikában 2020-ban, amelyben a kormányzati és az ellenzéki önkormányzati teljesítmény összemérhető lesz a környezetpolitikában.

https://azonnali.hu/cikk/20200216_orban-evertekelo-a-fidesz-szeretne-megszerezni-a-dominanciat-a-kornyezetpolitikaban

Keményebben fogják meg a Gazsit!

A cigányok által okozott második Trianonnal fenyegettek szélsőjobboldali szervezetek azon a tüntetésen, amelyet azért jelentettek be, mert Sályon meggyilkoltak egy néprajzkutató nőt. A demonstrálók átvonultak a községbe, ahol több száz fős rendőrsereg különítette el őket a helyi romáktól. Riport.

https://24.hu/belfold/2020/02/17/tuntetes-romak-miskolc-mi-hazank-saly-riport/

Hűtlen kezeléssel vádolnak 14 volt önkormányzati képviselőt a terézvárosi ingatlanmutyik miatt

A vádemelést a Kúria egy tavalyi határozata alapozta meg. A Kúria – az Andrássy út 3. és 47. szám alatti ingatlanok elidegenítése miatti bűnügyben – kimondta, hogy a hűtlen kezelés bűntettének tettesei azok az önkormányzati képviselők, akik a polgármestert az önkormányzati ingatlan versenyeztetési eljárás nélküli forgalmi értéken aluli értékesítésére és adásvételi szerződés megkötésére hatalmazzák fel, aminek következtében az önkormányzat vagyonában kár keletkezik.

Ez a döntés lehetővé tette a nyomozást korábban megszüntető határozatok részbeni felülvizsgálatát.A tényállás lényege szerint a vádlottak a kötelező versenyeztetésre vonatkozó törvényi rendelkezést megsértve, 2003 és 2005 között több terézvárosi ingatlant valós forgalmi értéken alul értékesítettek.

Az okozott vagyoni hátrány – vádlottanként differenciáltan – 953 és 220 millió forint között állapítható meg.

A Fővárosi Főügyészség vádiratában indítványozta, hogy a bíróság egyesítse jelen ügyhöz a Jókai utca 10. szám alatti ingatlan elidegenítésének megkísérlése miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróságon indult bűnügyet.

https://24.hu/belfold/2020/02/17/terazvaros-ingatlamutyi-vademeles/

A természettudományos oktatásra is lecsap a Nat

Az új Nemzeti alaptanterv közzétételét követően heves ideológiai és szakmai vita bontakozott ki az  irodalom tananyagáról, miközben a természettudományos tárgyakat tanító pedagógusok hasonlóan kétségbeesetten gondolnak a következő tanévkezdésre. Csökkenő óraszámok, de változatlan tananyag, átgondolatlan újítások: ezekről meséltek a lapunknak nyilatkozó szaktanárok.

https://24.hu/belfold/2020/02/17/nat-nemzeti-alaptanterv-termeszettudomanyos-targyak-oktatas/

Szájzárat kaptak a szakszolgálatok, mintha államtitok lenne az iskolaérettségi vizsgálatok eredménye

Még a szülők sem kaphatnak írásos tájékoztatást gyermekük iskolaérettségi vizsgálatának eredményéről.

Titoktartási kötelezettség terheli a pedagógiai szakszolgálatok szakértői bizottságainak azon tagjait, akik az Oktatási Hivatal (OH) felkérésére végzik el az idén szeptemberig tanköteles korba lépő gyerekek iskolaérettségi vizsgálatát. Az erről szóló határozatot a Pedagógiai Oktatási Központok (POK) küldték meg a szakszolgálatoknak. A POK-ok helyi, megyei szinten látják el az OH pedagógiai-szakmai szolgáltatásokkal kapcsolatos feladatait. A lapunk által megismert dokumentum kimondja: a szakértői bizottság tagjait a szakértői tevékenység során tudomásukra jutott tényekre és adatokra nézve titoktartási kötelezettség terheli. Tájékoztatást csak az ügyben eljáró hatóságok és a törvényben meghatározott szerv részére adhatnak. Aki megszegi a titoktartási kötelezettséget, azzal szemben „polgári jogi igény támasztható”.

https://nepszava.hu/3067351_szajzarat-kaptak-a-szakszolgalatok-mintha-allamtitok-lenne-az-iskolaerettsegi-vizsgalatok-eredmenye

Mészáros Lőrinc üzlettársánál tanulhatnak cunderezni a jövő kézisei

A Telekom Veszprémet működtető cégnek milliárdos mínusza van, de ez nem riasztotta el Szíjj Lászlót egy újabb sportbefektetéstől.

Erről szól még a cikk:

Szíjj Lászlóék kézilabda-akadémiáiról

Állami hozzájárulásról, taóról és szponzorációról

https://hvg.hu/360/202007_balatonfelvideki_kezilabda_szijj_ujabb_sportbefektetese

Balliberális egyeztetési színjáték Miskolcon

A Fidesz–KDNP-frakciónak „üres” meghívót küldött Veres Pál polgármester, miközben visszatérnek a vezetésbe a régi szocialista káderek, akik eladósították a várost

Tárgyalni csak valamiről lehet, Veres Pál polgármester egyeztetési ötlete dilettantizmus vagy egyszerűen színjáték – mondta lapunknak Alakszai Zoltán, a miskolci képviselő-testület Fidesz-KDNP frakciójának vezetője. Ugyanis a polgármester költségvetési egyeztetésre hívta a frakcióvezetőket a múlt csütörtökre, de úgy, hogy a meghívót kedden kapták kézhez.

https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20200216-balliberalis-egyeztetesi-szinjatek-miskolcon

Dömötör Csaba: Éles a választóvonal a klímavédelemről való gondolkozást illetően

MH/MTI

Éles a választóvonal a klímavédelemről való gondolkozást illetően: vannak akik beszélnek róla, mint például Brüsszel, és vannak, akik Magyarországhoz hasonlóan cselekednek is - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a vasárnapi, klímavédelmi lépéseket is taglaló miniszterelnöki évértékelő beszéddel kapcsolatban hétfőn az M1 aktuális csatornán.

https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20200217-domotor-csaba-eles-a-valasztovonal-a-klimavedelemrol-valo-gondolkozast-illetoen

Erre van az előre – Orbán Viktor évet értékelt

Történelmi leckét adott fiúknak Magyarország miniszterelnöke. Száz év volt a horizont, az elmúlt tíz a hüvelykujjszabály, a következő tíz meg az ítélet, amit kimond majd a történelem

G. Fodor Gábor Magyar Hírlap

A horizontról: élünk, és Magyarország még mindig megvan. Kibírtuk a kibírhatatlant. És ez csak azért volt lehetséges, mert „hiszünk egy hazában”.

A hüvelykujjszabályról: a felemel­kedés kulcsa a nemzeti önbecsülés helyreállítása. Mindazt, ami velünk történt, nem lehet elmondani liberális nyelven, brüsszellül, nem lehet megérteni IMF-aggyal, ehhez magyar virtus kell. De miben is áll ez a magyar virtus?

Abban áll, hogy megértsünk néhány hüvelykujjszabályt. 

https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20200216-erre-van-az-elore-orban-viktor-evet-ertekelt

„Kifelé a nácikkal” – skandálta a német harmadosztályú meccs közönsége, miután egy néző rasszista megjegyzést tett egy fekete játékosra

A német harmadosztályban (érdemes megnézni a videón, hány néző előtt) zajlott a Preussen Münster és a Würzburger Kickers meccse péntek este, és a mérkőzés végefelé a hazai táborból valaki rasszista megjegyzéseket tett a vendégek 23 éves játékosára, Leroy Kwadwo-ra, írja a Kicker

https://foci.444.hu/2020/02/16/kifele-a-nacikkal-skandalta-a-nemet-harmadosztalyu-meccs-kozonsege-miutan-egy-nezo-rasszista-megjegyzest-tett-egy-fekete-jatekosra

Mecsetek elleni támadásokra készült egy szélsőjobbos terrorista csoport Németországban

Politikusok és menedékkérők, illetve mecsetek elleni merényletekre készültek azok a szélsőjobboldali terroristák, akiket a múlt héten vettek őrizetbe. A német hatóságok szerint a 12 őrizetbe vett gyanúsított a Der harte Kern (szó szerint Keménymag) nevű szélsőjobboldali terrorcsoporthz tartozott. Egy társuk a Welt am Sonntag jelentése szerint még szökésben van.

A hatóságok szerint a Keménymag tagjai a WhatsApp titkosított üzenetküldőn keresztül léptek kapcsolatba és szerveződtek össze. A 12 őrizetbe vett közül négyet gyanúsítanak a szervezet alapításával, a többiek a gyanú szerint fegyverekkel, pénzzel, vagy más módon támogatták a szervezetet.

A sajtóhírek szerint a hatóságokat egy, a szervezetbe beépülő ember riasztotta. Az ezt követő rajtaütések során a rendőrség fegyvereket és bombagyártáshoz szükséges eszközöket is talált a csoport tagjainál. A bíróság minden őrizetbe vett előzetes letartóztatását elrendelte. (Via BBC)

https://444.hu/2020/02/17/mecsetek-elleni-tamadasokra-keszult-egy-szelsojobbos-terrorista-csoport-nemetorszagban

A kormánypárti képviselők nem akarják, hogy tisztán lássunk a fóti gyermekotthon ügyében

Leszavazták Szél Bernadett javaslatát a parlamenti szakbizottságban. A képviselő szerint a fóti ügy szimbóluma lett annak, hogyan gázol át a kormány akár gyerekeken is, ha az érdekei azt kívánják.

https://nepszava.hu/3067388_a-kormanyparti-kepviselok-nem-akarjak-hogy-tisztan-lassunk-a-foti-gyermekotthon-ugyeben

Tíz évre titkosítják a Kaleta-ügyről szóló bizottsági ülés anyagát

Megdöbbentőnek és sajnálatosnak nevezte a gyermekpornográfiával vádolt volt perui nagykövet, Kaleta Gábor ügyét az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke hétfőn, miután a testület zárt ülésen tárgyalta az esetet. A bizottsági ülés összehívását Mesterházy Attila, a testület szocialista alelnöke kezdeményezte. Németh Zsolt felvetette a nemzetbiztonsági átvilágítás korszerűsítésének szükségességét.  "Megdöbbentő és sajnálatos az egész ügy, hiszen a magyar diplomáciára is komoly árnyékot vet egy ilyen botrány" - fogalmazott Németh Zsolt újságíróknak, hozzátéve, hogy a folyamatban lévő büntetőügyben a jogi és az erkölcsi felelősség egyértelmű megítélése a márciusban kezdődő bírósági tárgyalás eredményeképpen születhet meg.

https://nepszava.hu/3067387_tiz-evre-titkositjak-a-kaleta-ugyrol-szolo-bizottsagi-ules-anyagat

Merz esélyei a legjobbak a CDU élére

Mind többen követelik a német kereszténydemokratáknál, hogy mielőbb döntsék el, Annegret Kramp-Karrenbauer lemondása után ki legyen a CDU következő elnöke. A lemondott pártvezető előzőleg azt javasolta, hogy a decemberi pártkongresszuson jelentsék be a következő CDU elnök, egyúttal kancellárjelölt személyét, ám sokan úgy vélik, így túl kevés idő marad a jövő ősszel esedékes parlamenti választásig. Ezért nyárig dőlhetnek el a nagy kérdések. A hatalmi csatározások a lehető legkellemetlenebb időpontra esnek, hiszen júliustól épp Németország tölti be az Európai Unió soros elnöki tisztségét és olyan fontos kérdéseket kell tisztázni, mint például az Unió következő, hétéves költségvetése.

https://nepszava.hu/3067309_merz-eselyei-a-legjobbak-a-cdu-elere

Valki László Béke Trump módra

Trump elnök január 28-án, Netanjahu miniszterelnök jelenlétében hirdette meg béketervét. Ennek alapján kellene megállapodniuk egymással az izraelieknek és a palesztinoknak az együttélés új feltételeiben. A terjedelmes, 181 oldalas dokumentum igen ambiciózus célokat tűzött ki, hiszen Izrael 72 éve történt megalapítása óta a két nép szinte folyamatosan háborúban állt egymással. Attól tartok azonban, a terv alapján továbbra sincs esély arra, hogy béke szülessen az ottani olajfák alatt.

https://nepszava.hu/3067361_beke-trump-modra

Klímahitelt vesz fel a kormány

Leginkább a korábban már napvilágra került, a vasárnapi évértékelőre némiképp összegereblyézett kormányelképzelésekből állt a kormányfő "klímavédelmi akcióterve".

a kormány, immár a tettek mezején, zöld államkötvényt bocsát ki. Az így befolyó pénzt csak klímavédelemre költhetik. Varga Mihály pénzügyminiszter amúgy tavaly decemberben már bejelentett egy jenben és jüanban kiadott, tesztjellegű zöld devizakötvényt. Orbán Viktor - kissé népszerű fordulattal - azt is közölte, az hogy állam minden újszülött után ültet 10, összesen tehát évi egymillió fát. Ezzel 2030-ra az ország 27 százalékát borítaná erdő. A jelenlegi arány amúgy 22-23 százalék. Az Agrárminisztérium tavaly novemberben éppenséggel kétmillió facsemete és száz tonna makk elültetését jelentette be, rögtön tehát kétszeresen túlteljesítve a tervet. Bár Orbán Viktor nem említette, a kis- és középvállalkozásoknak megújulóenergia-telepítésre nyújtandó 32 milliárdos segítség minden bizonnyal uniós támogatás. Legalábbis ilyen EU-programok jelenleg is futnak. "Akciótervéből" változatlanul fájón kimaradt a lakosság támogatása, miközben erre legalábbis százmilliárdos, elkülönített keret áll rendelkezésükre.

https://nepszava.hu/3067350_klimahitelt-vesz-fel-a-kormany

Ízekre szedték Orbán értékelőjét: régi témák, régi ellenségek

Politológusok szerint döbbenetes ötlettelenség jellemezte a kormányfő produkcióját, és fölöttébb árulkodó, hogy mi az, amiről szót sem ejtett.

vélemények.

https://nepszava.hu/3067343_izekre-szedtek-orban-ertekelojet-regi-temak-regi-ellensegek

Koronavírus: iszonyatos húsárak jönnek

Bekövetkezett a koronavírus-járvány egyik korábban előre jelzett következménye: megkezdték a takarmányhiány miatt halálra ítélt csirkék lemészárlását. A tavalyi sertéshúsdrágulást követheti a csirkehús árának elszállása.

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/koronavirus-hiany-dragulas-hus.700413.html

Gázháborúra készülnek az oroszok - ki járhat jól vele?

Lengyelország eltökélt szándéka, hogy a jelenleg érvényben lévő hosszú távú orosz gázszállítási szerződés lejárta után nem vásárol több gázt a Gazpromtól. Az oroszok viszont arra készülnek, hogy egy olyan csábító ajánlatot tegyenek, aminek nehéz vagy fájdalmas lehet ellenállni.

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/gazszallitas-oroszorszag-gazprom-lengyelorszag-lng.700332.html

Tényleg megbénulhat Budapest - kedden eldőlhet

Továbbra sincs megállapodás a BKV vezetése és a szakszervezetek között a béremelésről. Az érdekvédők szerint egyre valószínűbb a sztrájk.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/kozlekedes-bkv-sztrajk-targyalas-fizetes-beremeles.700412.html

Szabad szemmel: Magyarország most a líbiai fegyvercsempészet visszaszorítását blokkolta az EU-ban, mert migránsok

Nemzetközi sajtószemle, 2020. február 17.

https://nepszava.hu/3067366_szabad-szemmel-magyarorszag-most-a-libiai-fegyvercsempeszet-visszaszoritasat-blokkolta-az-eu-ban-mert-migransok

Elkezdték a Velencébe látogató turisták kamerás számlálását

Júliustól pedig jön a fizetős beléptetés.

A legtöbb látogatót vonzó karneváli esemény, az Angyal repülése napján, vasárnap vezették be Velence városában a látogatók számlálását, terelését és azonosítását is szolgáló kamerás térfigyelőrendszert, amely a július elsejétől induló fizetéses belépés előfutárának számít.

Majdnem százezren érkeztek Velencébe a Szent Márk téri harangtorony tetejéről leereszkedő angyal, vagyis a város legszebb lányának repülésére.

A térre azonban egyszerre csak 25 ezren léphettek be - a 2015-ös párizsi terrortámadások után bevezetett biztonsági intézkedések értelmében. Több száz rendőr és civilben is szolgáló biztonsági őr ellenőrizte a tömeget a velencei karnevál központi eseményén, amely szokás szerint idén is a legtöbb látogatót vonzotta.

A kamerarendszert Paola Mar önkormányzati turisztikai tanácsos mutatta be a nemzetközi sajtónak. Az MTI-nek elmondta, hogy az évi több mint 20 millió olasz és külföldi látogatót fogadó városban mindig is mérték és terelték az érkezőket, ezt azonban eddig pusztán a tapasztalatra támaszkodva, "megérzés" alapján tették, vagyis ha látták, hogy túl sokan lepték el az utcákat, hidakat és telítődött az egyik útvonal, akkor a közlekedési rendőrök más irányba terelték a tömeget.

https://magyarnarancs.hu/lokal/elkezdtek-a-velencebe-latogato-turistak-kameras-szamlalasat-126920

Több mint 58 millió embert zártak be a lakóhelyére Kínában, hogy megakadályozzák a koronavírus terjedését

Újabb óvintézkedésekkel próbálják megfékezni az új típusú koronavírus-járvány terjedését a közép-kínai Hupej tartományban, miközben az ország többi részén tovább mérséklődött a napi új fertőzöttek száma.

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság hétfőn közölt adatai szerint a koronavírussal fertőzöttek száma vasárnap éjfélig 2048 új megbetegedéssel 70 548-ra emelkedett. Ugyaneddig 105 új halálozást jelentettek, amivel a járvány halálos áldozatainak száma Kínán belül elérte az 1770-et.

A járvány gócpontjának számító Hupejen kívül azonban az ország többi részén a napi új fertőzöttek száma immár tizenharmadik napja folyamatosan csökken: a február 3-án jelentett 890 új esettel szemben hétfőn 118 újonnan diagnosztizált betegről számoltak be a több mint három hete lezárt tartományon kívülről.

Vasárnap éjfélig a felgyógyultak száma tízezer fölé emelkedett Kínában.

https://168ora.hu/kulfold/koronavirus-kina-vuha-hupej-tartomany-karanten-181822

Tavasszal megkapják az engedélyt a honvédelmi sportközpontok, indulhat a gyerekek hazafias katonai kiképzése

Áprilisban vagy májusban kaphat építési engedélyt az első öt honvédelmi sportközpont - mondta Simicskó István, a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

A kormánybiztos emlékeztetett, a kormány valamennyi járásban szeretne építeni egy honvédelmi sportközpontot. Ezek közösségi térként is funkcionálnak majd, de elsősorban a lövészeti és önvédelmi sportoknak adnak helyet.

Az első öt sportközpont Balassagyarmaton, Újfehértón, Szarvason, Szigetváron és Baján épülhet meg 

– tette hozzá.

Közölte: az átdolgozott Nemzeti alaptantervben (Nat) már hangsúlyosabban jelenik meg a hazafias nevelés, amely a hazához való kötödést erősíti.

https://168ora.hu/itthon/honvedelmi-sportkozpontok-hazafias-neveles-simicsko-istvan-engedely-181831

Kitálal a szocmunkás: „Mire kikerülnek innen, ezek a gyerekek nagyon rossz állapotban lesznek”

Egy szociális munkás megmutatja, hogyan bánik a gyermekvédelmi ellátórendszer a klienseivel.

https://nlc.hu/csalad/20200217/gyermekotthon-szocialis-munkas

Orbán hét hazugsága és egy igazsága

BAUER TAMÁS

Orbán legotrombább hazugsága a mai évértékelő beszédben az volt, amikor azt állította, hogy Soros háromszor próbálta kifosztani Magyarországot. Egyszer, amikor a magyar államadósságot akarta megvenni, de ebben úgymond Antall József megakadályozta. Igen, többen is arra próbálták rábeszélni Antallt és a magyar gazdaságpolitikusokat 1989-90-ben, hogy ne törlesszék az adósságot, hanem másképpen szabaduljanak meg tőle, Soros is, de ha netán megvásárolta volna az adósság egy részét, az sem jelentette volna semmilyen értelemben az ország kifosztását,ez a vád nevetséges. Az igaz, hogy ajánlatot tett később az OTP megvásárlására, és hogy ezt Horn utasította el, de az sem jelentett volna semmiféle kifosztást. (Az, hogy a Magyar Külkereskedelmi Bankot az Orbánék által erre kiszemelt valakik vásárolták meg, az attól függően jelent kifosztást nagy éppen segítséget, hogy milyen áron, milyen feltételekkel történt a tranzakció. Ahogy az OTP-re tett Soros-féle ajánlat is.) Orbán szerint a harmadik eset az volt, amikor Soros azt ajánlotta fel, hogy menekültek betelepítéséhez nyújt segítséget, nyilván nem annyira Magyarországnak, mint inkább Európának. Hogy ebben mi a kifosztás, az végképp nem érthető. Azért volt ez a háromszori kifosztás kiváltképp otromba, mondhatni goebbelsi hazugság, mert ha valaki nem elvett bármit az országtól, hanem csak adott neki, az éppen Soros György, akit e tekintetben teljes joggal szoktak Széchenyihez hasonlítani.

https://www.facebook.com/notes/bauer-tam%C3%A1s/orb%C3%A1n-h%C3%A9t-hazugs%C3%A1ga-%C3%A9s-egy-igazs%C3%A1ga/2952307548123084/

Kiszivárgott hangfelvételen a Jobbik belső háborúi

Egy csaknem nyolc perces hangfelvételt juttatott el egy ismeretlen az Indexhez, melyen Jakab Péter Jobbik-elnök beszél jobbikosoknak, feltehetően azon a január 25-i tisztújító kongresszuson, amelyen megválasztották őt.

A beszéd egyszerre buzdít párton belüli összetartásra, bizalomra, és ekézi a régi elnökséget, illetve az ahhoz húzó Szávay István-féle kört, amely Jakab szerint mindent megtett, hogy ne ő legyen az elnök.

Jakab úgy véli, a régiek közül többen nem bíznak benne, és a játékszabályokat is átírták tisztújítás előtt, a kongresszus megkérdezése nélkül kivették a leendő elnök, azaz az ő kezéből a vétójogot az alelnöki jelölésekre.

 

22 bátor harcos titokban a hátamba szúrta a kést.

A beszéd legérdekesebb - és a legnagyobb tapsot kapó - része az volt, amikor Jakab arról beszélt, hogy Burik Anett addigi jobbikos sajtófőnök, a "Szávay-klán egyik bizalmasa" kijelentette, hogy ha nem ő marad a sajtófőnök, akkor

(Burik Anett) készen áll arra, hogy minden létező belső jobbikos információt átadjon a Fidesznek, mert neki olyan fideszes kapcsolatai vannak, hogy tárt karokkal várják.

Márpedig Jakab nem akar ilyen Jobbikot, ilyen emberekkel, magyarázta, miközben ketten is azt mondták be hangosan a nézők soraiból, hogy "hazugság".

 

https://index.hu/belfold/2020/02/17/jakab_peter_jobbik_tisztujitas_szethuzas_partszakadas_elnokseg/

 

Magyarország alig hajtja végre az ellene szóló strasbourgi ítéleteket

Kirívó lemaradásban van a magyar állam a strasbourgi ítéletek végrehajtásával. Az ellene hozott, úgynevezett „elvi jelentőségű ítéletek” 74 százalékát nem hajtotta végre a European Implementation Network (EIN) adatai szerint - írja közleményében a Magyar Helsinki Bizottság.

 

https://444.hu/2020/02/17/magyarorszag-alig-hajtja-vegre-az-ellene-szolo-strasbourgi-iteleteket

 

TGM: Homály

1954-ben hozta meg egyhangú szavazással az Egyesült Államok Legfölső Bírósága a „Brown vs. Board of Education” elnevezésű híres döntését, amellyel alkotmányellenesnek nyilvánította és megtiltotta a faji elkülönítést (szegregációt) az oktatásban.

Deutsche Welle kommentárja szerint Orbán Németországban – mint szélsőséges etnikai uszító (Volksverhetzer) – az alkotmányvédelmi hivatal ilyen ügyekben kötelező megfigyelése alatt állna, de így a német szövetségi kancellár (aki otthon saját pártjának megtiltja az Orbán-párthoz ideológiailag hasonló posztfasiszta AfD-vel való kapcsolatfölvételt) nagyra becsült partnere, ha a magyar államvezető tudomásul veszi, meddig mehet el. Külföldön. Amúgy meg felejtsük el. Senki nem sejti a világon, merre van Borsod megye.

Angela Merkel, Emmanuel Macron és az európai vezetők (Ursula von der Leyen, Charles Michel) támogatják Orbánt és Kaczyńskit és Putyint – a terrorista (Erzberger, Sándor király, Barthou) és pénzhamisítási ügyekbe keveredett korai Horthy-rezsim is megkapta annak idején a népszövetségi kölcsönt –, a kelet-európai demokratákat mindig elárulják a stabilitás, a csönd érdekében.

https://hvg.hu/itthon/20200217_TGM_Homaly

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.