2019, december 4 - 08:07 Sajtószemle

Gumikesztyűt, lázmérőt, vécédeszkát, mosószert kér karácsonyra a Szent János Kórház

Karácsonyi adománygyűjtést indított a budapesti Szent János Kórház, a Facebookon közzétett, december 1-től 24-ig tartó akciójuk szomorú képet fest az intézmény helyzetéről.

Osztályaink összegyűjtötték a hiányzó fogyóeszközök listáját, melyet folyamatosan frissítünk. Az adományokat a főbejáratnál elhelyezett szekrénybe kérjük betenni – olvasható a leírásban. A felsorolásban december 3-án ezt követően olyan tételek szerepelnek, amelyek ideális esetben egy kórház alapvető felszerelései közé tartoznak, és nem adományként szorul rá egy intézmény.

https://magyarhang.org/belfold/2019/12/03/gumikesztyut-villanykortet-es-vecedeszkat-is-varnak-karacsonyi-adomanykent-a-szent-janos-korhazba/

Tarjányi Péter: Ez az egész alagút sztori a Fidesz kreálmánya, célja a lakosság megfélemlítése ami bűncselekmény!

„Amikor az emberek ki akarnak kerülni egy kerítést, akkor megjelenik az alagútásási technika. Lehetett tehát egy ilyen esetre számítani”

– reagált megkeresésünkre Tarjányi Péter, aki szerint abból, ami eddig kiderült, az feltételezhető, hogy nem egy alkalomra tervezték, s nem is csak emberek, de akár csomagok – például drog vagy cigaretta – csempészésére.

A biztonságpolitikai szakértőtől a menekültekkel összefüggésbe hozott határ menti biztonsági zár alatti alagúttal kapcsolatban azt kérdeztük, mi a realitása egy ilyen alagútnak, továbbá annak, hogy ennyi földet képesek megmozgatni a két ország határvédelmi embereinek az orra előtt.

„Ha valóban 34 méter hosszú alagútról van szó, akkor annak a be- és a kijárata nem közvetlenül a kerítés két oldalán helyezkedik el, így észrevétlenül is lehetett ásni, kiváltképpen, ha valamilyen takarásban tudtak maradni, s elhordani a kiemelt földet”

– magyarázta Tarjányi Péter.

https://olkt.hu/tarjanyi-peter-ez-az-egesz-alagut-sztori-a-fidesz-krealmanya-celja-a-lakossag-megfelemlitese-ami-buncselekmeny/

Kövér szerint a kommunista Pozsgay jobb köztársasági elnök lett volna, mint az 56-os elítélt Göncz

“Innen visszanézve azt mondanám, hogy Pozsgay Imre nem lett volna rosszabb köztársasági elnök, mint Göncz Árpád” 

- mondta Kövér László házelnök a köztévé “Ez itt a kérdés” című műsorában, sőt ezt azzal fejelte meg, hogy a nemzeti érdekek védelme szempontjából szerinte egészen biztosan jobb lett volna, hogyha ő lett volna a köztársasági elnök és nem Göncz Árpád.

Kövér interjújának azonban voltak a kommunista politikus támogatásánál sokkal meglepőbb részei is. (Pozsgay ugyanis, több más állampárti figurához hasonlóan időközben fideszes lett.) A Fidesz alapítója szerint ugyanis a magyarok ma hasonlóan viszonyulnak a demokráciához, mint a Kádár-rendszer utolsó másfél-két évtizedében az elnyomó diktatúrához. Ami azt jelenti, hogy a fideszes házelnök szerint a magyarok nem érzik magukénak a fideszes államot és rendszert, gátlástalanul kihasználják a kiskapukat és ha lehetséges, kijátsszák a szabályokat.

“a reflexekben, a gondolkodásmódban lévő rendszert (…) sajnos továbbvittük, és ennek (…) mind a mai napig nyögi a súlyát a magyar társadalom”

- fogalmazott Kövér.

https://444.hu/2019/12/03/kover-szerint-a-kommunista-pozsgay-jobb-koztarsasagi-elnok-lett-volna-mint-az-56-os-elitelt-goncz

Lezsák Sándor és Szájer József kapták idén a Petőfi-díjat

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és Szájer József európai parlamenti képviselő kapta idén a Petőfi-díjat. A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Mol-csoport kitüntetését hétfőn adták át Budapesten, a Terror Háza Múzeumban.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter köszöntőjében úgy fogalmazott: Lezsák Sándor és Szájer József nem csupán azért tett nagyon sokat, hogy Magyarország legyőzze a kommunista diktatúrát és a nemzeti függetlenség, a szabadság és felelősség egyensúlyával jellemezhető útjára lépjen, hanem azért is, hogy szabadságunkat a magyar nemzet javára kamatoztassuk.

https://444.hu/2019/12/02/lezsak-sandor-es-szajer-jozsef-kaptak-iden-a-petofi-dijat

Kósa Lajos kiborult, kivonulással fenyegetett, szétesett, majd rájött, hogy élő műsorban szerepel

Breuer Péter: Mi van a debreceni zsidókkal? Azok az Ön emberei. Biztos, hogy nem erre a koalícióra szavaztak.

Kósa Lajos: Biztos, hogy nem az én embereim, mert egy ez ilyen értelmetlenség, nekem nincsenek embereim.

B.P: Nem értelmetlenség, ezek az emberek szeretik Önt. Ezekkel az emberekkel nagyon jó kapcsolatot tartott fönn. Leste a gondolataikat…

K.L.: Most mit csinálunk? Mert egyébként szétesett ez a műsor.

B.P:: Nem esett szét.

K.L.: De, hát össze-vissza beszélgetünk. A hülyeségekről.

B.P.: A lényegről beszélünk, nem hülyeségekről.

K.L.: Nem.

B. P.: Kedves nézőim, vendégünk volt Kósa Lajos, aki…

K.L.: Szerintem, Péter, ez a műsor… Én ehhez így nem járulok hozzá, most elmegyek, és ne adjátok le, azt szeretném kérni. Azt hiszem, ehhez talán még jogom is van…

B.P: Ez élőben megy.

K.L.: Ez?! De hát ez egy butaság ez a műsor.

B.P.: Ez nem butaság.

K.L.: Olyanokat mondasz nekem, ami…

B.P.: Miért? Én milyen butaságot mondok? Azt mondom neked, hogy szeretünk téged. Szeressél továbbra is minket.

https://24.hu/kozelet/2019/12/03/kosa-lajos-elo-musor/

Az ellenzék szerint a demokrácia megcsúfolása a tisztán fideszes új Médiatanács

“A demokrácia megcsúfolásának tartjuk azt, ami tegnap történt” – jelentette ki a jobbikos Brenner Koloman, a Médiatanács tagjait jelölő eseti bizottság ellenzéki alelnöke a Párbeszéd, az MSZP, a Jobbik, a DK és az LMP közös keddi sajtótájékoztatóján, miután kiderült, hogy újabb kilenc évig kizárólag fideszes tagokból fog állni a legnagyobb hatalmú hazai sajtófelügyelet, a Médiatanács.

Brenner Koloman ismertette: azt szerették volna elérni, hogy legalább két ellenzéki tagja legyen az ötfős Médiatanácsnak (szükség esetén akár egy szimbolikus taggal is megelégedtek volna), ám a kormánypárt az összes ellenzéki jelöltet kiszórta. “Az ellenzék nagy feladata a torz médiahelyzet megoldása” – húzta alá a jobbikos politikus.

 

https://index.hu/kultur/media/2019/12/03/mediatanacs_fidesz_a_demokracia_megcsufolasa/

 

Milyen politikát és kormányzást szeretnénk?

PÁLINKÁS JÓZSEF

•Meggyőződésem, hogy az állampolgárok döntő többsége konszolidált, valódi polgári politizálást és kormányzást szeretne. Ahhoz, hogy ez kiderüljön, röviden és egyszerűen meg kell fogalmaznunk, mit értünk ezen: az ország, a nemzet érdekeinek a szűk hatalmi csoportok érdekei, a pártpolitika, a hatalom öncélú megragadása és gyakorlása fölé helyezését. Jól működő, minden ember méltóságán, szabadságán és biztonságán őrködő jogállamot, ahol a szabályok mindenkire egyaránt vonatkoznak. Őszinte párbeszédben kialakított társadalompolitikát, a gazdaságot, a gazdasági versenyt átláthatóan, kiszámíthatóan és részrehajlás nélkül szabályozó jogszabályokat, a közbizalom kiépülésének elősegítését, a köz- és magánintézményeknek szabadságot, autonómiát biztosító működési rendet, az egyén és a közösség szabadságát tisztelő, érdekeiket képviselő központi és helyi kormányzati rendszert. Bel- és külpolitikai hadiállapot helyett nyugodt, konszolidált, szövetségeseinkkel és a választópolgárokkal párbeszédet folytató politikát.

https://magyarhang.org/publicisztika/2019/12/03/milyen-politikat-es-kormanyzast-szeretnenk/

 

3 hónapja áll NAV-végrehajtás alatt az immár Mészáros Lőrinchez köthető cég

Csabai Károly mfor.hu

Mintegy 2,5 millió forintos társaságiadó-tartozást görget ugyanis maga előtt szeptember elejétől az Est Media Vagyonkezelő Nyrt., amelyet legkésőbb azon ügylet lezárását követően rendez, amelynek keretében a Delta Systems bújik a tőzsdei társaság bőrébe.

https://mfor.hu/cikkek/befektetes/kozel-3-honapja-all-nav-vegrehajtas-alatt-az-immar-meszaros-lorinchez-kotheto-ceg.html

Újra kiállította a bizonyítványt a magyar iskolákról a PISA-teszt

Kína mindent visz, a magyar diákok eredménye kicsit javult, de így is gyenge nemzetközi összehasonlításban: kijöttek a legfrissebb PISA-eredmények, beárazva az egyes országok oktatási rendszereit. A magyar 15 évesek minden tudásterületen az OECD-átlag alatt maradtak.

 

OLVASÁSBAN 8, TERMÉSZETTUDOMÁNYOKBAN 9 SZÁZALÉKKAL TÖBBEN VANNAK AZOK, AKIK LEGFELJEBB A KETTES SZINTRE JUTOTTAK EL A PISA HATOS RENDSZERÉBEN.

Olvasásból a holtversenyes 30., matematikából a 33., természettudományos területen a 32. legmagasabb értéket érték el a magyar tanulók a 79 vizsgált ország, országrész között. Az oktatás és a tudás azonban legfeljebb csak közvetve szól a nemzetközi versenyről, úgyhogy fontosabb, hogy magunkhoz képest hogy szerepeltünk.

 

https://index.hu/techtud/2019/12/03/pisa-teszt_2018_eredmenyek_oktatas_magyarorszag_iskola_kompetencia/

 

Kompromisszumkészen keresi új küldetését az MTA

euronews

ompromisszumkészen keresi új útját a Magyar Tudományos Akadémia, alkalmazkodva ahhoz, hogy a magyar országgyűlés nyáron egy független szervezetbe szervezte át a kutatóhálózatát és csökkentette a költségvetését is.

Magyarországon az utóbbi időben jellemzően két dolog miatt tartottak tüntetést. Az egyik a klímavédelem, a mások az oktatás szabadsága. Ez utóbbihoz tartozik a CEU ügye és a Magyar Tudományos Akadémia kutatóhálózatának elvétele

A december 2-i közgyűlésen újrafogalmazták az Akadémia küldetését, alakulva az új helyzethez. Ennek egyik ambiciózus eleme, hogy a tudósok segítenék a döntéshozók munkáját, ha van rá igény.

- Ki kell dolgozni azokat a csatornákat, amiken keresztül, nem politikai éllel és felhanggal, hanem őszinte, segítőkész, tehát segítséget felajánló felhanggal történhetnek meg ezek a tudományos eredmények amiket a döntéshozók felhasználhatnak, ezt szeretnénk elérni – mondta Lovász László, az MTA elnöke.

A kutatóhálózat elvesztése jelentős bevételkiesést is jelent. Lovász László elnök azt mondta, pályázatok, mecénások és a saját vagyon forgatásával próbálják megoldani a munka finanszírozását.

https://hu.euronews.com/2019/12/02/kompromisszumkeszen-keresi-uj-kuldeteset-az-mta

A Politico szerint Orbán Európa második legnagyobb vízionáriusa, Greta Thunberg mögött

Orbán Viktor magyar miniszterelnök felkerült a Politico 28-as listájára, amin azok szerepelnek, akik a lap szerint a leginkább “alakítják, felrázzák és felkavarják Európát.”

A kontinens sorsát befolyásoló politkusokat és civileket a lap három kategóriába sorolta: 

a csinálókéba,

a rombolókéba 

és az álmodozókéba vagy vízionáriusokéba

Orbán kategóriájában az első helyezett Greta Thunberg, a 16 éves klímaaktivista, a második Orbán, a harmadik a piti nacionalizmust elutasító, erős “Európai Birodalomról” álmodó francia pénzügyminiszter, Bruno Le Maire. Utána olyanok sorakoznak, mint a menekültekkel teli hajójával Salvini fenyegetéseivel és a letartóztatásával nem törődve Szicíliában kikötő német Carola Rackete, a szintén német Klaus Welle, az Európai Parlament főtitkára vagy Elizabeth Denham brit adatvédelmi ombudsman.

https://444.hu/2019/12/03/a-politico-szerint-orban-europa-masodik-legnagyobb-vizionariusa-greta-thunberg-mogott

28-szor annyit költ a közmédiára jövőre a kormány, mint az üldözött keresztények megsegítésére

Az Országgyűlés kormánypárti többsége kedden reggel megszavazta

a 85 milliárd forintot a közmédia jövő évi működésére.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság előterjesztése szerint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap csak személyi juttatásokra és a járulékokra 17,9 milliárdot költhet majd jövőre. A piaci, azaz  "kereskedelmi, vagyongazdálkodási és egyéb" bevétel ennek felét sem éri el, 8,3 milliárd forinttal kalkulálnak. 

A közmédia jövő évi büdzséje, a korábbi évekhez hasonlóan, hatalmas: az MTVA-ra egyetlen év alatt egy fél Puskás Arénányit költ a kormány, 

és 28-szor annyit, mint amennyit a üldözött keresztények segítésének feladataira szánnak jövőre.

És a tervezett összegnél mindig többet költöttek végül: 

https://444.hu/2019/12/03/28-szor-annyit-kolt-a-kozmediara-jovore-a-kormany-mint-az-uldozott-keresztenyek-megsegitesere

Megvan Handó Tünde utóda

Áder János köztársasági elnök az Országos Bírósági Hivatal elnöki posztjára Senyei György Barna bírót javasolta az Országgyűlésnek hétfőn - olvasható a parlament honlapján.

Senyei György Barna az Országgyűlés honlapján olvasható önéletrajz szerint a Fővárosi Ítélőtábla polgári-gazdasági ügyszakos tanácselnöke.

Diplomáját a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte 1993-ban. Bírói pályáját a Miskolci Városi Bíróságon kezdte 1996-ban, 2004-től a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság bírája, 2012-től ítélőtáblai bíró, megbízott ítélőtáblai tanácselnök 2016-tól. (MTI)

https://444.hu/2019/12/02/megvan-hando-tunde-utoda

A velünk élő gyűlölet

Néző László Magyar Nemzet

Reszkető kézzel írom e sorokat. Lehet, ezek az utolsó mondatok, amiket közölhetek életemben. Igaz, azt sem tudom, lesz-e elég bátorság a főszerkesztőmben, a tördelőkben, a nyomdában, hogy meg is jelenjen ez a kétségbeesett, de mégis hősies utolsó kiáltás.

Amennyiben mégis ezt olvassák a Magyar Nemzet olvasói, addigra valószínűleg már mindannyian egy börtön mélyén rohadunk, összeverve, megkínozva, megalázva. Körmeink letépve, ujjaink ezer darabba törve. Jobb esetben. Mert az is lehet, hogy már a Duna mélyén lengünk lilán a semmibe, valami betonkolonchoz láncolva. Nem baj. Bárhogy is lesz, megérte.

Ellenálló lettem, s így valószínűleg: vértanú. Mártírja az orbáni kegyetlen náci diktatúrának. De, ahogy valahol olvastam, ha biztos a siker, mit számítanak az életek! Lázadásomat most azzal kezdtem – s ezzel is fejezem be minden bizonnyal –, hogy ezt a cikket, de úgy higgyék el, egyetlenegy sorát sem, nem mutattam meg Orbán Viktornak.

És ez főbenjáró bűn, mert Magyarországon ma semmi nem jelenhet meg, de egyetlenegy mondat sem, a miniszterelnök jóváhagyása nélkül. Legalábbis a La Repubblica elnevezésű baloldali olasz lapban megjelent minapi cikk szerint.

Az egykori SZDSZ-maradék martalócai most megint tudják, merik és teszik. S ahogyan a „legantikommunistább párt” 1994-ben összeállt az MSZP-vel, ma a legantifasisztábbak együtt korzóznak a fasisztákkal. Mert nincsenek elvek, csak a velük élő gyűlölet és a hatalom akarása.

Kegyelmes Orbán Viktor miniszterelnök úr, esedezve kérjük, bocsássa meg vakmerőségünket, hogy nem járultunk e cikkel sem nagyságos cenzúrája elé. Büntetésül ne küldjön bennünket valami kínai átnevelőtáborba.

 

https://magyarnemzet.hu/ahelyzet/a-velunk-elo-gyulolet-7551920/

 

„Van mit tanulnunk lengyel bajtársainktól!”

NÉMETH SZILÁRD: A TANKÖNYVEINKET A TRYBUNA LUDU CÍMŰ PÁRTLAPBA CSOMAGOLTUK TILTAKOZÁSKÉNT

Baranyai Gábor Magyar Nemzet

Csepelen még 2011-ben a Ságvári Endre utcát keresztelték át Jerzy Popiełuszko nevére, majd a boldoggá avatott atyának emlékhelyet is létrehoztak az épülő birkózóakadémia parkjában. Németh Szilárd honvédelmi miniszterhelyettesnek pedig Popiełuszko-ereklyét adományoztak Lengyelországban. Az Interparlamentáris Unió lengyel baráti tagozatának tagja nemcsak erről, de a két ország történelmi és jelenlegi szoros politikai és katonai szövetségéről is beszélt a lapunknak adott interjúban.

https://magyarnemzet.hu/belfold/van-mit-tanulnunk-lengyel-bajtarsainktol-7550378/

 

Somogyi Péterrel az Oxfordi Egyetem professzorával egyenesen.

Az MTA-ról, a magyar közéletről, a kormányról…

A műsorvezető Rónai Egon.

atv.hu

 

http://www.atv.hu/videok/video-20191202-somogyi-peter

Újabb moszkvai bank költözne Budapestre

Azt továbbra sem tudni, hogy az oroszoknak tett gesztuson túl milyen érdeke fűződik Magyarországnak e pénzügyi vonal erősítéséhez.

A kormány újabb orosz gyökerű bank Magyarországra költöztetéséről folytat tárgyalásokat - tudta meg a Népszava pénzügyi körökből. Ezúttal a volt KGST elszámoló és finanszírozó bankját, a moszkvai központú, 400 millió euró tőkével rendelkező Nemzetközi Gazdasági Együttműködési Banknak (IBEC) kínálna új, európai uniós székhelyet. Szijjártó Péter tavaly novemberben jelentette be, hogy Magyarország 1991-es kilépése után ismét csatlakozik az 1963-ban, az akkori szocialista országok által alapított pénzintézethez, "hogy minél több nemzetközi finanszírozási forrást vonjon be a gazdaság működésébe, különös tekintettel a beruházásokra és a külkereskedelemre". A magyar csatlakozás részleteiről februárban Varga Mihály pénzügyminiszter is tárgyalt Moszkvában. A belépés ratifikálása még várat magára, de a keleti nyitás eddigi lépéseinek sorába jól illeszkedik az újabb orosz bank idehozatala.

https://nepszava.hu/3059140_ujabb-moszkvai-bank-koltozne-budapestre

Háborognak a bírók: gyomorforgató a Handónak írt búcsúlevél

Mint a skarlátbetű, úgy fog rajtuk életük végéig virítani ez a szégyenteljes levél – fogalmazott indulatosan egy észak-magyarországi városban dolgozó bíró arról a Handó Tündének küldött levélről, amelyet 24 ítélőtáblai és törvényszéki elnök írt. Ebben hosszan hálálkodnak az Országos Bírósági Hivatal (OBH) leköszönő elnökének, az alkotmánybírónak kinevezett Handó Tündének az elmúlt nyolc éves munkájáért.  „A hivatalba lépésed óta eltelt nyolc esztendő eredményei által hazánk bíróságainak történelemkönyve aranykort hirdető újabb fejezettel folytatódott, amelynek írásában jelentős szereppel vetted ki a részed” – kezdődik a levél, s hasonló szervilizmussal folytatódik tovább, dicsérve Handó munkáját, támogatását, iránymutatásait. Azzal fejeződik be: „Soha el nem múló tudást, érzést kaptunk Tőled bírói hivatásról, bírói függetlenségről pártatlanságról, méltányosságról, elfogulatlanságról, igazságosságról, melyet ezúton is hálásan köszönünk”. A levél nem csak stílusa miatt verte ki sok bírónál a biztosítékot, hanem tartalma miatt is, hiszen a Handó-korszakot ellentmondásos ügyek kísérték végig

https://nepszava.hu/3059150_haborognak-a-birok-gyomorforgato-a-handonak-irt-bucsulevel

Valamennyire engedett a kormány klímaügyben

„Az Országgyűlés, felülbírálva a bizottság fideszes többségét, tárgysorozatba vette a Párbeszéd Magyarországért törvényjavaslatát (és az ellenzék közös határozati javaslatát is) a klímavészhelyzet kihirdetéséről” – közölte Tordai Bence, a Párbeszéd a Facebook-oldalán.

https://nepszava.hu/3059201_valamennyire-engedett-a-kormany-klimaugyben

Idáig torzult mára a föderalizmus

ZSÁKUTCA AZ UNIÓ SZUPERÁLLAMMÁ ALAKÍTÁSA

Kárpáti András Magyar Nemzet

Óvatosan reménykedünk abban, hogy az új Európai Bizottság felállásával változás történik a kontinensen – jelentette ki tegnap Szájer József. A Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselője az Alapjogokért Központ Európa & Unió – Föderalisták és szuverenisták 70 éves harca – ki nevet a végén? című konferenciáján szólalt fel, és hallatlan sikernek nevezte, hogy a magyar biztos, Várhelyi Olivér lett felelős a szomszédságpolitikáért és a bővítésért. Varga Judit igaz­ságügyi miniszter a tanácskozáson azt hangoztatta, hogy a nemzeti jelleg nem zárja ki az európaiságot.

https://magyarnemzet.hu/belfold/idaig-torzult-mara-a-foderalizmus-7551437/

Megvan, hogy ki lesz az ellenzék közös jelöltje Győrben

Azt már tudni lehetett, hogy egyezségre jutottak az ellenzéki pártok Győrben, lesz közös jelölt a polgármesteri posztra, a Nyugati Fény azonban azt is kiderítette, ki mérkőzik meg az orgiabotránya miatt lemondani kényszerült Borkai Zsolt helyére.

A lap több forrásból úgy értesült, hogy Pollreisz Balász az MSZP nelyi jelöltje

 

 

 

Néhány nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy Glázer Tímea nem fut neki másodszorra a polgármesteri posztért folyó küzdelemnek. Az októberi önkormányzati választáson a Demokratikus Koalíció politikusa indult Borkai Zsolt ellen az ellenzék közös jelöltjeként. A regnáló polgármesterrel szemben kezdetben nem adtak neki sok esélyt, ám a választás előtti napokban kirobbant orgiabotrány miatt rendkívül szoros lett a verseny.

https://24.hu/kozelet/2019/12/03/ellenzeki-jelolt-gyor/

Tapsvihar fogadta az Országos Roma Önkormányzat új elnökét, rendszerváltást hirdettek

Agócs Jánost, a Fiatal Romák Országos Szövetségének (Firosz) képviselőjét választotta meg az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökévé a szervezet képviselő-testülete kedden Budapesten.

egyedül Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke, fideszes országgyűlési képviselő hiányzott az ülésről. A lap szerint Farkas Flórián a távolból megüzente, hogy november 20-i hatállyal lemondott mandátumáról az országos önkormányzatban,

A BEJELENTÉST PEDIG HATALMAS ÜDVRIVALGÁS FOGADTA.

https://index.hu/belfold/2019/12/03/oro_roma_onkormanyzat_farkas_florian_agocs_janos/

„A hegedű hibátlan fogsorú mestere” – konzervatív zenészek lázadása a Mága-jelenség ellen

válaszonline

Kiverte a biztosítékot Mága Zoltán 350 milliós kormányzati kistafírozása a kultúrelit hagyományosan jobbosnak tartott tagjainál is – a Válasz Online érdeklődésére nemcsak Horváth László Fonó-igazgató, de Agócs Gergely és a Csík Zenekar prímása is nemtetszésének ad hangot. S hogy miért most? Mi változott az egyébként sok-sok éve sztárolt hegedűssel kapcsolatban? Cikkünkből kiderül. Ahogy az is, mely fontos szereplőnek nincs baja a Mága-döntéssel, s miért nem valószínű, hogy a kormányzati kultúrdöntnökök bármilyen értékalapú érvelés hatására leszállnának a Mága-vonatról.

Október végén telt be a pohár. Az utolsó csepp a határon túl pottyant bele, de akkor aztán kicsordult az abban rég gyűlő méreg. „Mága Zoltán pont olyan vírus a magyarság kulturális térképén, mint anno a 3+2 együttes volt” – írták közleményben a vajdasági A Dombos Fest alapítói, közölve: küzdeni fognak az ellen, hogy Mága visszatérjen a Vajdaságba. Fesztiváljukkal ugyanis 20 éve azért harcolnak, „hogy a vajdasági magyaroknak ne a lakodalmas rock legyen az identitásuk”.

https://www.valaszonline.hu/2019/12/03/maga-zoltan-horvath-agocs-vass-vita

Szabó Magda regényéből készült film 4 díjat nyert Milánóban

Hámori Ildikót választották meg a legjobb női főszereplőnek

Szabó Magda Pilátus című regényéből készült film 4 elismerést söpört be a MIFF Awards-on: a legjobb rendező (Dombrovszky Linda), a legjobb női főszereplő (Hámori Ildikó), a legjobb operatőr (Hartung Dávid) és a legjobb vágó (Mezei Áron) díját.

https://magyar.film.hu/filmhu/hir/szabo-magda-regenyebol-keszult-film-4-dijat-nyert-milanoban.html

Epstein úgy szolgálta fel a nőket András hercegnek, mint gyümölcsöket a tálon

Tizenhét éves korában háromszor is arra kényszerítették, hogy szexeljen András yorki herceggel - állította határozottan a BBC-nak adott interjúban az Epstein-ügy egyik koronatanúja, a most 35 éves Virginia Roberts Giuffre, aki fel is jelentette a brit uralkodóház tagját.

A nő 2001-2002-ben többször is találkozott a herceggel, II. Erzsébet királynő fiával. Virginia Roberts Giuffre ebben az időben még nem töltötte be a 18 évet, és a floridai törvények szerint kiskorúnak számított.

 

https://index.hu/kulfold/2019/12/03/virginia_roberts_giuffre_bbc_interju_andras_yorki_herceg_jeffrey_epstein_szexparti_vallomas/

 

A konzervativizmus minden, csak nem ideológia - emlékeztetett Orbán Viktor

MH/MTI

Sir Roger Scruton előre látta az illegális migráció veszélyeit és megvédte Magyarországot az igazságtalan bírálatokat megfogalmazóktól - mondta kedden Londonban Orbán Viktor miniszterelnök, aki kitüntetést adott át a brit író-filozófusnak.

Méltatásában a kormányfő kiemelte: eddig Sir Roger tüntette ki Magyarországot barátságával, ám most Magyarország tüntetheti ki őt a magyar nép nevében.

„Szeretett professzorunktól megtanulhattuk: a konzervativizmus minden, csak nem ideológia, sőt valójában az ideológia ellentettje” - fogalmazott a miniszterelnök, aki a közösségi médiában is megosztott egy videót is a jeles pillanatról:

 

https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20191203-a-konzervativizmus-minden-csak-nem-ideologia-emlekeztetett-orban-viktor

 

Megbukott a Magyarországot kritizáló baloldali miniszterelnök Finnországban

Magyar Hírlap

 

Benyújtotta lemondását kedden Antti Rinne szociáldemokrata finn miniszterelnök, Sauli Niinistö államfő pedig elfogadta döntését - adta hírül az elnöki hivatal.

A lemondás előzményeként az ötpárti kormánykoalícióban részt vevő Centrumpárt kedden bejelentette, hogy elvesztette a szociáldemokrata miniszterelnök iránti bizalmát a postássztrájk kezelése miatt. A Centrumpárt egyben a koalíció fenntartása mellett foglalt állást. Kedd délután bizalmi szavazás kellett volna tartani a parlamentben, de Rinne nem várta meg ezt, és benyújtotta lemondását az államfőnek.

https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20191203-megbukott-a-baloldali-miniszterelnok-finnorszagban

Ötödik Birodalom?

Ne áltassuk magunkat, mert a német nép néhány évtizeden belül végleg megszűnni látszik

Bogár László Magyar Hírlap

A CDU legutóbbi kongresszusán nyilvánvalóvá vált, hogy megindult az utódlási harc. Ebben a harcban nem egyszerűen a kancellári szék betöltése a tét, hanem főként Németország jövője. 

A „Willkommenskultur” néven elhíresült 2015-ös döntése tehát egy pontosan eltervezett globális hatalmi forgatókönyv kulcseleme volt. Ennek megértéséhez elég csupán a német népesedési folyamatokat áttekinteni.
Az önfelszámolás legmélyebb drámája ugyanis éppen itt mutatkozik meg. Ne áltassuk magunkat, a német nép, ha és egyáltalán van még e fogalom mögött egy valóságos létező, történelmi önazonosságát feladva, néhány évtizeden belül végleg megszűnni látszik. A végzetes erejű történelmi tét tehát az, hogy van-e még esély egy sorszámnevét bátran újra használni merő Ötödik Birodalom megteremtésére. Isten óvja Németországot!

https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20191203-otodik-birodalom

Az új önkormányzat lényegében szabad utat nyitott a budapesti olimpiának

Az új önkormányzati vezetők az atlétikai stadion fölépítésének elfogadásával lényegében szabad utat nyitottak a budapesti olimpiának, illetve – ami még rosszabb – Budapest olimpiai sportvárossá degradálásának. Ezzel nem az a baj, hogy megtörténik, még csak az sem, hogy a főváros lakói egyáltalán nem annyira sportosak, mint a felcsútiak.

A baj az, hogy az új funkció – a sport – kiszorítja a régit: a szép kulturált polgári életet. A belváros közelébe épülő több tízezres stadionokba a rendezvények idején özönlenek majd a vidéki és a külföldi turisták – ellehetetlenítve mindenféle közlekedést. Ha véletlenül egy magyar csapat vagy egyéni sportoló győz vagy veszít, százszor nagyobb lesz a randalírozás, mint a Fradi-Dózsa után. Szóval ez egy egészen más kultúra, egészen más világ. Nem azt kívánom hangsúlyozni, hogy ez a kultúra a fővárostól teljesen idegen. Azt nem, de a tágabb értelemben vett belvárosban csak akkor fér el, ha a meglévő funkciót és városképet tönkreteszi.

Tovább nehezíti Budapest sorsát az, hogy a fővárosi közgyűlés a kormánnyal való együttműködésre szavazott, ígéretéhez és elveihez hűen. Ez

igazán szép és európai dolog,

csakhogy a magyar kormány se nem szép, se nem európai, úgyhogy velük az együttműködés kölcsönösen előnyös formája elképzelhetetlen

https://magyarnarancs.hu/publicisztika/az-uj-onkormanyzat-lenyegeben-szabad-utat-nyitott-az-budapesti-olimpianak-125008

Trump igazán nem akar beavatkozni a brit választásokba, de azért azt elmondta: Johnson nagyon alkalmas miniszterelnök

Milyen lenne, ha be akarna avatkozni?

Az amerikai elnök közölte kedden Londonban, hogy nem kíván beavatkozni a jövő csütörtöki nagy-britanniai parlamenti választásokba, de meggyőződése szerint Boris Johnson konzervatív párti brit kormányfő „nagyon alkalmas” a miniszterelnöki tisztségre, és „nagyon jó munkát végez”.

Donald Trump, aki a NATO alapításának 70. évfordulója alkalmából összehívott, kedden kezdődött kétnapos londoni vezetői találkozón vesz részt, Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral közösen tartott sajtóértekezletén kijelentette: nem akarja „közbeavatkozással bonyolítani” a helyzetet a december 12-ére kiírt brit választások előtt, és együtt tudna működni a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetőjével, Jeremy Corbynnal is, ha ő nyerné a választást.
 

„Nagyon sok embernek nagyon sok választást megnyertem már, de ebből most kimaradok” - fogalmazott Trump. Hozzátette: ő a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) híve.

 

https://magyarnarancs.hu/kulpol/trump-igazan-nem-akar-beleszolni-a-brit-valasztasokba-de-azert-az-elmondta-johnson-az-alkalmas-jelolt-125021

 

Nemzeti ünneppé nyilvánítanák a trianoni békediktátum aláírásának napját Romániában

Kedden a képviselőház közigazgatási szakbizottságában a Szociáldemokrata Párt (PSD) és Népi Mozgalom Pártja (PMP) képviselői biztosították, hogy átmenjen az a törvénytervezet, amely

június negyedikét Trianon napjává nyilvánítaná

– számolt be a közösségi médiában Korodi Attila képviselő, a parlament képviselői csoportjának frakcióvezetője.

 

Korodi hozzátette: "az RMDSZ határozottan ellenzi a kezdeményest, és mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt a tervezetet mielőbb leszavazza a parlament. Meggyőződésem, hogy a trianoni békeszerződés napjának román nemzeti ünneppé történő nyilvánítása sértő a romániai magyarság számára, és szembemegy minden eddigi olyan törekvéssel, amely a többség és a magyar közösség békés együttélését szolgálja, ahogyan az erre vonatkozó törvénytervezet korlátozza a közös jövőt és tervezést is" – írja a Transindex.

https://168ora.hu/kulfold/trianon-romania-nemzeti-unnep-junius-4-178319

Gondolatmenet
HARGITAI MIKLÓS
Népszava

Ha jól értettem Kósa Úr prosztó rasszizmusba csomagolt gondolatmenetét, szerinte kiiratkozik az emberiségből, aki a politikai céljai érdekében a jobboldali szélsőséggel kokettál.

„A különbség annyi, és ezt én az elmúlt napok fejleményeinek tükrében jelentős differenciának gondolom, hogy az említett városban nincs nyilvános zsidózás: amennyire a gyerek-, ifjú- és felnőttkori emlékeimet vissza tudom pörgetni, nem találkoztam ilyesmivel. És nem azért, mert szentek élnek ott (én is láttam azt a kiadványt, amelyben összegyűjtötték a korabeli keresztények zsidó javakat – széket, szekrényt, zongorát, lakást, földet, miegyebet – igénylő, személyes érdemekre hivatkozó leveleit), hanem valószínűleg a miatt a morális vagy spirituális felelősség miatt, amelyet minden hasonló esetben, a vétkességre vagy vétlenségre való tekintet nélkül a túlélők viselnek. Az életben maradottak és utódaik, ha másnak nem is, a halottak emlékének mindenképpen tartoznak annyival, hogy nem rángatják bele őket a mindennapi konfliktusaik mocsarába. Ez a tartozás az, amelyről a legkereszténydemokratább európai kormány mögött álló kormánypárt egyik alapembere, Kósa Lajos elfeledkezett, holott (amint azt a fenti példa talán meggyőzően igazolja) nem a keresztény világnézet vette el a tisztánlátását.

https://nepszava.hu/3059169_gondolatmenet

Súlyos környezetkárosítások és törvénysértések jellemzik a Liget Projekt építkezéseit

A Városliget olyan sajátos területe ma Budapestnek, ahol szemmel láthatóan nem kell betartani a máshol érvényes jogszabályokat és törvényi előírásokat. A tilosban parkolástól kezdve az azbesztmentesítés szabálytalanságain át a környezetkárosításig mindenre akad példa. De a máshol büntetéssel, vagy legalább vizsgálattal járó esetek a Ligetben következmény nélkül maradhatnak.

https://atlatszo.hu/2019/12/03/sulyos-kornyezetkarositasok-es-torvenysertesek-jellemzik-a-liget-projekt-epitkezeseit/

Út a boldogsághoz: az iskolákban kampányolnak a szcientológusok alapítványai

Intenzív kampányt folytatnak az iskolákban a szcientológiához köthető alapítványok. Az egyik szervezet, a Virágozz és Prosperálj Alapítvány idén közel 300 tanárnak szervezett felkészítést, a másik, az Egy Toleránsabb Világért nevű alapítvány pedig elismert gyermekvédő szervezeteket is megpróbált bevonni programjaiba.

Több nyomozás is folyik a szcientológia egyház ellen

A Magyarországi Szcientológia Egyház neve ellenére nem bejegyzett egyházként, hanem vallási tevékenységet végző szervezetként működik, azaz állami normatívát nem kap, de bizonyos adókedvezmények vonatkoznak rájuk is. A szcientológia legutóbb 2016 decemberében került ismét a figyelem középpontjába Magyarországon, amikor a rendőrség nagyszabású razziát tartott az egyház Váci úti székházában, ahol több ezer dokumentumot foglaltak le. A házkutatás előtt több feljelentés is érkezett az egyház ellen személyes adattal való visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt. Márciusban a Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletben megállapította, hogy az egyház jogellenesen kezelt személyes adatokat, és az adatvédelmi hatóság (NAIH) korábbi döntését megerősítve összesen negyvenmillió forint adatvédelmi bírság megfizetésére kötelezte a szervezetet. Az adatvédelmi eljárás mellett bűnügyi nyomozás is indult kuruzslás, személyes adattal való visszaélés és kémkedés gyanúja miatt.

https://atlatszo.hu/2019/11/28/ut-a-boldogsaghoz-az-iskolakban-kampanyolnak-a-szcientologusok-alapitvanyai/

Karácsony Gergely: Majd megírjuk a Lokálban, hogy hazudnak

Karácsony Gergely főpolgármester szerint hétfőn a hóhelyzet kezelésében megbukott az FKF, ennek lesznek következményei. Az iparűzési adó módosítása után rácsörgött miniszterekre, az első kormányülésen furcsa beszélgetése volt Orbánnal. Interjú.

hvg.hu: Van, aki szerint alkut kötött Orbánnal.

K. G.: Szerintem ez egy téves értelmezése annak, hogyan kell a budapestiek érdekeit érvényesíteni. Az, ha a főváros tárgyal a kormánnyal, nem alku, hanem a normális politikához való visszatérés. A legdurvább kampányidőszakban is elmondtam, a kormánnyal egyenrangú, normális partneri viszonyra kell törekedni, ennek az alapja, hogy a főváros nem egy kisöcsi, akit a nagyok néha behívnak játszani.

 

hvg.hu: Hadházy Ákos attól tart, azzal, hogy ebbe belemennek, legitimálják az Orbán-kormányt.

 

K. G.: Politikai ellenfele vagyok ennek a kormánynak, nem fogom be a számat, ha meg kell védeni a szabadságot, a jogállamot, a kirekesztetteket. Főpolgármesterként arra kaptam mandátumot, hogy a saját programomat végrehajtsam, és ahhoz a háborús logikán túl kell lépni,

tőlem ne várja senki, hogy olyan harcot vívjak meg, amire nem kaptam felhatalmazást.

Rajtam azt kérjék számon, hogy megküzdök-e a nélkülözhetetlen fővárosi fejlesztési forrásokért. A másik meccset – a kormány legyőzését egy politikai versenyben – az ellenzéknek közösen kell elvégeznie.

https://hvg.hu/itthon/20191203_Karacsony_Gergely_interju_lokal_atletika_vb_varosliget_tiborcz_orban_bkv

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.