„Ember az emberért” – esélyegyenlőségi díj kitüntetettjei

https://www.budapest13.hu/2021/05/05/ember-az-emberert-eselyegyenlosegi-...

Az „Ember az emberért” – esélyegyenlőségi díjnak külön értéket ad, hogy a kerületi lakosság, a civil polgárok ítélik oda 2009 óta évről évre azoknak, akiket méltónak találnak rá” – fogalmazott dr. Tóth József polgármester a díj mai átadóján, a Polgármesteri Hivatalban. Az idei Ember az emberért-díjat – az Esélyegyenlőség Napján – Oroszlán Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Budapesti Szervezete XIII. Kerületi Területi Szervezetének vezetője és dr. Antoni Pál nyugalmazott, XIII. kerületi körzeti gyermekorvos vehette át a polgármestertől. A pandémia miatt szűk körben megtartott átadón jelen volt még Holopné Schramek Kornélia alpolgármester és Karácsonyi Magdolna aljegyző.

Dr. Tóth József köszöntőjében kitért arra is: az esélyegyenlőség az Európai Unió alapértékei közé tartozik, és az esélyegyenlőség alapelvének leglényegesebb szempontjai már szerepelnek az Európai Közösség 1957-es alapító egyezményében, a római szerződésben. Később az Európai Unió Alapjogi Chartája fogalmazta meg – a lisszaboni szerződés hatálybalépésével vált kötelező érvényűvé – az EU területén élő emberek jogai az emberi méltósághoz, a szabadsághoz, a demokráciához, az egyenlőséghez, a jogállamisághoz, az emberi jogok tiszteletben tartásához, különös tekintettel a kisebbségekhez tartozó személyekre.

„Az esélyegyenlőség a XIII. Kerületi Önkormányzat alapelvei közé is tartozik, érvényes az egészségügyre, az oktatásra, egészében a szociális politikára is.” – fogalmazott dr. Tóth József.

A 2021-es „Ember az emberért” – esélyegyenlőségi díj kitüntetettjei:

(...)

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.