„A Fidesz kihívói" - A Republikon kerekasztal-beszélgetése

Republikon Intézet sajtóanyaga

Kedves Barátunk!

Az előválasztás a rendszerváltást követő időszak legnagyobb politikai innovációja. Az előválasztás eredetét tekintve amerikai politikai intézmény, az utóbbi évtizedekben azonban Európában is egyre több országban próbálták ki több-kevesebb sikerrel az előválasztást.

2019-ben, az önkormányzati választásokra készülve, hosszú vita, tervezést és előkészítést követően került sor a magyar politikatörténet első előválasztásaira, amelyek Budapesten nagymértékben hozzájárultak a demokratikus erők sikeréhez. Az ellenzéki szavazók most, 2021 őszén azokat az ismert, népszerű és mindenekelőtt esélyes jelölteket választhatják meg, akik jövőre sikerrel vehetik fel a versenyt Orbánnal és rendszerével

A Republikon feladatának tartja, hogy időről-időre bemutassa az általa is kezdeményezett folyamatot, legutóbb június elején ültettük egy asztalhoz az összefogás pártjainak képviselőit. Most az országos előválasztás első fordulója után elemzőkkel vitatjuk meg az eredményeket, a részvételi adatokat, a második forduló kilátásait.

„A Fidesz kihívói” című rendezvényünk
• időpontja: 2021. szeptember 30., csütörtök, 17:00 óra,
• helyszíne: Gödör Underground – 1061 Budapest, Király utca 50.

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői:
• Ember Zoltán Levente, Iránytű Intézet
• Mráz Ágoston Sámuel, Nézőpont Csoport
• Virág Andrea, Republikon Intézet
• Závecz Tibor, Závecz Research
Moderátor:
• Horn Gábor, Republikon Alapítvány

Technikai információk
• Az esemény magyar nyelven zajlik és nyilvános.
• Kérdésekre, hozzászólásokra mind a helyszínen, mind a Facebook-on lesz lehetőség.
• Regisztráció azoknak, akik a helyszínen szeretnénk követni a beszélgetéseket: https://forms.office.com/r/56gxAXK5up

Kövesse az eseményt a Facebookon is, ahol friss híreket olvashat és megoszthatja véleményét, gondolatait is, továbbá itt közvetítjük a beszélgetést is.

Várunk minden érdeklődőt! 

Üdvözlettel,
Republikon
http://republikon.hu
https://www.facebook.com/republikon

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.
A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.