Őszi bakancslista, magyar tea és új kilátók a Balatonnál

 

 • A brit Time Out, az egyik legfontosabb nemzetközi kulturális és programajánló magazin éves listáján Budapestet választotta a világ 29. legjobb városává.
   
 • Gyalogossétány, korszerű piac, bevásárlóközpont és lakások is létesülhetnek majd a Bosnyák téren, az új központ terveit pedig a világhírű Zaha Hadid Architects jegyzi.
   
 • A Pilisi Parkerdő valkói, gödöllői, visegrádi és budapesti erdészete idén ősszel is szarvasbőgéstúrákra invitálja az érdeklődőket.

 

 • Bódis Krisztián fotóin keresztül ezúttal 10 pesti bérház csodás, vadregényes kertjébe néztünk be.
   
 • A Bon Dia és a My Little Melbourne Coffee tulajdonosai legújabb helyükön, a Coffee Worksben arra vállalkoznak, hogy összehangolják a Nagycsarnok körül megforduló heterogén közönség igényeit.
   
 • A Törökvész úton rejtőzködő, A kenyerem nevű kis pékségben a tulajdonos Sáfi Viktória lelkesedése remek tömött kenyerek és eszméletlen túrós batyuk formájában ölt testet.

 

 • Most még a vénasszonyok nyara tombol, melynek egyik vonzó tulajdonsága, hogy tökéletesen alkalmas bringatúrára. 6 jó bringás kirándulást gyűjtöttünk az őszre.
   
 • Varga Marianna egy igazi teatudósnak mondhatja magát. Arra vállalkozott, hogy egy különleges, hazánkban is termeszthető teafajta nagykövete lesz. Váci teakertjében látogattuk meg.
   
 • A Hermina út 21. szám alatti szemrevaló, eklektikus és puritán épületben a Vakok Állami Intézete működik. Nemrég ellátogattunk ide, és bejártuk a zegzugos házat, alaposan megnéztük kívülről-belülről.

 

 • Friss őszi bakancslistánkban kereken 50 programötletet találsz, a filmfesztiváloktól a koncertekig, a kirándulótippektől a színházi előadásokig.
   
 • A Puskin utcai Aranypinty reggeliző hangulatáról és étlapjáról a klasszikus reggelizők és kávézók juthatnak eszünkbe, ugyanakkor a történelmi hangulat még pont nincsen túltolva.
   
 • Az ősz kezdetével még nem lassultunk le egyáltalán, hiszen itt az indián nyár! A következő napokban is sokféle program közül válogathatsz a Budapest100-tól kezdve a Frankofón Filmnapokon át a Kraft Sörfesztiválig.

 

 • Az elmúlt időszakban megújult, mesés panorámát ígérő Balaton környéki kilátókat gyűjtöttük egy csokorba a 22 méter magas, körpanorámás toronytól a lombkoronasétányig.
   
 • A salföldi homokbánya rég nem használt területe a nyár végétől koncerteknek, fesztiváloknak, interaktív kulturális eseményeknek és kiállításoknak ad otthont – a Bányában jártunk.
   
 • Több vidéki étterem is hivatalosnak tűnő értesítést kapott, miszerint megjelennek a 2021-es Michelin-kiadványban, noha a „Vörös Kalauz” hazánkban Budapesten kívül köztudottan nem tesztel. Vagy mégis? Megkértük a Világevő Jókuti Andrást mint a Michelin-fronton egyik legtájékozottabb gasztronómiai szakértőt, hogy tegyük rendbe a témát.
cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.
Nem mindegy, melyik médium közvetíti a kormányfőjelöltek disputáját, mert annak is tétje van, ki hol tudja elérni és mozgósítani híveit.
2021.szeptember 1.