Ünnepi Könyvhét

Kedves Barátunk!

 

2016. június 9-13. között idén is részt veszünk a 87. Ünnepi Könyvhéten, ahol a Vörösmarty téren (szokásos standunkon a Vörösmarty-szobor mellett) kedvezményekkel és újdonságokkal, valamint dedikálással várjuk Önt és ismerőseit.

Újabb köteteinket 20% kedvezménnyel, korábbi kiadványainkat 1000.- és 500.- forintos áron kínáljuk. (Akciós könyvlistánk megtekintéséhez kattintson ide.)

A Könyvhét hivatalos honlapja és teljes programkínálata itt olvasható.

2016. június 11-én, szombaton este hosszabb nyitva tartással, 22 óráig várjuk szerzőinket, barátainkat, olvasóinkat a Könyvek Éjszakája jegyében.

 

2016 májusában megjelent újdonságaink:

 

Misetics Bálint (szerk.)
Polgári engedetlenség és erőszakmentes ellenállás 
Társadalmunk intézményei csak a polgárok és azok csoportjainak aktív részvételére és cselekvésére építve tudnak igazán mindannyiunkért, a KÖZ javára működni. A polgári engedetlenség rámutat a jogrendnek vagy a politikai/gazdasági hatalom rendszabályainak, intézkedéseinek az igazságtalanságára. Bővebben...

 

Vojtonovszki Bálint, Sebály Bernadett (szerk.)
A hatalom társadalma vagy a társadalom hatalma? 
Társadalmunk intézményei csak a polgárok és azok csoportjainak aktív részvételére és cselekvésére építve tudnak igazán mindannyiunkért, a KÖZ javára működni. Megfordítva ezt, az állampolgárok közösségeinek is képesnek kell lenniük arra, hogy a saját kezükbe vegyék életüket és ügyeiket, minden alkalommal, amikor a helyzet megköveteli a bátor, nyilvános kiállást. Bővebben...

 

Bencsik Péter
Csehszlovákia története dokumentumokban 

Csehszlovákia történetéről ez ideig nem jelent meg sem tudományos igényű monográfia, sem a nagyközönség számára íródott népszerűsítő munka. Mindez egy negyed évszázada még létező, ráadásul szomszédos ország esetén érdekes, sokatmondó jelenség.Bővebben...

 

A rendezvényre megjelenő újdonságaink:

 

Feitl István (szerk.)
Parlamenti választási kampányok Magyarországon
Képeskönyvet tart a kezében az olvasó. A magyar parlamenti választások változó kampányának plakátjai, szórólapjai; szavazólapok, régebbi korszakok esetében röplapok, kortestárgyak elevenednek meg a múlt századtól napjainkig. Bővebben...

 

Wiener György, Szoboszlai György
Választáspolitológia

A politológiai szakirodalomban több évtizede vita folyik arról, hogy a választási szisztéma, a pártstruktúra és a kormányzati működés sajátos összefüggésrendszerében melyik mozzanat játszik meghatározó, túlsúlyos szerepet. Bővebben...

 

Salamon Mihály
Keresztény voltam Európában 
Közhely, hogy minden könyvnek megvan a maga sorsa. Ezen igazság alól természetesen Salamon Mihály könyve sem kivétel, amely a budapesti zsidómentés és ellenállás egyik központi helyének, az Üvegháznak a történetét dolgozza fel. Bővebben...

 

Dósa Mariann, Udvarhelyi Éva Tessza (szerk.)
Velünk beszélj, ne rólunk! 
Először jelzőket kerestem arra, mit érzek a könyv elolvasása után. Találtam is sokat:, tömény, sokkoló, elkeserítő, torokszorító, szívbemarkoló, reménykeltő, felemelő. De aztán rájöttem, elég csupán annyit mondani: életeket ismerhet meg, aki elolvassa Dósa Mariann, Németh Bálint és Udvarhelyi Tessza interjúit. Bővebben...

 

 

DEDIKÁLÁS

Szegvári Katalin: Nem celeb, csak híres

2016. június 11-én (szombaton) 15 órától Szegvári Katalin interjúalanyai dedikálják Nem celeb, csak híres című kötetünket a Napvilág Kiadó standjánál.

 

 

VIDEÓ

Kulcskérdések / 3 - Munkavállalói érdekképviselet a mai Magyarországon

 

2016. május 31-én, kedden 17 órakor tartottuk Kulcskérdések című közéleti vitasorozatunk harmadik eseményét a Politikatörténeti Intézetben.

 

Résztvevők voltak:

BUZÁSNÉ PUTZ ERZSÉBET, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetének elnöke
GALLÓ ISTVÁNNÉ, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke
KORDÁS LÁSZLÓ, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke

 

Vendégeinktől többek között az alábbi kérdésekre vártunk választ:

Hogyan látják a munkavállalók korrekt érdekérvényesítési lehetőségeit ma Magyarországon? 
Miként ítélik meg a szakszervezetek lehetőségeit és erejét? 
Melyek az általuk vezetett szakszervezetek főbb célkitűzései? 
Látnak-e lehetőséget arra, hogy a magyarországi bérek belátható időn belül közelítsenek az uniós átlaghoz?

 

rendezvényről készült felvétel megtekintéséhez kattintson ide...

 

 

Üdvözlettel:

Dr. Schneider Márta
ügyvezető igazgató

Napvilág Kiadó
1054 Budapest, Alkotmány u. 2.
Tel: 311-48-66, fax: 301 0577
marta.schneider@napvilagkiado.hu
kiado@napvilagkiado.hu
www.napvilagkiado.eu

és

Prosinger Lívia

Politikatörténeti Alapítvány
1054 Budapest, Alkotmány u. 2.
Tel.: 301-2020
info@phistory.hu
www.polhist.hu
www.elsovh.hu

 

Változtat a feliratkozáson?
Leiratkozás

 

Powered by Joobi

 

Mellékletek terület

YouTube-videó (Kulcskérdések / 3 - Munkavállalói érdekképviselet a mai Magyarországon) előnézete

Kulcskérdések / 3 - Munkavállalói érdekképviselet a mai Magyarországon

Választás

Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.
A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.