Újabb súlyos konfliktus a Balatonnál

A horgászok és a hajósok nehezen férnek el a tóban.

https://infostart.hu/bunugyek/2021/07/13/ujabb-sulyos-konfliktus-a-balat...

Önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy horgász ellen, aki a horgászbotjának tönkretétele miatt szemet szemért, fogat fogért felkiáltással, hasonló károkozással fenyegetve igyekezett jóvátételhez jutni – írja a veol.hu.

A 67 éves férfi 2020. szeptember 27-én a késő délutáni órákban egy balatoni stégnél horgászott, amikor a parttól 15-20 méter távolságra elhaladt egy vitorláshajó, amely elszakította férfi horgász damilját. A horgász emiatt a közeli kikötőhöz ment, ahol feldúltan a kikötni igyekező hajó tulajdonosaitól, egy házaspártól a horgászbotja megrongálása miatt 10 ezer forint kártérítést követelt és azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben nem fizetnek neki, akkor ő is kárt fog okozni a hajóban.

A házaspár férfi tagja közölte a követelőző férfival, hogy nem fizet, mert aki a kikötő közelében horgászik, az bizony így járhat. Ettől a terhelt olyannyira méregbe gurult, hogy felugrott a hajóra, elővett egy 8 centi pengehosszúságú bicskát, hogy azzal kárt okozzon a hajóban, de közben a feleség lefogta. Ekkor férje közölte, hogy inkább fizet és elmegy pénzért, ám ahogy leszállt a hajóról, a horgászi a bicskával a vitorlát 5 centi hosszan megsértette. Emiatt a hajó tulajdonosa a rendőrséget hívta a helyszínre. A feldúlt horgász még ekkor is hangosan kiabált, hogy „szemet szemért, fogat fogért” .

Az ügyészség az önbíráskodó, eddig büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően 150 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a terhelttel szemben, védője azonban tárgyalás tartását kérte, így az eljárás a bíróságon folytatódik tovább.

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.