Új nor/ma, szabadtéri mozik és Dél-Amerika ízei – Újra itt az Insider!

ajanlom@welovebudapest.com

Megnéztük a felújított Rumbach zsinagógát, teszteltük a Budán frissen megnyitott nor/ma grandot, elbicajoztunk a szentendrei Kacsakő Bisztróhoz, bejártuk az óbudai kísérleti lakótelepet és Dél-Amerika ízeit is megkóstoltuk az erzsébetvárosi La Movidában – Íme a We Love Budapest legfontosabb és legizgalmasabb cikkei a hétről!

 

 • Remek időzítéssel, a futball-Eb elején nyitott a Magic Burger legújabb helye a Feneketlen-tónál, és egyből kiegészült egy Magic Snack bárral is. A megszokott ízek mellett egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek a vegán táplálkozásra is.
 • A korábbi 24 mellett már 11 új helyszínen is újratöltheted kulacsod a főváros ivókútjainál. A pontos lelőhelyükhöz térkép is érkezett.
   
 • A Dohány utca multikulturális kínálata nemrég dél-amerikai fúziós konyhával színesedett tovább. A La Movida napközben az autentikus ízek, este pedig a forró latin zene szerelmeseit várja.

 

 • Ahogy a júniussal megérkezett a tartós jó idő, a szabadtéri mozik szezonja is beindult. Össze is szedtük, hogy hol mozizhatsz idén nyáron a szabad ég alatt, a vízparti helyszínektől a kerthelyiségeken át egészen a tetőteraszokig.
   
 • Szentendrén, a Duna korzó elején találod a Kacsakő Bisztrót, ami egészen közel van a vízhez. Az árnyékban ülve ehetsz és ihatsz, de vannak koncertek is, és a Dunában is csobbanhatsz egyet.
   
 • A ma lombos fákkal benőtt óbudai kísérleti lakótelepen a lakáshiány enyhítését próbálták megoldani, miközben új technológiákat és új lakástípusokat fejlesztettek. Elmeséljük, hogyan zajlott mindez.

 

 • Régóta vártuk már, hogy elkészüljön a Rumbach Sebestyén utca bizánci és mór jegyekben bővelkedő gyönyörű zsinagógája, ami ma már nemcsak szakrális, de kulturális funkcióval is bír. Bejártuk a frissen felújított épületet.
   
 • Az eltűnt Budapest nyomában című cikksorozatunk zárórészében – a pesti oldalon maradva – bemutatunk még pár olyan épületet és helyszínt, amit a történelem vagy a városfejlesztési politika rég eltüntetett a föld színéről.
   
 • A Vár első számú tere történelmi viharok sorát élte túl, közben pedig sok mindent látott. Kevés olyan terünk akad, amelyik olyan intenzív kapcsolatot tartott fenn a történelemmel, mint a Dísz tér.

 

 • Az új nor/ma grand igazi kovászmennyország azok számára, akik szeretik az északi stílusú, sötét, lassú kelesztésű kovászos kenyereiről és a magyar sütési hagyományokat északi fűszerezéssel ötvöző péksüteményeiről ismert kis testvért, a pesti nor/mát.
   
 • A Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát alapítvánnyal összefogásban ezúttal egy nemrég befogott cicacsalád debütált a We Love Budapesten, amelynek minden tagja gazdikereső.
   
 • Június 24. és 30. között újfent számos izgalmas programot rendeznek Budapesten. Jön a Múzeumok Éjszakája, az I Bike Budapest bringásfelvonulás, 26. alkalommal rendezik meg a Budapest Pride Fesztivált, ismét koncertet ad Budapesten a Grand Mexican Warlock, de Nagymarosra is érdemes lesz ellátogatni.
cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.