Új banki kalkulátor kerül fel a netre – ez azt is megmutatja, hol mit lehet mobilról intézni

Több száz ügyféligényt kielégítő banki szolgáltatásból mindössze három az, ami minden hazai pénzintézet mobilos alkalmazásában megtalálható – derül ki a BiztosDöntés.hu felméréséből, ami nem a díjak, hanem a szolgáltatások alapján vizsgálta a hazai bankok mobilalkalmazásait. Az elmzés szerint kevés az a pénzintézeti app, amelyik többet tud egy mobilra optimalizált böngészős felületnél.

https://hvg.hu/tudomany/20210715_bankszamla_kalkulator_mobilbank_alkalma...

A tíz legnagyobb hazai kereskedelmi bank (Budapest Bank, CIB Bank, Erste Bank, K&H Bank, MKB Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank, Sberbank, Takarékbank, UniCredit Bank) mobilapplikációit összehasonlító BiztosDöntés.hu arra jutott, hogy az egyenleglekérdezés, a számlatörténet és az eseti átutalás a három funkció, melyeket mindegyik pénzintézet kínál ezen a csatornán ügyfeleinek.

A szolgáltatást alapítót elemző, Gergely Péter szerint a fiatalabb generáció tagjai már elsősorban a kínált szolgáltatások alapján hasonlítják össze a bankszámlákat. A vezető úgy látja, egy egyszerűen csak az árakat összemérő táblázat vagy kalkulátor nem segít – hiszen hiába olcsóbb 200 forinttal a számlavezetés, ha az ügyintézés egy részét nem lehet kényelmesen, mobilos appból megtenni –, éppen ezért álltak elő egy olyan kalkulátorral, amelyben már a mobilon elérhető funkciók szerint is lehet szűrni a hazai banki ajánlatok között.

Az oldal szakértői 250 szolgáltatástípus figyelve rendszeresen áttekintik a hazai mobilappok kínálatát, figyelik a fejlesztéseket és beszámolnak róluk. Friss elemzésükben 50 sokak által elvárt digitális banki szolgáltatás alapján vizsgálták meg a programokat.

Arra jutottak, hogy a bankok egyre jobban állnak a bolti mobilfizetéssel, ami jelenleg egyébként az applikációk fejlesztésének egyik fő iránya. A vizsgált tíz hazai nagybank kínálatából már csak négy nem nyújt ilyet az ügyfeleinek, de ebből 2 lehetővé teszi bankkártyái mobilfizetéses használatát az Apple saját fizetési megoldásával (Apple Pay).

(...)

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.