Átveszi a hirado.hu irányítását a Lokál volt főszerkesztője

A Media1 megtudta, hogy Leitner Attila, a Habony Árpád nem hivatalos miniszterelnöki tanácsadó tulajdonolta Lokál egykori főszerkesztője, aki később a Habony nevével fémjelzett, tavaly indult V4 Agency egyik vezető munkatársa is volt egy ideig, átvette a napokban a közmédiás hirado.hu irányítását a pozícióra két éve kinevezett Csatári Patriktól.

https://media1.hu/2020/07/13/atveszi-a-hirado-hu-iranyitasat-a-lokal-volt-foszerkesztoje/

Távozott a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-hez (azaz a Közmédiához) tartozó hirado.hu éléről a pozícióra éppen két éve kinevezett Csatári Patrik – tudta meg a Media1.

A hirado.hu természetesen nem maradt vezető nélkül: irányítását azonnal Leitner Attila vette át, egyelőre megbízott főszerkesztőként. Leitner neve már látszódik is a hirado.hu impresszumában.

Leitner Attila, a hirado.hu mb. főszerkesztője  Leitner Attila, a hirado.hu mb. főszerkesztője. Fotó: Facebook

Leitner Attila korábban a Modern Media Group (MMG)-nél, azaz Habony Árpád nem hivatalos miniszterelnöki tanácsadó egykori médiavállalatánál, a Lokál című, közpénz-finanszírozott, kormányzati propagandával teletömött újságnak volt a főszerkesztője. (Az MMG portfóliójába tartozott a Ripost is.)

 Ladányi András / Media1

Lokál. Fotó: Ladányi András / Media1

Az MMG-t és lapjait Habonyék „odaajándékoztak” a fideszes médiaholdingnak, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványnak (KESMA), ahol azután az Orbán Viktor miniszterelnök által nemzetstratégiai jelentőségűnek minősített ügylettel beolvadt a Mediaworks Hungary Zrt.-be.

Leitner Attila a Lokál után a Habony Árpád társtulajdonában lévő, tavaly létrejött V4 News Agency (V4NA) nevű NER-es nemzetközi hírügynökségnél dolgozott fontos beosztásban.

A leköszönő főszerkesztő, Csatári Patrik párja, Csatári-Simon Diána egyébként az MTVA kereskedőházának vezetője az mtva.hu szerint.

További hírek találhatók a Media1-en!

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.