Publicisztikák, vélemények

szerda, 2021, december 15 - 08:19
Nem sokan gondolták volna, hogy ilyen fordulatot vesznek az események. Lapszemle.
hétfő, 2021, december 13 - 08:13
Az izraeli kémszoftverrel még 2019 nyarán figyelhették meg a Köztársasági Elnöki Őrség vezetőit.
vasárnap, 2021, december 12 - 10:30
A Velencei-tó vízgyűjtő területén is változtatni kellene. Súlyos szennyezés okoz gondot a Tisza-tónál – egyebek mellett ez derült ki a Magyar Tudományos Akadémia Nemzeti Víztudományi Program Irányító Testülete által szervezett Nagy tavak-konferencián.
szombat, 2021, december 11 - 09:16
Ugyan óriási a költségvetési hiány – eddig legalább 4000 milliárd forint –, de lesz nyugdíjprémium, meg adóvisszatérítés, hiszen a választások előtt osztogatni kell. Pénz ugyan nincs, de hitelt fel tudunk venni, tehát a kormány most éppen úgy viselkedik, mint azok az okos emberek, akik hitelre vásárolnak maguknak 4k okostévét. Szerencsére Varga Mihály megtalálta hol lehet megspórolni egy kevéske pénzt, mint ismert, bejelentette, hogy 350 milliárd forint értékű beruházást fognak elhalasztani. Noha nem tudni, hogy pontosan milyen beruházásokról van itt szó, de azt nem feltételezném, hogy bármiféle sport, esetleg egyházi kötődésű fejlesztés maradna el, inkább lehet szó valóban fontos, emberek életét húsbavágóan befolyásoló beruházásokról, hiszen a magyar kormány tenni szokott arról, hogy mindig a kisember fizessen meg az ő hibájukért.
péntek, 2021, december 10 - 08:20
Most, hogy a nemrég még államtitkárként ténykedő Völner Pált a Polt Péter vezette ügyészség azzal gyanúsítja, hogy vesztegetési pénzeket fogadott el a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar vezetőjétől – alkalmanként 2-5 millió forint körüli összeget - előkerült egy jó két évvel ezelőtt készült műsor, melyben Völner arról beszél, hogy mindennapjait áthatja a kereszténység és a hit. A Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban végzett, vallásos nevelést kapott Völner azt is elmondta Turda Adrienn Őszintén című műsorában, hogy egykori iskolájában megtanulta: úgy is lehet vitatkozni, hogy nem ellenségként tekintünk vitapartnerünkre.
szerda, 2021, december 8 - 08:08
A megfigyelések vezettek el az igazságügyi miniszterhelyetteshez, vádalkut még nem kötött senki a hvg.hu szerint.
vasárnap, 2021, december 5 - 08:24
A Németországban kormányra került koalíció sokak szerint mintául szolgálhat az európai politikai rendszer megújításához is. Elvégre három olyan párt – a szociáldemokraták, a zöldek és a liberálisok – szövetségéről van szó, amelyek sok kérdésben gyökeresen ellentétes nézeteket vallanak. Erről beszélgettünk Dérer Miklós külpolitikai elemzővel.
péntek, 2021, december 3 - 08:21
Mind a Pfizer-BioNTech, mind a Moderna új koronavírus elleni mRNS-oltása nagyon hatékony a Covid-19 követkeményei, például a kórházba kerülés és az elhalálozás megelőzésében - állapították meg amerikai kutatók, akik először hasonlították össze a két biotechnológiai cég oltásának hatékonyságát amerikai veteránok egészségi adatainak elemzése alapján.
csütörtök, 2021, december 2 - 07:50
Az egész népszavazással – jogászként nézve – az a probléma, hogy nem kell olyan ügyben népszavaztatni, amiben az országgyűlés már törvényt alkotott.
szerda, 2021, december 1 - 08:32
Szép reggelt a decemberbe lépés előtti utolsó napon! Új és az eddigieknél is világrengetőbb botrányra ébredhetett tegnap reggel az ország. Karácsony Gergely szolgálati autója a buszsávban közlekedett! Egy felháborodott motoros videózta le a példátlan esetet, és mivel az Origo olvasója, amikor éppen nem motorozás közben videózik, beküldte a portálnak a felvételt. Ezen az nem látszik, hogy a főpolgármester az autóban ült-e, amikor a szörnyűség történt.

Oldalak

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.