Publicisztikák, vélemények

péntek, 2021, szeptember 10 - 08:21
A jegybank három egymást követő hónapban végrehajtott kamatemelése végül augusztusban hajtotta fel az állampapírpiaci hozamokat. Ez nem kedvezett a kötvényalapoknak, de a kamatemelések leállítása után ismét vonzóvá válhatnak ezek a befektetések.
csütörtök, 2021, szeptember 9 - 08:12
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint a fogyasztói árak az összes háztartást figyelembe véve átlagosan 4,3, a nyugdíjas háztartások körében 3,9%-kal emelkedtek 2021. január–augusztus időszakában az előző év azonos időszakához képest. Ez pedig azt jelenti, hogy 8,4 százalékos egyösszegű nyugdíjkorrekcióra számíthatnak a nyugdíjasok. Ez a juttatás nem épül be a nyugdíjba.
csütörtök, 2021, szeptember 9 - 07:46
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint a fogyasztói árak az összes háztartást figyelembe véve átlagosan 4,3, a nyugdíjas háztartások körében 3,9%-kal emelkedtek 2021. január–augusztus időszakában az előző év azonos időszakához képest. Ez pedig azt jelenti, hogy 8,4 százalékos egyösszegű nyugdíjkorrekcióra számíthatnak a nyugdíjasok. Ez a juttatás nem épül be a nyugdíjba.
szerda, 2021, szeptember 8 - 07:53
Vitályos Eszter fejlesztéspolitikai államtitkár a kormány elé terjeszti, hogy állítsák le a kisoroszi Szigetcsúcson az elvileg ezen a héten induló turizmusfejlesztési beruházást, mely ellen a nemzeti park is aggodalmait fogalmazta meg, és több mint hatezren tiltakoztak ellene egy petícióban.
kedd, 2021, szeptember 7 - 08:20
Sok támogatója van a jobboldalon is a fővárosi autós közlekedést javító intézkedéseknek, az atlétika világbajnokság blokkolása azonban megosztja az embereket – derül ki a Publicus Intézet felméréséből, melyet a Népszava számára készített.
hétfő, 2021, szeptember 6 - 09:03
Úgy tűnik, vége az év eddigi részében tomboló építőanyag-drágulásnak, sőt hamarosan a fogyasztók is érzékelni fogják, hogy határozottan csökkennek az árak. Ez főként a külpiaci helyzet változásának köszönhető, de kormány piaci beavatkozása is segített.
vasárnap, 2021, szeptember 5 - 08:45
Most az Emberi Erőforrások Minisztériuma tett pontot az ügy végére.
szombat, 2021, szeptember 4 - 08:28
Gőzerővel beindult a baloldali előválasztásnak nevezett színjáték, a kampányoló főpolgármesternek már nyáron se nagyon volt ideje a fővárosra. Ez meg is látszik Budapest utcáin: a közlekedés katasztrofális, dugók mindenhol, a közterületek elhanyagoltak és szemetesek – nyilatkozta Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek.
csütörtök, 2021, szeptember 2 - 07:56
A Magyar Művészeti Akadémia tagja lett Cserhalmi György színész, rendező. Székfoglalójának nyílt hangneme több jelenlévőt vitára sarkallt, végül a szöveget sem bocsátották a rendelkezésünkre.

Oldalak

Választás

Régiónként bemutatjuk az előválasztáson induló ellenzéki jelölteket, a köztük zajló csatákat. Sorozatunk ötödik része a nyugtat-dunántúli versengésről szól.
2021.szeptember 21.
Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.