Van egy jó történeted? Irány a StorySlam Magyarország!

Mindenkinek van olyan képtelen, sorsfordító, mulatságos vagy inspiráló története, amit egyszer el kell mesélnie. Az ősidőkbe nyúló nyilvános történetmesélés mára már jócskán elfeledett hagyományát kívánja feléleszteni a Story Slam Magyarország.

A projekt a Magvető Caféban tartott Kör estekből nőtt ki, és ez az első olyan nyilvános történetmesélő sorozat, ahol havonta egyszer a közönségből jelentkezők mondanak egy adott témáról igaz történetet saját életükből, jegyzetek nélkül. Balesetek/Véletlenek; Ünnepek; Először…, Titkok/Tabuk - eddig ezekről hallhattunk történeteket.

Az est mindig a szervezők által felkért mesélőkkel indul, akik egy körülbelül 10 perc hosszúságú történetet mondanak el, függetlenül a meghirdetett témától. Többek között mesélt már Hammer Ferenc egyetemi oktató, punk rocker; Márta István zeneszerző, színházigazgató, Bak Zsuzsa forgatókönyvíró, Andrew Hefler színész, rendező, Márton András zenész, zeneszerző, a KFT zenekar tagja, Saly Noémi író, és mondott már történetet sportoló, művészettörténész, újságíró egyetemista is. Ezután jön a slamezés, azaz a közönség tagjai mesélnek az előre meg adott témáról saját történeteket.

Képben és hangban rögzítjük a történeteket, és hamarosan podcast formájában letölthetők lesznek a webről.

A tíz évvel ezelőtt indult Slam Poetry óriási hazai népszerűségét látva abban reménykedünk, hogy a Story Slam is hamar elterjed, és akár minden hétvégén lesznek nyilvános történetmesélő estek valahol az országban.

Érdekel? Írd le egy oldalban, vagy vedd fel a mobilodon egy percben a történetedet, és küldd el az info@igaztortenetek.hu email-címre. Az előadás előtt a szervezők találkoznak veled, és segítenek abban, hogy a lehető leghatásosabban add elő a történeted.

Budapesten, a Mika Tivadar Mulatóban egy hónapban egyszer, hétfőn este rendezünk Story Slam-et. Az est házigazdája Zabolai Margó szövegíró és Heller Gábor, a sorozat kitalálója. A belépés ingyenes, a mesélők honoráriumként kapnak egy italt. A Story Slam Magyarország Facebook oldalára folyamatosan kerülnek ki a videók, valamint egyéb információk.

Ezen a linken nézhetsz meg néhány eddigi történetet.