Vége a veszélyhelyzetnek: íme a legfontosabb változások a kerületben!

(fotó: ittlakunk.hu)

Korábbi cikkek a témában:

Hétfőtől újra nyitva tartanak a közszolgáltató ügyfélszolgálatai

Már nem kell maszkot viselni a fővárosi játszótereken

A veszélyhelyzet megszűnésével több változás is történt a kerületben - osztotta meg a hírt Tóth József polgármester a Facebook-oldalán:

  • Polgármesteri Hivatal visszaáll a korábbi ügyfélfogadási rendre. Az ügyfélszolgálat a hivatal nyitvatartási idejében fogadja az ügyfeleket. Az osztályokon az ügyfélfogadás hétfőn 13:30-18:00, szerdán 8:00-16:30, pénteken 8:00-11:30 között történik.
  • A Polgármesteri Hivatalban tartandó esküvőkön létszámkorlátozás nélkül lehetnek jelen hozzátartozók.
  • Ismét személyes formában tartanak fogadóórákat az önkormányzati képviselők.
  • A játszótereken nem kötelező a maszk viselése.
  • A közösségi közlekedés járművein és az üzletekben továbbra is kötelező a maszk viselése.
  • A kerületben működő 10 idősek klubja június 22-től ismét várja a klubtagokat. A maximális befogadóképességnek maximum 50 százalékáig tartózkodhatnak bent egyidejűleg.
  • Július 2-től ismét fizetni kell a parkolásért. 
  • Az Egészségügyi Szolgálat rendelésein való megjelenéshez nincs szükség PCR tesztek elvégzésére. A rendelésekre előzetesen telefonon kell bejelentkezni.
  • A Közszolgáltató Zrt. Béke utcai ügyfélszolgálata június 15-től ismét üzemel.

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.