Városliget: 100 millióért épült a pavilon, melyet raktárnak használnak

Épülnek a pavilonok (forrás: Szigetváry Zsolt - MTI)

Üzletként és fagyizóként sem működött sokáig a Városliget tavaly áprilisban átadott három pavilonjának egyike. A 104 millió forintba került - Feszl Frigyes tervei alapján készült - épületet ma raktárnak használják: rekeszek, fagylaltozó pultok, székek és más vendéglátós kellékek hevernek egymáson az Állatkerti körúton található kis épületben - írja a Népszava.

A pavilonban először műtárgyakat árultak, majd édességet, de egyik sem vált be. Ősszel szervezte át a három pavilont bérlő cég, a Wo Europe Kft. az épületek szolgáltatásait: a szabadidős, ajándék- és művészeti tárgyak egy pavilonba kerültek, míg a felszabaduló épületben kapott helyet a fagylaltozó. Azonban az átszervezéssel sem sikerült felfuttatni az üzletet, amiért havi 1 millió forint bérleti díjat kell fizetni - írja a lap.

A Wo Europe Kft.-nek 2016-ban sem volt bevétele, amikor ennek ellenére megnyerte a Városliget Zrt. pavilonokra kiírt pályázatát. Azt azóta sem hozták nyilvánosságra, miért ezt a veszteséges céget választották a pavilonok üzemeltetésére.

A kudarc ellenére a Városliget Zrt. további vendéglátóhelyeket tervez a ligetben. Három, egyenként 115 négyzetméteres étterem építését tervezik: egy a sörözőket, egy a piknikezőket, egy pedig az egészségüket kiemelten fontosnak tartó vendégeket szolgálja majd. Emiatt is módosítani kell a 2014 óta érvényes Városligeti Építési Szabályzatot. Ha megépülnek a múzeumok, összesen 23 vendéglátóhely lesz a ligetben - írja a Népszava.