Tudtad, hogy a kerületben már van "okosparkolás"?

a kép illusztráció

Októberben a Szent István park környékén elindult a "smart parking" rendszer, vagyis az okosparkolás.

A belvárosi területeken az autók jelentős része parkolóhelyet keres. A parkolás optimalizálásához a legfontosabb információ az egyes parkolóhelyek foglaltságának valós idejű figyelése, amelyre navigációs megoldások, utcai tájékoztató rendszerek és statisztikai elemző rendszerek épülhetnek. Ilyen a smart parkolási szisztéma.

Az „Intelligens Kerület” négy pilléréből az egyik a smart parkolás bevezetése a XIII. kerületben, mellyel az itt parkoló autósokat segítik. A smart fejlesztés lényege, hogy a közterületi parkolóhelyekre egyenként elhelyezett érzékelőkkel valós időben gyűjthetők információk a parkolóhelyek foglaltságáról (foglalt,
nem foglalt), mely adatok különböző formában elérhetővé válnak egy mobil telefonos applikáción keresztül az autósok számára.

Android-os készüléken a Play Store-t, iOS-os készüléken az App Store-t kell megnyitni, megnyitásukat követően rákeresni a Parker applikációra, majd a telepítést elindítani. A telepítés után a telefon valamely szabad kezdőképernyőjén meg kell jelennie a már telepített applikációnak, amely a szabad parkolóhelyeket a térképen megjeleníti a Szent István park környezetében, és szabadon választható navigációval akár a kiválasztott parkolóhelyre is elvezet.

Használjátok!