Trump: helyre kell állítani az együttműködést Moszkvával

Hanoi-Budapest, 2017. november 12. vasárnap (MB)

 Trump amerikai elnök szükségesnek tartja, hogy visszatérjenek az együttműködéshez Oroszországgal – adott hírt róla a Magyar Békekör vasárnap.

     „Az együttműködésből Moszkvával nem csak országunk húzna hasznot, hanem az egész világ javára is válnék” – mondta a vietnami elnökkel, Tran Dai Quang-gal tartott közös sajtóértekezletén.

      Újságírókkal folytatott beszélgetésén Trump határozottan visszautasította azt a feltételezést, hogy Oroszország beavatkozott volna az amerikai elnökválasztásba. Amikor szembeállították ezzel ellentétes korábbi állításaival, Trump azzal válaszolt, hogy véleményét az amerikai hírszerzésre alapozva alakította ki. Együtt kell tovább lépni Oroszországgal és Kínával, csapatmunkával kell megoldást keresnünk a globális gondokra, Szíriára, Észak-Koreára, az ukrán kérdésre, továbbá leszámolni a terrorizmussal – szögezte le.

      Az amerikai elnök és magas rangú tanácsadói tagadták a vádakat, miszerint hivatalos orosz személyekkel álltak volna illegális kapcsolatban az elnökválasztás idején, Moszkva pedig tagadta, hogy beavatkozott volna az amerikai elnökválasztásba – tudatta a Magyar Békekör.+++

 

Kiadta: Magyar Békekör

+36 30 5927371

Magyar Békekör/Facebook

 

cikkfeltöltő: 
GB