Tevecsikó született az állatkertben

 Bagosi Zoltán)

(fotó: Bagosi Zoltán)

Korábbi cikkek a témában:

Már négyezren mehetnek be naponta az állatkertbe

fővárosi állatkert Iringó nevű tevekancája péntek hajnalban egy bűbájos csikónak adott életet. Így a kertben látható kisállatok sokasága egy újabb aranyos csemetével bővült.

 

(fotó: Kovács Attila / MTI)

A hajnali órákban született apróság kislánynak bizonyult. A kicsi világra jövetelét nem is lehetett volna jobban időzíteni, hiszen három napos hosszú hétvége van, amely nemcsak a pünkösdöt, hanem egyúttal a nemzetközi gyermeknapot is magába foglalja.

A most született tevecsikón kívül egyébként sok más kisállat is látható az állatkertben, a kistapírtól a fekete hattyú fiókákon át egészen a vadkutya kölykökig. Mivel az állatkertek közötti állatszállítások is újraindultak, a közönség néhány napja egy eddig be nem mutatott állattal, az aranyszőrű takinnal is megismerkedhet.

 

(fotó: Kovács Attila / MTI)

Bár a 66 napos zárva tartás után május 20-án újranyitott állatkertet most még bizonyos óvintézkedések betartásával lehet látogatni (ezeket érdemes még elindulás előtt áttanulmányozni), a kisállatok nagy részét így is látni lehet, hiszen a tevecsikó, a kistapír, a hattyúfiókák és a vadkutya kölykök is mind szabadtéri bemutatóhelyen laknak, s közülük csak a tapírok esetében fordulhat elő, hogy hűvös időben esetleg nem lehet kiengedni őket a kifutóra.