Több mint 300 BKV-buszon nem működik a klíma

https://index.hu/belfold/2019/08/12/tobb_mint_300_bkv-buszon_nem_mukodik_a_klima/

A hőségriasztás ellenére több mint 300 BKV-buszon nem működik a klíma, akár 40 fok is lehet az utastérben – szarvasmarhákat már tilos lenne ekkora hőségben szállítani - közölte a Facebook-oldalán a Közlekedő Tömeg nevű civil szerveződés. 

A közlekedési cég légkondicionálóval felszerelt buszainak több mint harmadát érinti a probléma. Ezt a számot a Közlekedő Tömeg - hőmérővel végzett helyszíni ellenőrzései, és az általuk üzemeltetett hibabejelentő felület, a Tudatos Közlekedő adatai támasztják alá.

KAPCSOLÓDÓ

Nem működik a klíma, 40 foknál is melegebb lehet a 4-6-os villamospótlókon

Nem működik a klíma, 40 foknál is melegebb lehet a 4-6-os villamospótlókon

Sok BKV-járaton elviselhetetlen a hőség a Közlekedő Tömeg mérései szerint.

A Tudatos Közlekedő chatalkalmazás segítségével könnyedén jelezhetik az utasok a BKK - Budapesti Közlekedési Központ részére, ha a buszon, amin éppen utaznak, nem működik a klíma.

IDÉN EDDIG ÖSSZESEN 381 BKV-BUSZ LÉGKONDICIONÁLÓ BERENDEZÉSÉRE ÉRKEZETT PANASZ, A JÁRMŰVEK JELENTŐS RÉSZÉT PEDIG MÁR TÖBB UTAS IS BEJELENTETTE, EGYMÁSTÓL FÜGGETLENÜL.

A legtöbb panaszt az 5-ös, 7-es, 9-es, 4-6-os, 200E, 136E, 194M, 223M, 32-es és 21-es vonalakon közlekedő buszokkal kapcsolatban kaptuk.

"Forróbb napokon akár 50 hibás klímára vonatkozó bejelentés érkezik a Tudatos Közlekedőre, ezeket 24 órán belül továbbítjuk a BKK részére. A felhasználók panaszainak valódiságát rendszeresen ellenőrizzük helyszíni mérésekkel, melyek során azt állapítottuk meg, hogy a bejelentések szinte maradéktalanul megfelelnek a valóságnak" - írja a szervezet. 

A BKV Zrt. szerintük láthatóan nem törődik a bejelentésekkel – a civilek ugyanis rendszeresen kapnak újabb bejelentéseket ugyanazon buszokra, tavaly óta pedig semmit sem javult a helyzet. "Múlt héten több alkalommal végeztünk méréseket, és nem egyszer 35 fok feletti fülledt hőséget tapasztaltunk a buszok fedélzetén" - írják. 

A BKV nekik annyit reagált minderre, hogy a klímaberendezések napközben romlanak el, ezért van hőség az autóbuszokon. "Úgy tapasztaljuk, ez nem fedi a valóságot: számos buszról rendszeresen kapunk panaszbejelentéseket az utasoktól, mely azt bizonyítja, hogy jellemzően meg sem javítják a járművek klímáit" - áll a Közlekedő Tömeg posztjában. 

cikkfeltöltő: 
GB