Sztriptízbár a metrómegállónál

 Huszti István / Index

Képrészlet: Huszti István / Index

A Podmaniczky téri metrómegállóhoz épített valamikor közvécében ma sztriptízbár működik. Nem mostanában nyitottak, a szolíd, színes táblát megszoktuk a téren, nem is foglalkozunk vele.

Az Index viszont rákérdezett, hogyan került a bár a belváros kellős közepére, ráadásul a város tulajdonában lévő helyiségbe. Annak is utána jártak, vajon maga a főváros tud-e arról, mire használják a helyiségeit. (Nem, nem tud. És nem, nincs helyette másik közvécé a környéken.)

A színtiszta szórakoztatás fellegvára Budapest belvárosában, a bazilikától 1 percre és a legnevesebb hotelek (Le Meridien, Kempinsky, Four Seasonst) toszomszédságában.

Így hirdeti magát a "minden igényt kiszolgáló" szórakozóhely. Persze, nem mindent pont így kell leírni, de a csalogató szöveg a bár oldaláról van, egy az egyben. És végülis, nem a helyesírás a lényeg, hanem a szolgáltatás. 

És hogy hogyan kapták meg a helyiséget? A közvécék jelenleg a FCsM (Fővárosi Csatornázási Művek) kezelésében vannak. Amikor a bár bérleti szerződését kötötték, az Il-NET Kht. volt a fővárosi WC-felelős, a FCsM meg csak nem tud szabadulni valahogy a szerződéstől, amíg az le nem jár.