Szobrot kapott Bayer Zsolt Újlipótvárosban

(fotó: merce.hu)

"Bayer Zsolt, aki a szájával szart" - ezt írták a Petőfi Művészeti Akciócsoport tagjai a kormánypárti megmondóember első szobrára, amit illegálisan állítottak fel Újlipótvárosban, egy kutya-illemhely közepére a Pozsonyi út - Katona József utca sarkán - írja a merce.hu.

A szobrot készítők a következőt írták közleményükben:

"Bayer Zsolt a pártállami ököl, aki nemtől, életkortól függetlenül csap le bárkire, aki szájára veszi a NER-t vagy az állampárt vezetőit, a lovagkereszt után saját köztéri szobrot kap. Érdemül évtizedes munkájának, amivel hozzájárult a közbeszéd eldurvulásához, a hungarista demagógia új virágkorához. Álljon neki emlék, mert senki nem tud annyira fröcsögni, gyűlölködni, uszítani, a magyar nyelvet méltatlanul használni, mint ő.

Emlékezzünk gyönyörű szavaira, amivel a romákat illette, emlékezzünk, mennyire fájt neki, hogy nem sikerült mind beásni az orgoványi erdőbe és emlékezzünk, milyen vehemenciával tiport sárba egy tizennyolc éves lányt. Ezek a soha nem múló hőstettek örök mementóért kiáltanak, amit most megadunk neki, ábrázolva igaz valójában, naturalistán, amilyennek Isten teremtette".