Sajtóközlemény: Rendőri erőszak áldozata lett Vajnai Attila, az Európai Baloldal elnöke

Rendőri erőszak áldozata lett Vajnai Attila, az Európai Baloldal elnöke

 

Vajnai Attila, az Európai Baloldal – Munkáspárt 2006 elnöke a mai napon önkényuralmi jelképet tartalmazó Adolf Hitler kép árulása miatt tett bejelentést a rendőrségnek a budapesti Klauzál utcában, az egykori zsidó gettó közepén.

Mivel a hatóság emiatt nem volt hajlandó kijönni, tüntetést jelentett be a helyszínen, amelyre már rendőrök érkeztek, akik a felszólításra sem voltak hajlandók intézkedni a kép miatt.

Mikor Vajnai az említett propagandaanyagot meg akarta mutatni a rendőröknek, felszólítás nélkül és indokolatlanul hátulról leteperték, ruháját elszakították, valamint megbilincselték.

Könnyebb sérülés miatt pártelnökünk kórházi ellátásra és kivizsgálásra is szorult.

Ez az eset ismét jelzi, hogy miközben a hatalom vörös csillag miatt vegzálja nem csak az antifasiszta szervezeteket, hanem a népszerű sörgyártót is, tétlen marad a náci propaganda terjesztésével szemben.

Korábban már büntetlenül maradt több bejelentésünk szélsőjobboldali tüntetéseken közszemlére tett horogkeresztes és SS-jelképes tetoválások miatt.

Vajnai Attila feljelentést tesz túlzott és jogtalan rendőri erőszak, személyi szabadság korlátozása, valamint jóhíre és emberi méltóságának megsértése miatt. Több szemtanú már jelezte, hogy hajlandó Vajnai mellett tanúskodni. Az esetről a nemzetközi partnereinket és fórumokat is értesítettük.

Köszönetünket fejezzük ki az Attac Magyarország és a Balpárt által kiadott szolidaritási közlemények miatt.

 

Európai Baloldal

Sajtóiroda

http://amiidonk.hu

 

 

További információ:

 

Vajnai Attila

elnök

cikkfeltöltő: 
GB