Rubóczki Tamás Ismét egy iskola ahol kabátban ülnek a gyerekek - ezen Rétvári Bence jót nevetett!

http://olkt.hu/content/ismet-egy-iskola-ahol-kabatban-ulnek-a-gyerekek-e...

A dunaújvárosi Arany János Általános Iskolában kabátokban ülnek az órákon a gyerekek. Hogy fordulhat elő ez, hogyha a kormányzat szerint az oktatási rendszerbe milliárdokat ölnek bele, és látható fejlődésen megy keresztül a szektor? Ez is a sokat hangoztatott világszínvonal lenne?

Fotó. MTI

Kabátban tanulnak a diákok az iskolában.

Ezúttal Pintér Tamás, Fejér megye 4. számú országgyűlési egyéni választókerületének jobbikos képviselője szólalt fel a Fidesz oktatáspolitikája ellen - már ha egyáltalán beszélhetünk ilyenről.

„A dunaújvárosi Arany János Általános Iskola vezetése és szülői munkaközössége nemrég levelet küldött az önkormányzatnak, a tankerületnek, és dr. Palkovics László államtitkár úrnak is. Ebben a levélben az iskola épületének katasztrofális állapotáról számoltak be. Sajnos azóta nem történt semmilyen előrelépés azon kívül, hogy megírták, hogy nincsen pénz a felújításra. Alig egy hete egy aggódó szülő, egy édesanya keresett fel, és egy levelet adott át, amelyet ő Palkovics államtitkár úrnak címzett, és amelyből most szeretnék megosztani Önökkel egy részletet: a 21. században gyermekeink kabátban ülnek tanítási órán, mert a nyílászárók nem zárnak rendesen, így a termek nem fűthetőek. Némely nyílászáró életveszélyes állapotban van, ezért ezeket végleg le is zárják, nehogy kiessenek azok. Az épület beázik, a csatornarendszer több évtizedes már. Műanyag vödrökben, dézsákban, edényekben fogják fel a csapadékvizet, hogy ezzel a baleseteket is elkerüljék. 
A villanyszekrényt, amely a közlekedő folyosón található, ahol a gyermekek is közlekednek, linóleum anyaggal takarják le, nehogy az beázzon. 
Bele sem mer gondolni az ember abba, hogy bárkit esetleg egy áramütés is érhet. Gyermekeink ilyen körülmények között tanulnak nap mint nap. Ezt érdemli a jövő nemzedéke?
Szomorú, hogy a sok harácsolás nem tette lehetővé azt, hogy az ilyen és hasonlóan kritikus állapotokat felszámolják. Haladéktalan intézkedést követelünk. 
A szülők nyugodt szívvel szeretnék iskolába engedni gyermekeiket, és nem azon szeretnének aggódni, hogy esetleg baleset történik velük az intézmény területén, ahová engedték őket.
Eddig a levél. A hölgy egyébként hallgatni fogja majd a minisztérium válaszát is. Tisztelt államtitkár úr, bízom abban, hogy legalább itt választ kap sok tanár és szülő arra a kérdésre, miért kell a dunaújvárosi kisdiákoknak harmadik világbeli állapotok között tanulnia ma Magyarországon. Mikor oldják meg az iskolai épületek katasztrofális állapotát?”

Pintér Tamás jobbikos képviselő felszólalására Rétvári Bence kormánytag, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára reagált. Véleménye szerint a Fidesz-KDNP mindent megtesz azért, hogy gyermekeink biztonságban, nyugodt körülmények között tanulhassanak. Arra, hogy a konkrét esetben várható-e állami segítségnyújtás, válasz nem érkezett mert Rétvári Bence a Parlament üléstermében csak nevetgélt az egészen felszólalása után.

 

(MTI)

cikkfeltöltő: 
GB