Rossz hír a budapestieknek - újabb pofon a metrófelújításhoz

https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/rossz_hir_a_budapestieknek_ujabb_p...

Rossz hír a budapestieknek - újabb pofon a metrófelújításhoz

Vélhetően a meghosszabbított határidőt sem tudja tartani az Ikarus Egyedi Autóbuszgyártó Kft., így a budapestiek nélkülözni lesznek kénytelenek azt a 180 csuklós buszt, amelyet részben a metrópótláshoz szántak.Vélhetően április végére sem tudja leszállítani az Ikarus Egyedi Autóbuszgyártó Kft. azt a 180 Modulo M168D típusú csuklós buszt, amelyet a Volánbusz rendelt, de budapesti használatra szántak, pedig ez már egy meghosszabbított határidő - írta a Magyar Nemzet az iho.hu szakportálra hivatkozva.

A portál szerint folyik az egyik busz összeszerelése a BKV kelenföldi garázsában, ezenkívül egy mozgásra is képes példányróllehet tudni (képünk illusztráció). Az eredeti megbízás szerint a cégnek 2017. augusztus végére kellett volna leszállítania a buszokat, amiből egy sem jött össze.

A szerződés felbontása helyett a tűzoltókészülékek beszerelésével kapcsolatos rendelet módosítására hivatkozva kitolták a  határidőt 2018 áprilisára. Az Ikarus Egyedi egyébként Matolcsy György jegybank elnök unokatestvére Szemerey Tamás közvetett tulajdona. (Szemerey 17,9 milliárd forint becsült vagyonnal a 47. Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb című kiadványban - a szerk.).

A nyitókép forrása: Katona Vanda/Napi Gazdaság

cikkfeltöltő: 
GB