Rendkívüli járatokat indít a temetőkhöz a BKK

https://nepszava.hu/3013066_rendkivuli-jaratokat-indit-a-temetokhoz-a-bkk

A halottak napján és az azt megelőző időszakban rendkívüli járatokat indít a BKK, emellett nagyobb kapacitással indítja számos, sírkertet is érintő közösségi közlekedési járatát már október 27-től – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Mint írják, a korábbi évektől eltérően változik a rákoskeresztúri új köztemető megközelítése, mert a Fiumei úton felújítják a villamosvágányokat. A sírkertet legegyszerűbben a 2-es metró Örs vezér téri és a 3-as metró kőbánya-kispesti végállomásától közvetlen eljutást biztosító 68B busszal lehet megközelíteni, Kőbánya felől pedig továbbra is érdemes a 28-as vagy a 37-es villamost választani.

 A farkasréti temető elérésére a Széll Kálmán térről és a Déli pályaudvarról a sűrűbben közlekedő 59-es villamost ajánlják, de a temető a Keleti pályaudvarról a 8B különjárattal is elérhető. Az óbudai temető felé 118B jelzéssel indul különjárat, a megyeri temető megközelítését a 30B rendkívüli járat segíti. A pesterzsébeti temető felé a 36B jelű plusz járat indul, a kispesti temető megközelítésére a 194B járatot is igénybe lehet venni. A budafoki temető felé a 250B rendkívüli járat is közlekedik. A Fiumei úti sírkertet a 28-as és 37-es villamossal, valamint a 28-as pótlóbusszal lehet megközelíteni.

A temetők környékén október 27-étől változik a közlekedési rend is, a temetők környékén megállási tilalmat vezetnek be, míg az óbudai temetőnél az egyébként érvényben lévő megállási tilalmat feloldják.

Október 31-én, szerdán nyitástól november 2-án zárásig gépjárművel csak az új köztemetőbe lehet behajtani, a többi sírkertben tilos az autóforgalom, csak a mozgáskorlátozottak hajthatnak be gépkocsival – közölte a BKK. 

cikkfeltöltő: 
GB