Orbán megszólalt végre Ráhel pelenkaügyében

http://hvg.hu/itthon/20180917_Orban_megszolalt_pelenkaugyben

Orbán megszólalt végre Ráhel pelenkaügyében

Először reagált a miniszterelnök a lánya egy hónappal ezelőtti pelenkabotrányára. Meg fog lepődni, hogy mit válaszolt. Vagy nem.

Kivételesen gazdag nap a hétfői az ötvenméteres miniszterelnöki villáminterjúk tekintetében: késő délután ismét sikerült elcsípnünk egy pillanatra az ülésteremből távozó Orbán Viktort, hogy megkérdezzük, mégis hogyan ítéli meg, mit szól hozzá, hogy Ráhel lánya az út szélére dobta a használt pelenkát Horvátországban.

Nos, aki éles elhatárolódásra, vagy akár a saját lábon álló leány védelmezésére számított, egyaránt csalódnia kell: a miniszterelnök széles mosoly kíséretében azt válaszolta:

"Pelenkaügyben életkoromnál fogva nem vagyok illetékes, úgyhogy erről nincs mit mondanom."

Mint arról még augusztusban beszámoltunk, Orbán Viktor Horvátországban nyaraló lányáról, Orbán Ráhelről olyan fényképek készültek, amelyeken a horvát autópálya mellett, miután tisztába tette kislányát, a használt pelenkát az út szélére dobta. A hírt felkapták a horvát és a szerb lapok is.

 

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó két hete rákérdezett a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodánál, hogy lehet-e a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) tanácsadója – és az új országmárka építője – valaki, aki egy másik országban úgy viselkedik, mint Orbán Ráhel? Korábban ugyanis kiderült, hogy a miniszterelnök lánya is segíti az MTÜ-t az új magyar országmárka kialakításában.

A kabinetiroda nevében Dömötör Csaba államtitkár válaszolt a szocialista politikus kérdésére. Nagyjából ennyit: "Sajnáljuk, hogy az MSZP továbbra is abban látja politikájának lényegét, hogy kormánypárti politikusok családtagjait támadja".

Az "ötvenméteres kérdezés" kategóriában ma a Sargentini-jelentés következményeiről is megkérdeztük a miniszterelnököt, az erre adott válaszát itt olvashatja.

cikkfeltöltő: 
GB