Orbán: Ha egy konzervatív politikai vezető hibát követ el, másnap reggel megölik

A gazdasági siker az egyetlen módja annak, hogy a nemzeti konzervatív, illetve kereszténydemokrata vezetők „túléljenek”, mondta Orbán Viktor kedden Rómában, egy konzervativizmusról szóló konferencia pódiumbeszélgetésén.

https://index.hu/belfold/2020/02/04/orban_viktor_roma_beszed_nemzeti_konzervativizmus_konferencia/

Ha egy konzervatív politikai vezető hibát követ el, és a gazdasági mutatók csökkennek, másnap reggel megölik

– fogalmazott a miniszterelnök az MTI beszámolója szerint.

Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Konzervativizmus című konferencián, Rómában.Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Konzervativizmus című konferencián, Rómában.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher / MTI

A magyar konzervatív vezetés abban különbözik szerinte sok más európai társától, hogy a magyarországi kormánypártoknak nem kell koalíciót alkotnia más pártokkal, ugyanis többségük van a parlamentben. 

Másrészt a médiavilág nem olyan, mint Nyugat-Európában, ahol Orbán becslése szerint a média 90 százaléka a liberálisoké és csak 10 százalék a konzervatívoké.

MAGYARORSZÁGON NAGYOBB AZ EGYENSÚLY, JELENTETTE KI A MINISZTERELNÖK, ÉS ENNEK KÖSZÖNHETŐ, HOGY Ő AZ A SZERENCSÉS AZ EURÓPAI KONZERVATÍV POLITIKUSOK KÖZÖTT, AKI AZT MONDHATJA, AMIT GONDOL.

Arról is beszélt még, hogy a liberális demokráciának vége, mert a liberális kormányok a 2008-as gazdasági válság és a 2015-ös migrációs válság kezelésében is kudarcot vallottak. 

Szerinte a migrációs válság lehetőséget teremtett arra, hogy az identitásról beszéljünk, arról, hogy „kik vagyunk”. Hangsúlyozta, Európában új kihívásokra és energiával teli új mozgalmakra van szükség, különben a kontinens nem lesz versenyképes. Ez az új pedig a liberalizmus helyett a kereszténydemokrácia lehet Orbán szerint. 

 

cikkfeltöltő: 
GB