Online kulturális ajánlónk

 

Megnyitás böngészőben

 

 

Kedves Látogatónk!

 

 

Online kulturális ajánlónk a hétre

 

A járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel a Magyar Nemzeti Galéria, a Szépművészeti Múzeum többi tagintézményével, a Hopp Ferenc Ázsiai Múzeummal és a Vasarely Múzeummal együtt március 17-től határozatlan időre bezárt.

Mindazonáltal célunk, hogy a kialakult helyzetben senki ne maradjon kultúra nélkül, ezért a művészetet eljuttatjuk az Ön otthonába is. Online tartalmainkat folyamatosan bővítjük. Elérhetővé teszünk olyan felvételeket, amelyeket eddig nem láthatott a nagyközönség. Járja be velünk virtuális kiállítótermünketkövesse útvonaltippjeinket és ne hagyja ki a múzeumshop online kiárusítását se!

 

 

 
 

 

 
RÉSZLETEK
 

 

 

 

Miről mesélnek képeink?

 

Facebookon is népszerű Képről képre sorozatunkban egy-egy műalkotás történetét ismerhetik meg Bellák Gábor tolmácsolásában. Honlapunkon megjelent legújabb képleírásunkban Molnár József Idill Pompejiben című művéről, a modern pompeji nőkről, a város romjainak feltárásáról és a kevésbé ismert, de nagyon tehetséges festőről olvashat izgalmas információkat.

 

RÉSZLETEK

 

 

Tárlatvezetés online

 

Kövesse otthonról a művészettörténészeink által összeállított útvonalakat, melyek az állandó tárlat képeiből egy-egy témakör mentén válogatnak alkotásokat. Fedezze fel történelmi pillanataink divatját a Díszmagyar összeállításunkkal, kövesse végig a 19-20. század főbb stílusváltásait a Fordulópontokkal vagy lesse meg az isteni hírnököket Angyalhatározónkkal.

 

RÉSZLETEK

 

 

Múzeumozzon a szobájából!

 

Új Yotube-sorozatunkban különleges filmeket láthatnak a Galéria életéről: kurátori interjúkat és kiállításainkhoz kapcsolódó beszélgetéseket idézünk fel. Elsőként ajánljuk a nagy sikerű 2019-es Fortepan kiállítás kerekasztal-beszélgetését. A résztvevők saját múltjuk egy darabkáját fedezték fel a fotókon, szívmelengető történeteikről Virágvölgyi István beszélget velük.

 

RÉSZLETEK

 

 

Realizmus virtuálisan

 

A Digitális Múzeum program első termékeként honlapunkon a hét elejétől látható a Változatok a realizmusra, Munkácsytól Mednyánszkyig című online kiállításunk. A novemberben megújult Munkácsy-kiállítás virtuális másában bejárhatja a kiállítótermeket, és egy-egy képről hasznos információkat és az oktatásban is felhasználható anyagot is talál.

 

RÉSZLETEK

 

 

 


 

Társintézményünk kínálatából

 

A Szépművészeti Múzeum online portáljait is érdemes böngészni, a honlap mellett Facebookoninstagrammon és Youtube-on is sok érdekes és új tartalmat talál.

 

ÉRDEKEL

 

 

 


 

Legyen a Barátunk!

 

Kulisszatitkok, exkluzív információk, izgalmas online tartalmak: ismerje meg a Baráti kör tagság előnyeit!

 

ÉRDEKEL

 

 


 

A MúzeumShop ajánlata

 

Webshopban folytatódik a tavaszi készletkisöprés. Szerezze be korábbi kiállításaink termékei kivételesen kedvező áron!

 

IRÁNY A MÚZEUMSHOP

 

cikkfeltöltő: 
GB