Nyári egyetem

Politikatörténeti Intézet Társadalomelméleti Műhelye (TEM) idén első ízben rendezi meg nyári egyetemét

Posztdemokrácia, populizmus, politikai gazdaságtan

címmel 2017 július 10-11-én.

 

A rendezvény a társadalomelmélet, társadalomkritika jövőbeni állandó találkozási pontja kíván lenni. Célja, hogy társadalomelméleti témákkal foglalkozó egyetemi hallgatók, doktoranduszok, kutatók, politikusok, illetve a társadalomelméleti témák iránt érdeklődők számára egy átfogó társadalomelméleti palettát villantson fel az adott témakörrel foglalkozó hazai szakemberek, gondolkodók közvetítésével. Az esemény mindenki számára nyitott, akik közösen akarnak gondolkodni a kortárs társadalomelméleti témákról és a baloldalt feszítő dilemmákról, kihívásokról (az alapjövedelemtől egészen az aktuális gender-vitákig). 
Idei hívószavaink: posztdemokrácia, populizmus, politikai gazdaságtan.

A nyári egyetem ezeken túl – a társadalomelmélet legjelentősebb teoretikusainak interpretálásával – bepillantást ad a TEM-ben folyó kutatási irányokba is.

A rendezvény célja továbbá egy olyan baloldali szellemi közösség kiépítése, amely alkalmas lehet a hazai baloldali gondolkodás megújítására, jelentős közéleti viták lefolytatására és együtt gondolkodásra. A vitákon, előadásokon túl minderre a közös ebédek és egy közös borkóstoló alkalmával nyílik majd lehetőség. Célunk a közösségépítés és a közös gondolkodási, cselekvési perspektívák megtalálása.

 

Előadóink: Antal Attila, Éber Márk, Fáber Ágoston, Gerőcs Tamás, Kapelner Zsolt, Kiss Viktor, Kováts Eszter, Pinkasz András, Pogátsa Zoltán, Tallár Ferenc, Tordai Bence.

 

Helyszín:

Politikatörténeti Intézet, 1054 Budapest, Alkotmány u. 2.

és Gólya Presszó, 1083 Budapest, Bókay János u. 34.

 

Jelentkezési határidő: 2017. június 21.

A jelentkezés módja:

Kérjük, töltse le az alábbi jelentkezési lapot, majd a megfelelő adatokkal kitöltve küldje el az info@phistory.hu címre:

PTI TEM Nyári Egyetem 2017 - jelentkezési lap

A jelentkezés további feltétele a 2000 Ft-os részvételi díj előzetes befizetése. (Erről a jelentkezési lapon talál bővebb felvilágosítást.) A részvételi díj tartalmazza a programon való részvételt és a két ebédet.

 

PROGRAM:

Részletes programért kattintson ide!

 

cikkfeltöltő: 
GB