A nemzeti bank alapítványai építenek luxuslakásokat a Váci úton, felhőkarcoló is lenne köztük – az Optima cáfol

(forrás: 24.hu)

Budapest egyik legnagyobb ingatlanberuházása kezdődhet meg a XIII. kerületben, a Váci út és a Duna-part között, a volt Csavargyár helyén - írja a 24.hu.

A kormány az ingatlanfejlesztést nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította a múlt héten. Most a fővároson a sor, ha jóváhagyja, akkor 90 méteres magasház is lesz a Váci út 160-168. szám alatti területen.

A három telekből álló ingatlanegyüttest annak idején több mint 17 milliárd forintért (55,2 millió euróért) vette meg az Optima Zrt., a Pallas Athéné Alapítványok - a Magyar Nemzeti Bank alapítványai - vagyonkezelője. Az ingatlanon az egyik legnagyobb budapesti fejlesztést tervezik: közel 200 ezer négyzetméteren építhet irodákat, kereskedelmi ingatlanokat és lakásokat az Optima. Üzleti és pénzügyi negyed jön itt létre - írja a lap.

Az új negyedben 150 ezer négyzetméter iroda épül, a fennmaradó 50 ezer négyzetméteren üzletek, szolgáltatói bázisok, lakások, új, revitalizált közterek, parkok is lesznek majd. A beruházás a tervezési-előkészítési fázisnál tart.

Az alapítványi projekt részeként a Váci úton egy 90 méter magas toronyház is megépül. Az alapítványi 90 méteres irodaház mellett, egy másik beruházó 120 méteres toronyházat szeretne építeni a Váci útra. 

Az Optima időközben cáfolta a toronyház építési terveket: "a tervek között nem szerepel sem lakások, sem 90 méteres magasház építése" - írták.