Nem hívja Márki-Zayt az állami tévé, és nem adja le az előválasztás győzteséről készült anyagokat sem

Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.

https://nepszava.hu/3135463_nem-hivja-marki-zayt-az-allami-teve-es-nem-a...

Nem érkezett megkeresés a köztévé részéről az előválasztás győztese, Márki-Zay Péter felé a vasárnap esti eredményhirdetés után sem – írja a 444 az immáron az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjének stábjától kapott információk alapján. Mint hozzátették, Márki-Zay „nagyon nyitott lenne a köztévé élő műsoraiban való résztvételre”. A portál a köztévéről, vagyis az adófizetők pénzén működtetett állami médiumról megjegyezte, még azt az anyagot sem adták le, amit napokkal ezelőtt leforgattak az ellenzéki politikusról.  Márki-Zay kampánycsapata közölte, hogy mindeddig csak a múlt heti kampány utolsó napjaiban találkoztak az M1 stábjával, amikor egy riporter és egy operatőr végigkísérte a jelölt fórumait. Hozzátették, hogy az állami tévé munkatársai az eredményvárón is ott voltak, interjúkat is készítettek több támogatóval. Mint kiemelték, a hétfő reggeli híradójukban ugyan beszámoltak a tegnapi előválasztási eredményekről, vágóképként egy korábbi sajtótájékoztatón készült fotókat, illetve Márki-Zay Péter Facebook-oldaláról leszedett képsorokat használták.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.