MSZF a miniszterelnökség rasszista plakátjáról

Budapest, 2020. június 29. hétfő (MSZF)

 Nem szerepel cigány arc azon az 57 arcot ábrázoló plakáton, amelyet a magyar kormány „A te országot. A te hangod” címmel készített a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról szóló nemzeti konzultációjához  – állapította meg a Magyar Szociális Fórum hétfőn kiadott közleményében.

     Az arcképes plakát felelős kiadója, a miniszterelnöki kabinetiroda – a jelek szerint – nem tekinti az ország lakosságának kb. 8-10 százalékát kitevő cigányságot a nemzet részének – írja az MSZF.

     Az emberjogi fórum szerint még csak „burkolt rasszizmusról” sem lehet beszélni, hiszen az arcképplakát nyilvános, és nem csak az ország minden részének közterületein látható, hanem egyszersmind annak a konzultációs kérdőívnek a fejléce is, amelyet a miniszterelnökség mindenkihez eljuttat.

     A Magyar Szociális Fórum azzal a kérdéssel fordult a miniszterelnökséghez és az országgyűléshez, hogy szándékosságról, vagy figyelmetlenségről van-e szó? Ha az utóbbiról van szó, hogyan kívánja a kormány helyreigazítani politikai melléfogását?

     Az MSZF szerint az eset alapjaiban vonja kétségbe a kormány-konzultáció hitelességét, és felveti a faji egyenjogúság magyarországi mibenlétét is.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

www.mszfszk.hu

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.