Meghívó: - A fény mindig visszatér - december 3. vasárnap, 14.00

MEGHÍVÓ

 

Civilek a társadalomért
- A fény mindig visszatér –

Időpont: december 3. vasárnap, 14.00

Helyszín: Gödör Klub, 1061, Budapest, Király utca 8-10

 

 

14.15 - 14.25 Megnyitó – Majtényi László, az Ekint elnöke
14:25 - 14.30 Programismertetés - Váradi Júlia Pikó András
14:30 - 15.30 Az egyházak szerepe és társadalmi felelőssége - Darvas István - rabbi, Ferge Zsuzsa - szociológus, Iványi Gábor – lelkész, Perintfalvi Rita - katolikus teológus, moderál: Pikó András, újságíró

15.30 - 16.00 Véletlen Blues Band koncertje
16.00 – 17.00 A terepen dolgozó civilek küzdelme – a civil szervezetek és az állam együttműködésnek problémái: Derdák Tibor, Orsós János - Dr. Ámbédkar Iskola, Horn György - Alternatív Közgazdasági Gimnázium, Mezősi Tamás – Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány, Rádai Péter - Heti Betevő, moderál: Váradi Júlia, újságíró

17.00 - gKulturális/enei program - Window (minimal) koncertje
17.30 - 17:45 Zárszó – Majtényi László, az Ekint elnöke

Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet / Eötvös Károly Policy Institute munkatársaiként, sokkal ritkábban ugyan, mint szeretnénk, de néha azért hajtjuk le a laptop fedelét, azért állunk fel az íróasztal mellől, hogy próbáljunk valami olyat cselekedni, ami a legfontosabb természeti kötelme mindannyiunknak, akiknek szívében eleven még az az erkölcs törvény: Takarót adni a didergőnek, ételt az éhes embernek, nem leereszkedő baráti szót a magányosnak, büszkeséget a roma embernek, reményt a menekültnek, emberséget az embernek. Akad olyan is közöttünk, aki szabadidejében a helyszínen menti a közel-keleti háború elől a gyerekeket. De ezt ő sem, értünk, barátaiért teszi, hiszen minden döntés személyes. 

Gyakran gondolunk arra, hogy ami az erényére kényes személynek is csak kirándulás, szabadidős elfoglaltság, másoknak a teljes életprogram.

Biztos, hogy a legnagyobb tiszteletet azok érdemlik, akikre a legkevesebb figyelem jut, akik minden nap megteszik azt, amit némi lelkiismeret-furdalással, mulasztásaira gondolva, kivételes alkalmakkor tesz az erényességére büszke átlag. Ezt a délutánt Bitó Lászlóval együtt azoknak ajánljuk, akik helyettünk végzik el azt, amit cselekvő szolidaritásként a szeretet és a ráció együtt kívánna a közösségtől. Akik közös adósságunkért helyettünk fizetnek egész életükkel minden nap az utcán, a telepen, a kórházban, a börtönben vagy a menekültek között. 

Éljenek a segítők!

cikkfeltöltő: 
GB