Még mindig nem kaptak béremelési ajánlatot a postások

A szakszervezetek eredetileg 10 százalékos bértömeg-növekedést kértek.

https://hvg.hu/kkv/20210601_magyar_posta_bertargyalas_szakszervezetek

Miután a kormány a múlt héten engedélyt adott a legnagyobb állami közszolgáltató cégek vezetőinek az egyeztetésre, megkezdődött hétfőn a bértárgyalás a Magyar Posta Zrt.-nél – írja a Népszava. A lap szerint az első találkozón nem derült ki, hogy mit kínál a vállalat a 28 ezer dolgozójának 2021-re.

A részvevő szakszervezetekkel csak egy számot ismertettek: bruttó 136 ezer forintos ajánlatot tett a munkáltató az éves egyszeri juttatás egy főre jutó összegére.

A lap hozzátette: mivel a postások idén még semmilyen pluszpénzt nem kaptak, a javaslat pedig egyben a munka szokásos év végi elismerését jelentő keret, az érdekképviseletek elégedetlenek. Ráadásul úgy sejtik, hogy csak ebből a pénzből lehet lecsípni az első félév elmaradt béremelésének kompenzációját.

Tóth Zsuzsanna, a Postás Szakszervezet elnöke azt mondta a Népszavának, hogy az ajánlatot a következő napokban értékelik az elnökségek,

de már most majdnem biztos, hogy sem ők, sem a Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége, sem a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége, sem pedig a Kézbesítők Szakszervezete nem fogadja el.

A szakszervezetek eredetileg 10 százalékos bértömeg-növekedést kértek.

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Hamarosan útjára indulhat az a hírszolgálat, amely a független és ellenzéki médiumokat hangolná össze a kormánypárti sajtóval szemben – írja a Népszava.
2021.június 14.