Márki-Zay Péter: Sorra történnek a csodák

A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.

http://www.atv.hu/belfold/20211014-marki-zay-peter-sorra-tortennek-a-cso...

Budapesten, a Nyugati téren tartott utcafórumot csütörtökön Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt. Az eseményen jelen volt Karácsony Gergely is.

A főpolgármester a fórumon arról beszélt, Márki-Zay Péternek „nagyon jó ajánlólevél” az, hogy az önkormányzati világból jön. Karácsony Gergely szerint ugyanis az önkormányzati világ teljesen más, mint az, amit ma országos szinten a magyar politikában látunk. A polgármesterek ugyanis arra vállalkoznak országszerte, hogy szolgálják településeiket, és mi azt szeretnénk, az uralkodási vágy helyett újra a szolgálatkészség kerülne a politika középpontjába – fogalmazott Karácsony Gergely.

A főpolgármester arra is kitért, hogy a budapestiek – ahogy a történelem során olya sokszor – már elindították a változást az országban, és ez az, amit tovább kell vinni. Most a vidéken a sor, ehhez pedig egy olyan miniszterelnök-jelöltre van szükség, aki a vidéki szavazókat is meg tudja szólítani – vélekedett Karácsony Gergely, aki szerint ez a politikus nem más, mint Márki-Zay Péter.

Márki-Zay Péter szót kapva elárulta, hogy gyakorló katolikusként, mindig földhöz ragadt volt, nem tudta elképzelni, hogy csodák valóban történhetnek. „Egészen 2012 decemberéig. Akkor megértettem azt, hogy egyszer csak a Jóisten megfogja a kezemet és húz” – emlékezett vissza a hódmezővásárhelyi polgármester, akit annak idején esélytelennek tartottak Lázár János ellen, mégis sikerült legyőznie.

Hódmezővásárhelyen megtörtént a csoda” – fogalmazott, majd hozzátette: az is csoda volt, hogy 20 ezer ajánlást össze tudtak gyűjteni. „Sorra történnek a csodák” – fogalmazott.

Márki-Zay hangsúlyozta, ennek a választásnak most a kétharmad a tétje. Hogy ellenzéki, vagy Fideszes kétharmad lesz-e – mutatott rá a miniszterelnök-jelölt. A polgármester ezért arra kért mindenkit, vegyen részt az előválasztáson, és hozzon magával egy, kettő vagy akár annál is több embert. „Mert végre van lehetőség, hogy nem az elmúlt 10 év, hanem az elmúlt 30 év minden átkát, minden megosztottságát magunk mögött hagyhassuk, és Magyarország végre ebből gödörből nem jobbra, nem balra, hanem csak felfelé haladjon előre” – zárta beszédét a Márki-Zay.

atv.hu

Videó a cikkben!

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.