Már ezen a héten eleshet Budapest, a BKV teljes leállításán gondolkodik a fővárosi önkormányzat

Anyagi okok állnak a háttérben.

https://noizz.hu/city-life/mar-ezen-a-heten-eleshet-budapest-a-bkv-telje...

Budapest tömegközlekedését az állam 12 milliárd forinttal támogatja, melyet egyelőre nem fizetett ki, arra hivatkozva, hogy az agglomerációs busz- és HÉV-járatokra vonatkozó megállapodás lejárt.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a Népszavának adott nyilatkozatában azt mondta, hogy november 25-ig, még két napig elegendő a fővárostól kapott pénz és a beérkezett jegy- és bérletbevételek.

A BKV tartalékai fogynak, a főváros önkormányzata már nem tud több pénzt adni az eddig erre költött 108 milliárd forintnál, jelenleg a kormány által ki nem fizetett 12 milliárd forintra lenne szükség a működéshez. A közösségi közlekedés finaszírozását egyébként 7 százalékban jelenti az állami támogatást, 60 százalékban teszi ki a fővárosi önkormányzat által fedezett költséget és maradék 33 százalékot a jegy- és bérleteladásokból származó bevételek adják.

Kiss Ambrus azt is elmondta, hogy "a kormány sem bliccelhet" és bíznak benne, hogy szerda éjfélig megérkezik a kormánytól várt támogatás és a közösségi közlekedésnek nem kell leállnia a fővárosban.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.