Május végéig igényelhetik a téli rezsicsökkentést a társasházak

 ujlaki.hu)

(fotó: ujlaki.hu)

A téli rezsicsökkentést még május 31-ig igényelhetik a társasházak – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Közművek.

A társasházak többsége már igényelte a lakásonként járó 12 ezer forintos juttatás jóváírását a fogyasztói közösség földgáz-folyószámláján, de sok jogosult még nem nyújtotta be az igényléshez szükséges kérelmet. A kormányrendelet alapján a fogyasztói közösségekben lévő önálló lakások földgázfogyasztói is mindannyian megkapják a téli rezsicsökkentés 12 ezer forintos összegének jóváírását – áll a közleményben.

Az ezzel kapcsolatos teendőket a fogyasztói közösségek, társasházak felhatalmazott képviselője (közös képviselő) intézheti postai, illetve elektronikus úton, vagy személyesen a Nemzeti Közművek ügyfélszolgálatán. A képviseletre nem jogosult lakóknak, tulajdonosoknak nincs teendőjük, illetve nem is tudnak eljárni ez ügyben.

A szolgáltató a fogyasztói közösség kérelmét 15 munkanapon belül megvizsgálja, és ez alapján jóváírja az összeget. A fogyasztói közösség földgáz-folyószámláján a korábban már megkapott jóváírás és a lakásonként járó 12 ezer forintos összeg különbözete jelenik meg – írják.

A részletes tudnivalók megtalálhatók a Nemzeti Közművek honlapján.