május 6-14! Sztárok, bemutatók, nagy találkozások!

Budapest Klezmer Band
Sztárvendég: Falusi Mariann
Május 9.  Budapest Kongresszusi Központ >> Jegyvásárlás

A klezmer, az odesszai kocsmák érzéki dalai, és Fegya legújabb szerzeményei idén sem maradhatnak el! 

„Hihetetlen érzelmek vannak a klezmer muzsikában, ... mert ott, ha sírás van, akkor nagyon, ha jókedv van, akkor nagyon. Tehát mi is intenzívek vagyunk a színpadon, de ugyanakkor fegyelmezettek, és erre Fegya mindig odafigyel. De boldogan játszik mindenki.” (Falusi Mariann) 

 

Szőke Nikoletta és Takács Nikolas koncert - Jiddish Jazz a Brodwayról
Május 11. Uránia Nemzeti Filmszínház >> Jegyvásárlás

Színpadon a magyar jazz élet koronázatlan királynője és a soul fenegyereke!

Nikoletta és Nikolas a Zsidó Művészeti Napokra egy különleges műsorral készül. A XX. század meghatározó, zsidó származású slágergyárosainak legismertebb szerzeményeit adják majd elő. Zerkovitz Bélától Burt Bacharach-on át Alan és Marilyn Bergman munkásságán keresztül Michel Legrand-ig a nézőkkel együtt fedezik  föl azt a hangulatot, zsenialitást, kreativitást, muzikalitást, amit ezek a szerzők a világnak adtak. A két kiváló énekest a hazai jazzélet kiemelkedő, széles körben foglalkoztatott muzsikusai kísérik el erre a zenei utazásra.
Szakcsi Lakatos Róbert - zongora, Horváth Barcza József - nagybőgő, Fenyvesi Marci - gitárok, Balogh Lacika - dobok, Czibere József - ütőhangszerek

 

Apáról fiúra - L'dor Va'dor 
Dés László, Dés András, Závada Pál és Závada Péter estje
Május 14.  Uránia Nemzeti Filmszínház >> Jegyvásárlás

Közös színpadon két nemzedék! Kizárólag egy alkalommal, a Zsidó Művészeti Napokon!

Két muzsikus és két író, apák és fiúk, akik legalább három különböző világba vezetik be közönségüket. Az elbeszélő próza, a legfrissebb kortárs költészet, valamint a szövegeket is magába fogadó, elgondolkodtatni vagy nevettetni is képes, ám bravúrosan komoly jazz találkozása... pazar, valódi intellektuális feltöltődést ígér!

 

A NAGY GATSBY - romantikus pop art táncjáték
Május 8. Uránia Nemzeti Filmszínház >> Jegyvásárlás 

F. Scott Fitzgerald világhírű regénye a táncszínpadon!

A húszas évek önfeledt, szédítő ritmusai, füstös dzsessz és érces-karcos szving, a lámpafényes éjszakában bódultan tomboló élet, és a vágy, hogy a reggel minél később jöjjön el…
A nagy Gatsby a pénz és a hatalom utáni fékevesztett hajszáról, valamint egy éveken és kontinenseken átívelő, magával ragadó szerelemről szól. Megjelenése óta több filmfeldolgozást is megért, utoljára 2013-ban Leonardo DiCaprio és Carey Mulligan főszereplésével. Ezúttal a Miskolci Balett táncosai viszik színpadra az amerikai regényirodalom egyik alapművét. 
A dizőz szerepében: Ullmann Mónika

 

Shoo Shoo Baby - Szűcs Gabi és Hegedűs D. Géza zenés estje
Május 10. MOMkult Színházterem >> Jegyvásárlás

Élni akarás egy embertelen világban! SWING!

Marlene Dietrich, a zsidó származásuk miatt betiltott, elüldözött írók, költők, művészek, előadók idéződnek meg dalban, prózában, táncban (!) és képekben Szűcs Gabi és Hegedűs D. Géza tolmácsolásában. 
Az esten megelevenednek az 1940-es évek, főként a II. világháború idején népszerű dalok Hollywood-tól New York-ig, Londonon, Párizson át Budapestig. A swing-zene, a sanzon, a kuplé legfényesebb korszaka volt ez az időszak, mialatt a világ a legborzasztóbb hat évét élte. 

 

Pillants bele a ZSIMÜ hangulatba!

 

 

Teljes programkínálatunkat itt éri el!

JEGYVÁSÁRLÁS

A Zsidó Művészeti Napok szervezője: 
Kultúr Produkciós Iroda Nonprofi Kft.   

Elérhetőségeink:
C:1072 Budapest, Akácfa utca 47.
T: 344 54 09
M: info@zsidomuveszetinapok.hu

cikkfeltöltő: 
GB