Mácsai Istvánra emlékeztek

Születésének 95. évfordulója alkalmából, az önkormányzat és a képviselő-testület reprezentánsai, családtagjai, egykori barátai és tisztelői Mácsai István kétszeres Munkácsy-díjas, Pro Urbe Budapest-díjas festőművészre, a XIII. kerület díszpolgárára emlékeztek a 2005-ben elhunyt alkotó utolsó lakóhelyén, a Pannónia utca 36. számú épületen elhelyezett emléktáblájánál.

Az eseményen Mácsai István barátja, Csák Máté építész, a Körmendi-Csák Gyűjtemény társtulajdonosa idézte fel a festőművész életútjának fontosabb állomásait, művészetének időtálló értékeit, és barátságuk történetének néhány érdekes, és tanulságos epizódjával jelenítette meg az alkotó alakját.

A megemlékezés elhangzását követően az önkormányzat képviseletében dr. Tóth József polgármester koszorúzta meg a mesterre emlékeztető emléktáblát, majd a jelenlévők is elhelyezték a megemlékezés és a tisztelet virágait Mácsai István emlékhelyén.

Az esemény végén a jelenlévők fél perces néma tiszteletadással adóztak a 95 éve született díszpolgár és alkotóművész emlékének.